Kaufland România contribuie cu 250.000 de euro pentru ridicarea Spitalului Modular ATI Piatra Neamț

Kaufland România se alătură demersului asociației Dăruiește Viață și contribuie cu suma de 250.000 de euro la construcția Spitalului Modular ATI Piatra Neamț, în cadrul inițiativei Împreună pentru Moldova!, lansată pentru a ajuta spitalul județean, afectat de incendiul din noiembrie 2020.

Secția de ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț (SCJU), unde erau tratați pacienții cu COVID-19, a ars aproape în totalitate la finalul anului trecut. În contextul pandemiei și a evoluției greu de anticipat a acesteia, noul spital modular va ajuta SCJU Piatra Neamț să gestioneze eficient și în beneficiul pacienților și a cadrelor medicale cazurile care au nevoie de terapie intensivă.

Secția ATI este inima oricărui spital de urgență, pentru că deservește nu doar pacienții infectați cu coronavirus, ci și traumele, urgențele medicale, pacienții post-operator etc. Noul Spital Modular din Piatra Neamț construit de Dăruiește Viață cu sprijinul donatorilor și al sponsorilor privați va funcționa ca o secție exterioară de ATI, creată în conformitate cu normele specifice unei secții ATI, care le va permite cadrelor medicale și pacienților să lupte pentru viață.

Inițiativa Împreună pentru Moldova! este un îndemn la solidaritate și presupune construcția unui Spital Modular ATI care să redea spitalului județean capacitatea de a trata pacienți în regim de terapie intensivă.  Astfel, SCJU Piatra Neamț va avea posibilitatea de a trata pacienții cu COVID-19 în cele mai bune condiții și de a proteja pacienții cu alte patologii internați deja în spital. Kaufland România se alătură proiectului și sprijină eforturile de construcție pentru noul spital modular.

Denumit Spitalul Modular 2 Piatra Neamț, acesta este al doilea spital de acest tip ridicat de asociația Dăruiește Viață în România, după Spitalul Modular 1 Elias în București.

Spitalul va cuprinde:

  • 18 paturi, grupate în 3 saloane și o rezervă de tip izolator
  • Filtre pacienți
  • Zonă de donning și doffing (echipat și dezechipat) pentru personalul medical
  • Laborator de analize medicale și sterilizare
  • Depozite materiale, vestiare, grupuri sanitare
  • Post supraveghere
  • Cameră gardă
  • Platformă tehnică pentru amplasarea CTA-urilor și chillerelor
  • Spațiu tehnic pentru rețelele de fluide medicale

Refacerea în urma unei tragedii nu este ușoară, însă când ai parte de ajutor, ea devine posibilă. Împreună, aducem speranță. Acest proiect oferă o șansă în plus la viață și vine în sprijinul cadrelor medicale din Piatra Neamț, în lupta împotriva COVID-19. Pentru noi, implicarea face diferența și ne dorim să fim întotdeauna prezenți acolo unde este nevoie”, a spus Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

Moldova are nevoie de sprijinul nostru. Spitalul Județean din Piatra Neamț deservește nu doar județul Neamț, ci și alte localități limitrofe, iar lipsa unei secții de terapie intensivă paralizează, practic, activitatea spitalului de urgență. Acesta este un moment bun să ne arătăm solidaritatea cu locuitorii județului și cu întreaga Moldovă. Ne bucurăm să avem alături sponsori care au înțeles necesitatea proiectului și au decis să se implice pentru a ajuta pe plan local” – Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

Spitalul Modular 2 Piatra Neamț va reporni inima spitalului județean. Pentru că oamenii și partenerii Dăruiește Viață au arătat că le pasă și că nu-și pot întoarce privirea de la tragedia care a avut loc acolo. Un alt lucru extraordinar despre acest Spital este că va fi construit à la carte, de specialiști, cu instalații de filtrare a aerului, cu presiune negativă, cu instalație de gaze medicale și tot ceea ce are nevoie o secție de terapie intensivă. Fără improvizații și fără merge și așa” – Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

Ridicarea construcției Spitalului Modular 2 SCJU Piatra Neamț va dura aproximativ 8-10 săptămâni, iar deschiderea este preconizată pentru luna aprilie. După terminarea pandemiei, spitalul va putea fi folosit în continuare, ca secție exterioară de ATI, boli infecțioase sau orice alte utilitate definită de spitalul județean.

 

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 141 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.

Kaufland angajează persoane cu dizabilități la nivel național. Cei interesați pot aplica online, pe cariere.kaufland.ro – unde este disponibilă lista posturilor vacante, prin e-mail la cariere@kaufland.ro sau la numărul de telefon 021.9132.

 

Despre Dăruiește Viață

Asociația Dăruiește Viață a fost fondată în 2012 din dorința de a reforma din temelii sistemul medical românesc, pe toate planurile: al resurselor și al organizării, al evaluării și recompensării performanței, al accesului la informații, al standardului etic și al optimismului că lucrurile se pot schimba. Toate donațiile către asociație se tranformă în investiții în domeniul sănătății. Cel mai vizibil proiect este reconstrucția Spitalului Marie Curie, ce va oferi copiilor din România cu boli grave aceeași îngrijire ca în vestul Europei. Alături de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele asociației, s-a alăturat inițiativei, ca președinte onorific, Paula Herlo.