IPSO Agricultură – ”Cea mai de preț moștenire este pământul. Bine lucrat”

Anul 2017 a fost marcat de IPSO Agricultură – lider pe piața de mașini și utilaje agricole din România, printr-o serie de evenimente care s-au bucurat de prezența activă a fermierilor, autorităților locale, dar și a presei de specialitate. Cifrele de la finalul anului 2017 reprezintă încununarea eforturilor depuse de cei peste 400 de angajați ai companiei. Cu 8 sedii regionale poziționate strategic în cele mai importante zone agricole din România, IPSO Agricultură a inaugurat, anul trecut, 1 centru regional la Fetești și a deschis 2 noi puncte de lucru la Vaslui și Babadag.

Planurile de dezvoltare ale companiei nu se opresc aici, anul 2018 va fi marcat de o serie de evenimente dedicate deschiderii de noi sedii, astfel încât poziția IPSO Agricultură din teritoriu să fie una extrem de consolidată, pentru a răspunde într-un timp cât mai scurt solicitărilor fermierilor.

Începutul de an, aduce pentru IPSO Agricultură o nouă identitate vizuală ce marchează angajamentul pe termen lung asumat în cei peste 20 de ani de activitate în România. Respectul pentru fermieri, pentru activitatea lor și pentru eforturile pe care le depun zilnic pentru cultivarea pământului au fost elementele care ne-au ghidat în conturarea imaginii IPSO Agricultură.

Prezentarea noi identități vizuale a companiei s-a făcut în cadrul unui eveniment exclusivist organizat în București. Evenimentul a reunit fermieri ce își desfășoară activitatea în cele mai importante regiuni agricole din țară.

Noua identitate vizuală intitulată sugestiv ”Cea mai de preț moștenire este pământul. Bine lucrat” a fost gândită prin prisma relației speciale ce există între fermier și copii acestuia. Așa cum fermierul nu lasă nimic la voia întâmplării, așa cum are grijă de ferma lui și de ceea ce va lăsa moștenire urmașilor săi, tot așa, cei de la IPSO Agricultură acordă o atenție deosebită calității utilajelor și serviciilor pe care le livrează, pentru a se asigura că, fiecare bucată de pământ din fermă este lucrată cu simț de răspunde și astfel, această moștenire poate fi transmisă din generație în generație.

Fermierii joacă un rol important în activitatea companiei, fiecare demers, fiecare acțiune întreprinsă este gândită pentru aceștia. În relația cu producătorii agricoli, nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Compania vinde utilaje și echipamente agricole de calitate și încearcă, în mod complementar, să ofere servicii care să susțină activitatea zilnică a celor care lucrează pământul.

”Când am demarat această campanie ne-am gândit, în primul rând, la cel ce lucrează solul, la activitatea lui zilnică și la moștenirea cea mai de preț- pământul. Utilajele noastre sunt proiectate pentru o prelucrare responsabilă a solului, astfel încât, la sfârșit de campanie, fermierul obține o recoltă bogată cantitativ și calitativ, dar are grijă și de pământul pe care îl va lăsa moștenire generației viitoare. Ne-am asumat un angajament pe termen lung față de producătorii agricoli și încercăm, în permanență, să susținem eforturile lor în asigurarea necesarului de produse agricole. Până la urmă, cea mai de preț moștenire rămâne pământul bine lucrat cu utilaje de la IPSO Agricultură. ”, a declarat Arnaud Van Strien, directorul general al companiei IPSO Agricultură.

Tot în cadrul evenimentului exclusivist organizat în București a avut loc și o prezentare deosebită a combinelor John Deere din seria S700. Explicațiile tehnice s-au împletit cu cele momente de divertisment, totul sub atenta supraveghere a fermierilor și reprezentanților mass-media.

Cinci modele pentru o recoltare automată

Seria de combine John Deere cuprinde cinci modele (S760, S770, S780, S785 și S790), cu îmbunătățiri notabile atât pe partea de conectivitate, cât și în ceea ce privește îmbunătățirile aduse pentru o recoltare automatizată a culturilor.

Seria S700 este rezultatul a peste 8 ani de perfecționare a modelelor de combine cu rotor unic. La proiectarea noii serii de combine, inginerii au ținut cont de sugestiile și nevoile fermierilor. Au îmbunătățit semnificativ performanțele mașinii, productivitatea operatorului și calitatea boabelor și au redus costurile de funcționare. În același timp, echipele de cercetare și dezvoltare au creat noi instrumente de monitorizare și comunicare. Astfel, au simplificat optimizarea și gestionarea operațiunilor de recoltare.

100 de ani de tractoare John Deere

IPSO Agricultură este distribuitor exclusiv al utilajelor John Deere în România, companie pentru care anul 2018 este unul aniversar. Tractoarele John Deere sunt utilaje caracterizate printr-o fiabilitate ridicată, lucru demonstrat și de faptul că, în acest an se împlinesc 100 de ani de la momentul în care a fost produs primul tractor John Deere. Legat de această cifră importantă, companie IPSO Agricultură va demara, în perioadă următoare o serie de evenimente tematice, pentru a marca cei 100 de ani de tractoare John Deere în lume.

Despre IPSO Agricultură

Prezentă pe piața românească din 1996, IPSO Agricultură este parte a grupului francez Monnoyeur, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje agricole la nivel internațional. Cu o experiență vastă în domeniu, din 2009 compania este lider pe piața de utilaje agricole din România, oferind soluții integrate producătorilor agricoli, de la piese de schimb, service în câmp, pregătirea operatorilor, optimizarea și monitorizarea flotei de utilaje prin pachetele de servicii FarmSight și până la soluții de finanțare adaptate nevoilor acestora.

IPSO Agricultură este importator unic autorizat al mașinilor și utilajelor John Deere, cel mai mare producător de utilaje agricole la nivel mondial. Rezultatul acestui parteneriat: din 2009, IPSO Agricultură este lider pe piața tractoarelor din România.

În dorința de a le oferi fermierilor nu doar utilaje, ci și implemente care să îi ajute la toate muncile câmpului, în 1996 IPSO Agricultură a devenit distribuitor exclusiv al implementelor Kuhn în România.

Din 2008, IPSO Agricultură este importator exclusiv în România al încărcătoarelor frontale telescopice Manitou.

Furnizor important de utilaje agricole din Europa Centrală, Bednar FMT a devenit în 2009 unul dintre cei mai importanți parteneri IPSO Agricultură.

Paleta de furnizori include şi alte mărci de renume pe piaţa utilajelor agricole, precum Fliegl, Pichon, Perard, Kemper, Zurn, Geringhoff, Grasdorf, Laforge, etc.

Din 2017, portofoliul companiei s-a extins către alte domenii conexe din agricultură, adăugând alte nume de marcă în paleta de furnizori. Astfel că, pentru fermierii care își desfășoară activitatea în sectorul viticol, IPSO Agricultură le propune acestora utilaje dedicate sectorului produse de Pellenc. Pentru sistemele de irigații, pe lângă soluțiile prin picurare oferite de Rivulis Irrigation, compania pune la dispoziția fermierilor sisteme de irigat tip pivot de la Bauer.

Cu peste 400 de angajați, IPSO Agricultură- lider pe piața de mașini și utilaje agricole din România este prezentă în cele mai importante zone agricole din țară, prin intermediul celor 18 puncte de lucru. Având această organizare în teritoriu, compania pune la dispoziția clienților săi numai piese de schimb originale, pentru toate utilajele și echipamentele agricole comercializate în România.