Finanțare pentru digitalizarea IMM-urilor lansată de Guvern la inițiativa Ingenius Net

Două dintre propunerile înaintate de Ingenius NET prin Memorandum au fost transformate de către Guvern în ghiduri de finanțare. Executivul a lansat în consultare Ghidul pentru apelul POC 2.2.1 și Programul Național de digitalizare a microîntreprinderilor și IMM-urilor, vizând dezvoltarea de produse, servicii sau aplicații TIC inovative.

Ambele inițiative se regăsesc în lista de măsuri necesare pentru relansarea economică propuse Guvernului în urma consultărilor prilejuite de campania Ingenius NET, „Construim împreună #ViațaDupăCOVID19”. Totodată, din lista de măsuri cuprinse în Memorandumul transmis Guvernului, mai mult de 20 au fost deja puse în practică în diferite forme. Printre acestea, acordarea de bonificații pentru companiile care au plătit și plătesc consecvent taxele integral și la timp, precum și extinderea bonificației pentru PFA, profesii liberale și ONG-uri, extinderea lansării POR 2.2 la toate regiunile și eliminarea restricțiilor pentru regiunea București-Ilfov în cât mai multe dintre programe, măsuri de sprijinire a sectorului agricol și silvic, în special programe de sprijin pentru dezvoltarea unor tehnologii inovative pentru producția de hrană sigură și suficientă.

„Ne bucurăm să vedem că o parte semnificativă din propunerile noastre au fost implementate sau se află în dezbatere publică. Acesta este pentru noi cel mai important semnal că am identificat corect nevoile și soluțiile la problemele acute din piață și că suntem pe drumul corect către conturarea unui parteneriat public-privat care să asigure redresarea economică după această criză fără precedent. Suntem mândri că am reușit să construim un spațiu sigur în care informația și feed-back-ul să circule eficient de la cercetare, la piață, la decidenții publici și la societatea civilă. Ne vom asuma mai departe acest rol lărgind umbrela Ingenius NET astfel încât toți actorii publici să își poată face auzită vocea.”Rodica Lupu, fondator Ingenius NET.

Continuând eforturile de susținere a dialogului deschis între autorități și reprezentanții mediului economic, a un spațiu de comunicare și încred  ere optim, Ingenius NET lansează o nouă rundă de consultări între reprezentanții Guvernului și cei ai mediului de business, pe marginea propunerilor formulate în sprijinul digitalizării. Aceasta va avea loc miercuri, 5 iulie 2020, de la ora 15:00, în format online pe platforma Zoom. Obiectivul nostru este să identificăm oportunitățile de îmbunătățire a condițiilor de finanțare, astfel încât să fie cât mai potrivite și mai tentante pentru antreprenorii interesați să aplice.

Ingenius NET va continua să se implice în formularea de propuneri relevante pentru mediul de afaceri, atât prin organziarea de consultări publice, cât și prin centralizarea propunerilor primite de la membrii rețelei și transmiterea lor către reprezentanții Guvernului.

***

Ingenius NET este în continuă creștere și reunește autorități publice, universități, patronate și companii din regiuni și industrii diferite, care beneficiază de o platformă cu circuit închis de informare, consultare cu privire la acte normative sau inițiative ale mediului privat, precum și de facilitare a generării de proiecte strategice în parteneriate multi-regionale.