În pofida crizei provocate de COVID-19, rețeaua de imagistică dentară DigiRay planifică investiții de 2 milioane euro pentru expansiune

DigiRay, o reţea regională care cuprinde 11 laboratoare specializate în imagistică dentară și maxilo-facială situate preponderent în partea de vest a României, estimează că va investi 2 milioane de euro, în următoarele 18 luni, pentru a-și consolida prezența pe piață. Managementul companiei a decis să păstreze planurile de investiții pentru 2020 planificate înaintea crizei provocate de COVID-19, sumele incluzând și atragerea de fonduri europene.

”După ce în primele două luni, veniturile au crescut cu 43% față de perioada similară din 2019, în martie-aprilie, pe fondul stării de urgență, activitatea curentă a fost puternic afectată. Totuși, mizăm pe o revenire în perioada următoare astfel că estimăm pentru anul în curs un avans de 15% al afacerilor, până la pragul de 2 milioane de euro. În același timp, credem că avem o mare oportunitate pentru expansiunea si consolidarea business-ului, de aceea am decis să nu ne schimbăm planul de investiții stabilit inițial”, a declarat doctorul Cristian Pop, fondatorul DigiRay.

Medicul antreprenor și-a propus să direcționeze investițiile în principal către extinderea rețelei de laboratoare la nivel național. Astfel, cei circa 2 milioane de euro ar urma să fie alocați pentru construcția de noi laboratoare și/sau achiziții în plan local, precum și pentru dezvoltarea de servicii noi, care să reducă timpii de tratament și să crească eficiența tehnologiilor.

Vrem să transformăm centrul de radiologie într-un  <<one stop scanning shop>>, cu ajutorul tehnologiei moderne. Este un concept care ne permite să construim cazul pacientului în plan virtual și, prin scanări 3D, să colectăm toate datele necesare pentru a planifica și executa cu predictibilitate maximă tratamentele stomatologice. Am testat deja acest concept într-unul din laboratoarele din Cluj-Napoca și ne-am propus să extindem acest serviciu în toate centrele din țară”, a mai spus doctorul Cristian Pop.

Lansată în 2008 în Zalău, Digi Ray s-a dezvoltat semnificativ în ultimii 12 ani în direcția furnizării de servicii de imagistică dentară și maxilo-facială la standarde înalte de calitat. Rețeaua este formată în prezent din 11 centre, situate preponderent în partea de vest a României. Strategia de dezvoltare s-a bazat pe un program de investiții de aproximativ 2 milioane de euro, din care un sfert au provenit din fonduri europene.

”Am accesat fonduri europene în trei etape, cu scopul de a aduce în România tehnologie modernă, care să ajute deopotrivă atât medicii, cât și pacienții clinicilor stomatologice. În perioada Masterului în implantologie, pe care l-am urmat în Germania, am descoperit o tehnologie nouă, destinată pacienților care au nevoie de implanturi dentare și am decis să o aduc cu mine în România. Astfel, din primele fonduri europene, am achiziționat un computer tomograf pentru zona capului (Cone Beam CT/CBCT), necesar pacienților cu afecțiuni stomatologice care implică lucrări complexe”, a subliniat fondatorul DigiRay.

În opinia sa, dezvoltarea pe orizontală a companiei trebuie dublată de accelerarea tehnologizării și introducerea de soluții care reduc considerabil trauma pacienților, simultan cu scăderea timpilor de intervenție și creșterea ratei de succes a tratamentelor.

Digi Ray este singura rețea de imagistică dentară și maxilo-facială care oferă toată gama de servicii, de la radiografii până la laborator de tehnică dentară. Tehnologia folosită de DigiRay diminuează cu până la 90% cantitatea de radiații, comparativ cu un CT normal folosit în investigații stomatologice. Aplicația (digital&mobile app) pusă la dispoziția stomatologilor de către DigiRay asigură vizualizarea în cloud a investigațiilor radiologice. DigiRay app permite acces mai rapid și mai eficient la radiografiile pacienților și, în același timp, respectă normele de securitate cu privire la datele personale ale pacienților (GDPR compliant).

Despre DigiRay:

DigiRay este o rețea de laboratoare specializate în imagistică dentară și maxilo-facială cu puncte de lucru în Zalău, Bistrița, Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureș și Craiova. Rețeaua a încheiat exercițiul financiar 2019 cu o cifră de afaceri de aproximativ 1,7 milioane euro, în creștere cu 43 % față de anul anterior. În 2018, DigiRay a lansat în premieră națională aplicația web și aplicația mobilă DigiRay, oferindu-le celor peste 2.000 de medici colaboratori acces instant la rezultatele radiologice ale pacienților. Tot în anul 2018, peste 90.000 de pacienți au ales să facă investigațiile radiologice într-una dintre clinicile DigiRay. În 2019, numărul investigațiilor radiologice a fost de 125.000.