Impact Developer & Contractor ocupă locul I în „Topul Firmelor din București”, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului București

Impact Developer & Contractor, singurul dezvoltator imobiliar din România listat la Bursa de Valori București, a obținut Locul I în Topul Firmelor din București, în domeniul construcțiilor de clădiri. Premiul este acordat de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București și reprezintă o recunoaștere a activității și performanțelor economice ale companiei Impact în anul 2019.

Impact Developer & Contractor se menține pe primul loc în topul dezvoltatorilor din capitală și în acest an. Premiul acordat confirmă rezultatele financiare excelente obținute în anul 2019, generate în principal de vânzările în cele două proiecte rezidențiale din București – Greenfield Residence Băneasa și Luxuria Residence. În 2019, Impact a înregistrat venituri de 156,6 milioane lei din contracte de vânzăre-cumpărare, în creștere cu 54% comparativ cu cifrele anului anterior. Compania a raportat pentru aceeași perioadă, un profit operațional de 189.107 mii lei, EBITDA de 45.475 mii lei și profit net de 154.484 mii lei.

În stabilirea clasamentelor au fost luaţi în calcul indicatori precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat.

 

Suntem onorați să ne aflăm și în acest an pe primul loc în Topul realizat de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București. Rezultatele financiare foarte bune ce au stat la baza acestei distincții, dar și menținerea acestei evoluții pozitive în anul 2020, confirmă încă o dată solidaritatea financiară a companiei, cât și potențialul uriaș de expansiune al conceptelor de locuire Greenfield și Luxuria, perfecționate în ultimii 5 ani. Într-adevăr, în contextul unui an cu multe provocări și încercări pentru mediul de business, rezultatele financiare recent publicate de Impact Developer & Contractor pentru primele 9 luni arată atât păstrarea ritmului susținut de creștere, cât și premise excelente de dezvoltare în perioada imediat următoare. Menținerea trendului pozitiv multianual chiar și în contextul unor distorsiuni socio-economice semnificative dovedește capabilitatea companiei de a-și accelera expansiunea și de a trece la nivelul următor în business. În acest context, Impact pregătește să deruleze prin intermediul TradeVille un plasament privat de obligațiuni corporative denominate în euro, valoarea fiind de 6 milioane Eur, cu posibilitatea extinderii până la 15 milioane Eur. Obligațiunile vor avea scadență la 6 ani, iar rata fixă anuală a cuponului, plătită semestrial, urmează să fie stabilită în plasament, prin metoda licitației și se va situa în intervalul 5.9% – 6.4%. Ieșim mai puternici dintr-un an dificil pentru economie și societate, cu un model de business testat și validat în poate cele mai dificile condiții economico-sociale. Suntem pregătiți să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare”, a declarat Sorin Apostol, CEO Impact Developer & Contractor.

Gheorghe Iaciu

Impact continuă ascensiunea și în 2020, în primele 9 luni ale anului având venituri din vânzarea de locuințe în valoare de 135.349 milioane de lei, în creștere cu 35% față de perioada similară a anului 2019, ajungând la un total de 258 de unități (apartamente, plus parcările și terenurile de curte aferente pachetului).

Topul Firmelor din București este singurul clasament al companiilor din capitală care se supune rigorilor legii și unei metodologii complexe, implementate unitar de sistemul cameral, la nivel național. Potrivit metodologiei de top, dintre cele 134.059 firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanţul aferent anului 2019, au îndeplinit criteriile de eligibilitate doar 50.133 firme, printre care 437 din sectorul construcțiilor. Decernarea premiilor a avut loc pe 25 noiembrie 2020 în mediul virtual, din cauza pandemiei de coronavirus.

Vizionați declarația lui Gheorghe Iaciu, acționar majoritate Impact Developer & Contractor:

 

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Cu o experiență de 29 de ani pe piață, Impact Developer & Contractor SA este singurul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. De-a lungul activității sale, societatea a dezvoltat 16 ansambluri rezidențiale în București și în țară, însumând peste 450.000 de mp construiți și peste 4.000 de unități livrate. Misiunea Impact Developer & Contractor este de a dezvolta proiecte sustenabile, la standarde moderne, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără Greenfield Băneasa și Luxuria Residence, ansamblu rezidențial de lux cu Certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, anul acesta, Impact a demarat construcția unui proiect rezidențial premium în Constanța, Boreal Plus, care va include 18 vile și 673 de apartamente, cu facilități care vor face diferența.