KPMG lansează un program multianual pentru accelerarea soluțiilor globale privind problemele de mediu, sociale și de guvernanță

  • Huburile ESG (Environmental, Social and Governance) regionale ale KPMG vor fi înființate în Europa, Asia-Pacific și America pentru a sprijini clienții în demersurile acestora ce țin de stabilirea și atingerea obiectivele ESG;
  • KPMG Emerging Markets Accelerators oferă suport regional specific și expertiză privind finanțarea pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare;
  • Colaborări cu Universitatea Cambridge Judge Business School și New York University (NYU) Stern School of Business Executive Education sunt realizate pentru a oferi instruire completă ESG pentru toți partenerii;
  • Firmele KPMG vor co-realiza și furniza servicii ESG în baza unui ecosistem de alianțe de renume mondial. 

Ca parte a programului său de investiții, KPMG intenționează să cheltuiască peste 1,5 miliarde de dolari în următorii trei ani pentru a se concentra pe agenda ESG (Environmental, Social and Governance). Strategia ESG este concepută pentru a sprijini clienții firmelor KPMG să facă o diferență pozitivă. Important este faptul că această strategie este susținută inclusiv de recunoașterea de către KPMG a responsabilității sale de a-și îmbunătăți impactul asupra lumii și de angajamentele ESG prezentate în KPMG: Our Impact Plan. 

Investiția colectivă se va concentra pe formarea și extinderea forței de muncă globale a KPMG, valorificarea datelor, accelerarea dezvoltării de noi tehnologii și stimularea acțiunii prin parteneriate, alianțe și susținere. Cheia transformării va fi încorporarea ESG în organizație și în dezvoltarea soluțiilor propuse clienților pentru a determina schimbări măsurabile.

Noua strategie globală ESG se concentrează pe cinci domenii prioritare:

1.Soluții

Cinci noi hub-uri dedicate urmează să fie înființate pentru a oferi expertiză și soluții de talie mondială pe probleme cheie ESG. Acestea se vor concentra pe:

  • Decarbonare la nivel global, ajutând marile companii multinaționale să își îndeplinească obiectivul privind angajamentul net-zero și să își planifice procesul de decarbonare;
  • Consultanța ESG la nivel global, susținut de echipele de consultanță din firme membre KPMG, oferind expertiză ESG de anvergură, incluzând leadership asupra problemelor și soluțiilor care privesc societatea;
  • Trei huburi regionale ESG ale KPMG vor fi de asemenea înființate  în Europa, Asia Pacific și America, pentru a oferi clienților KPMG acces facil la cunoștințe și expertiză de nivel mondial cu privire la conținutul agendei ESG;
  • KPMG va investi în soluțiile și tehnologiile sale climatice și ESG de vârf, incluzând Climate IQ, un instrument digital care ajută clienții să identifice oportunitățile și riscurile generate de schimbările climatice. Pentru a completa investițiile tehnologice, organizația globală își va extinde, de asemenea, forța de muncă, atât pentru consultanță ESG, cât și pentru a oferi servicii de revizuire și auditare a informațiilor de tip ESG (Environmental, Social and Governance). În plus, KPMG își va dezvolta tehnologia proprie de lucru în angajamente de audit pentru a permite furnizarea de servicii similare în aria ESG la calitate și rigoare similare celor aplicate activității de audit financiar.

2.Pregătire profesională

Formarea ESG va fi oferită tuturor celor 227.000 de persoane angajate ale organizației KPMG pentru ca fiecare să poată deveni un vector al schimbării pozitive. Ca parte a acestei formări, KPMG lucrează cu două instituții academice la nivel mondial, Universitatea din Cambridge Judge Business School și NYU Stern Executive Education:

  • Parteneriatul cu Universitatea din Cambridge Judge Business School va permite educarea abilităților ESG, inclusiv dezvoltarea unui cadru și a solutiilor de învățare care să fie aplicate în întreaga organizație globală KPMG, condusă de școala de business și de alți experți asociați, începând cu sute de lideri în afaceri și cu ambiția de a ajunge la toți angajatii KPMG la nivel global;
  • Colaborarea cu NYU Stern Executive Education va genera co-realizarea unui program de sustenabilitate pentru KPMG sub forma educației executive.

3.Sprijinirea țărilor în curs de dezvoltare

KPMG va lansa KPMG Emerging Markets Accelerators pentru dezvoltarea națiunilor din Mediterana de Est, Africa, Asia-Pacific și America Latină. Scopul acestor acceleratoare pentru piețele emergente este de a se asigura că zonele lumii lipsite de expertiză și resurse vor avea un consilier de încredere care să le sprijine dezvoltarea economică și socială în conformitate cu obiectivele ONU de dezvoltare durabilă.

4.Colaborări și alianțe 

KPMG recunoaște că problemele lumii nu vor fi rezolvate de o singură organizație, motiv pentru care organizația globală se bazează pe colaborarea cu organizații externe, inclusiv UNESCO, Enactus și Global Reporting Initiative.

Prin intermediul alianțelor cu Google Cloud, Microsoft și ServiceNow, KPMG co-realizează noi instrumente și soluții care vor oferi informații critice bazate pe date pe care clienții le pot folosi pentru a-și proiecta prioritățile ESG și a implementa schimbări vitale pentru a-și îndeplini angajamentele.

5.Ascultare și acțiune

Pentru a sprijini pilonul de acțiune al strategiei sale globale ESG, KPMG lansează, de asemenea, o nouă campanie numită „Voci pentru un viitor sustenabil”, oferind o platformă pentru a amplifica punctele de vedere ale gânditorilor consacrați și noi, dând voce problemelor critice – de la schimbările climatice la egalitatea de gen și rasă. Programul va genera informații utile pentru a accelera tranziția către un viitor mai sustenabil.

Bill Thomas, Președinte și CEO global al KPMG, a declarat: “Modul în care crești contează, iar ceea ce a funcționat pentru noi și alte companii în trecut nu va mai funcționa în viitor. Lumea se confruntă cu crize pe mai multe fronturi, motiv pentru care punem agenda de mediu, socială și de guvernanță în centrul a tot ceea ce facem. ESG va fi filigranul care rulează prin organizația noastră globală; de la formarea oamenilor noștri pentru a deveni vectori ai schimbărilor pozitive, la serviciile oferite clienților noștri și la parteneriatele noastre cu părțile interesate critice. KPMG are o anvergura globală, expertiză, tehnologie și relații care ne oferă capacitatea și responsabilitatea de a ne folosi poziția pentru a oferi soluții și servicii menite să sprijine depășirea provocărilor cu care se confruntă planeta și societatea noastră.”

Richard Threlfall, Global Head al ESG și KPMG IMPACT, a evaluat programul astfel: “Ne revine tuturor – întreprinderi și indivizi – sarcina de a ne juca rolul în abordarea provocărilor care amenință viitorul planetei noastre și calitatea vieții oamenilor din întreaga lume. Strategia globală ESG va ajuta echipa noastră să facă diferența, precum și să mobilizeze date și tehnologie în sprijinul atingerii acestor obiective. Dar, de asemenea, recunoaștem că schimbările pe care societatea le solicită vor fi realizate cel mai eficient printr-o colaborare deschisă bazată pe încredere și vom continua să căutăm oportunități de parteneriat cu alte organizații care împărtășesc obiectivul nostru de a crea un viitor mai bun pentru toată lumea, oriunde.”

Strategia globală ESG (Environmental, Social and Governance) a KPMG vine la mai puțin de un an după ce compania a lansat KPMG: Our Impact Plan, care stabilește angajamentele organizației globale pe teme ESG, cu scopul final de a avea un impact pozitiv încă și mai mare asupra lumii. KPMG a fost prima organizație de servicii profesionale care a raportat în mod transparent în baza World Economic Forum’s Sustainable Metrics. Planul stabilește o serie de obiective bazate pe știință, inclusiv angajamentul de a deveni o organizație cu impact net-zero în ceea ce privește emisiile de carbon până în 2030. Executarea și accelerarea KPMG: Our Impact Plan este o prioritate cheie pentru organizația globală, deoarece își îndeplinește angajamentele de a aborda probleme cruciale – de la criza climatică la mobilitatea socială și implicarea în comunități.

Jane Lawrie, KPMG’s Global Head pentru afaceri corporative, a comentat: “Știm că profesia noastră și KPMG au o oportunitate importantă și presantă de a accelera schimbarea necesară pentru un viitor durabil; acea schimbare începe cu noi. KPMG: Our Impact Plan, lansat în ianuarie, prezintă modul în care intenționăm să ne schimbăm acțiunile și se angajează să raportăm progresele noastre, astfel încât să putem fi responsabilizați. Agenda ESG este la fel de importantă pentru oamenii noștri ca și pentru clienți; aceste schimbări semnificative prezentate astăzi consolidează în continuare obiectivul KPMG de a inspira încredere și de a determina schimbarea acționând ca o Stea a nordului pentru modul în care dezvoltăm organizația.”

Ramona Jurubiță (foto), Country Managing Partner, KPMG în România, afirmă: KPMG: Our Impact Plan a fost generat de nevoia KPMG de a răspunde exigențelor ESG din partea stakeholderilor relevanți. Trebuie spus că este realizat în baza celor mai recente și universal recunoscute cerințe ESG, este potențat de  o agendă ecologică și o platformă de sprijinire post-pandemică a comunităților, prin reziliență și eficiență economică. Poate că partea cea mai seducătoare a planului este aceea de a furniza rețelei UNESCO resurse pentru diseminarea și dezvoltarea educației continue la nivel global. România își schimbă mentalitățile, politicile și își reeducă profesioniștii: pentru toate aceste obiective, Planul de impact KPMG aduce o contribuție semnificativă.

ABC-ul ESG e foarte simplu și, în același timp, greu de însușit: strategiile ESG trebuie privite ca părți ale unei sinergii care produce democrații funcționale, medii economice solide și culturi tot mai deschise către toleranță, empatie și responsabilitate. La ora actuală sunt încă state care sunt la stadiul de alfabetizare- un termen dur, dar elocvent – în ceea ce privește introducerea dimensiunii ESG în sectoarele cheie ale economiei într-un mod sustenabil. Programul nostru multianual lansat sub umbrela KPMG IMPACT a fost dezvoltat tocmai pentru a oferi o rețetă universală atât celor deja familiarizați cu domeniul ESG și, în egală măsură, celor care sunt la început de drum în înțelegerea conceptelor ESG. Un program multianual pentru accelerarea soluțiilor aferente problemelor ESG va coerentiza și recupera diferențele dintre campionii și novicii în prioritizarea problemelor de mediu, sociale și de guvernanță și ne va obliga să gândim împreună, mai eficient și mai rapid cu privire la dinamica acestor registre, modelate inclusiv de evoluția pandemiei”.

Solutiile profesionale oferite sub umbrela KPMG IMPACT au capacitatea de a încuraja companiile din  România să meargă în direcția corectă în ceea ce privește reducerea riscurilor climatice, un domeniu în care țara noastră nu a avut niciodată o „cultură”, nici reflexe economice dezvoltate în conformitate cu aceasta. Este șansa României de a pune în aplicare paradigma orașelor „inteligente”, care folosesc noile tehnologii în decarbonarea economiilor. Puțini înțeleg că o economie „verde” implică o platformă pentru investiții, noi locuri de muncă, implementarea sistemelor de transport „inteligente” și, în special, parteneriate între mediul privat și cel de stat pentru a sprijini noile sisteme energetice. În ceea ce privește resursele umane, România va găsi în KPMG IMPACT un punct de sprijin pentru depășirea polarizărilor și a disparităților în ocuparea forței de muncă, fundamentând un nou model de cetățenie corporativă”, a conchis Ramona Jurubiță, Country Managing Partner, KPMG în România.

Despre KPMG IMPACT:

Lansat în iunie 2020, KPMG IMPACT este acceleratorul strategiei globale ESG a KPMG. Este platforma care susține și formează profesioniștii KPMG, deoarece aceștia asistă clienții în îndeplinirea scopului lor, atingând obiectivele ESG și sprijinind atingerea standardelor de dezvoltare durabilă ale ONU. Ajută clienții din ESG și durabilitate, dezvoltare economică și socială, finanțe durabile, schimbări climatice, decarbonare și măsurare, asigurare și raportare.

Despre  KPMG: Our Impact Plan

KPMG: Our Impact Plan este primul plan global de mediu, social și de guvernanță (ESG) al organizației, care reunește angajamente ESG noi și existente sub o singură umbrelă, concentrându-se pe patru categorii importante: Planetă, Oameni, Prosperitate și Guvernanță. 

Planul cataloghează, de asemenea, datele actuale din întreaga organizație globală și rapoartele privind satisfacerea standardelor și a valorilor descrise într-un raport creat de Forumul Economic Mondial (WEF) și elaborat în consultare cu Consiliul internațional pentru afaceri (IBC), intitulat Measuring Stakeholder Capitalism (PDF 1,92 MB), în modelarea căruia KPMG a avut un rol cheie.

KPMG va continua să își consolideze angajamentele prezentate în plan și să îmbunătățească raportarea cu privire la progresele noastre în lunile și anii următori.

Click aici pentru a citi KPMG: Our Impact Plan în versiune completă.

Despre KPMG

KPMG este o organizație globală de firme independente de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor. Ne desfăşurăm activitatea în 146 de ţări şi aveam la finalul anului financiar 2020 aproape 227.000 de angajaţi în firmele membre din întreaga lume. Fiecare firmă KPMG este din punct de vedere legal o entitate separată şi distinctă si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privată engleză cu răspundere limitată la garanții. KPMG International Limited și entitățile sale nu oferă servicii pentru clienți.

În România şi Republica Moldova, KPMG îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Chişinău. În prezent dispunem de un număr de peste 800 de profesionisti, atât cetăţeni români, cât şi străini.