Grupul TeraPlast a încheiat un acord cu Kingspan Group pentru vânzarea diviziei Steel

Grupul TeraPlast, producător român de materiale de construcţii, a anunţat încheierea unui acord cu Kingspan Group în vederea vânzării diviziei Steel. Tranzacţia vizează întreaga participaţie a TeraPlast SA (compania-mamă a Grupului TeraPlast) în subsidiarele: TeraSteel SA, TeraSteel DOO Serbia şi Wetterbest SA, conform timponline.ro

„Istoria Grupului nostru este marcată de proiecte ample de dezvoltare atât a portofoliului de produse, cât şi a celui de business-uri. Această tranzacţie va aduce plus valoare pentru acţionarii noştri, printre care se numără cele mai mari fonduri de pensii din România. Totodată, arată şi faptul că acţiunea TRP este subevaluată chiar şi la capitalizarea actuală. Finalizarea ei va marca pentru TeraPlast un nou început, la fel ca multe altele în cei 125 de ani de istorie. Ca şi până acum, vom continua să ne dezvoltăm şi să ne extindem business-ul. Divizia Steel a Grupului TeraPlast se află în faţa unui nou început alături de liderul mondial în domeniu”, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Acordul încheiat de TeraPlast cu Kingspan Group este supus unor condiţii suspensive obişnuite de implementare, inclusiv la aprobarea de către organismele de concurenţă relevante. Tranzacţia va fi supusă aprobării finale a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor TeraPlast.

Valoarea diviziei Steel este estimată la 410 milioane de lei, iar preţul final va fi stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete şi capitalul de lucru, în baza unei formule agreate. Tranzacţia nu include plată în participaţii sau alte instrumente financiare şi nu determină schimbări în structura acţionariatului TeraPlast.