La mulți ani aniversari, Focus Energetic!

– 20 de ani de FOCUS ENERGETIC –

Anul acesta, publicaţia FOCUS ENERGETIC împlinește 20 de ani de la lansarea pe piața media din România.
Astăzi, peste 250 de invitați au participat la evenimentul aniversar, organizat la Teatrul Național de operetă și Musical Ion Dacian. O recunoaștere a activității încununate de succes și din dorința de a fi aproape de parteneri, colaboratori și colegi de presă din domeniu.

”Apărută în anul 2003 ca revistă lunară, publicația FOCUS ENERGETIC a devenit, din anul 2010, prima publicaţie online dedicată, în principal, sectorului energie – schimbări climatice, precum şi domeniilor cu impact asupra acestuia: bancar, asigurări, comunicaţii şi IT etc. Un segment important al publicaţiei este destinat articolelor ce vizează celelalte domenii ale economiei: agricultură, turism, industrie, macroeconomie.

În acest timp, FOCUS ENERGETIC, devenit lider în informaţii de afaceri în domeniul economic, în general, şi în cel al energiei, în special, a coagulat în jurul său, prin acţiunile, implicările, opiniile şi valorile sale, o comunitate puternică de business.

Din anul 2007, publicaţia FOCUS ENERGETIC organizează şi manifestări, în cadrul cărora se dezbat probleme importante ale economiei româneşti, sub brandul FOCUS ENERGETIC, FOCUS AGRICOL, FOCUS MINIER, FOCUS INDUSTRIAL. Aceste conferinţe, care reprezintă o platformă independentă, în care vorbitorii îşi pot exprima punctele de vedere şi lansa mesajele, polarizează interesul celor mai importanţi jucători de pe piaţa românescă.

Începând cu anul 2015, am demarat un nou proiect, GALELE FOCUS ENERGETIC și  DOAMNE ÎN ENERGIE. În cadrul manifestărilor se acordă Diplome de Excelenţă pentru cele mai importante realizări din domeniul energetic, precum şi al celor cu impact asupra acestuia.

În continuare FOCUS ENERGETIC va aborda, cu aceeași implicare, profesionalism, veridicitate și corectitudine toate temele ce ”frământă” sectorul energetic! Ne dorim cu toții să avem energie curată, sigură și la prețuri sustenabile!

Traversăm o perioadă fără precedent! De la prima epidemie mondială declarată vreodată de Organizația Mondială a Sănătății (pandemia de coronavirus), la criza economică declanșată la reluarea activității după lockdown, de la criza energetică, la agresiunea declanșata de Rusia împotriva Ucrainei și de războiul din Israel, toate suprapuse peste tranziția ”verde” și lipsa resurselor energetice în anumite momente și anumite zone, fac ca această perioadă să fie una absolut anormală, uneori grotescă și, în multe privințe, absurdă pentru secolul XXI!

FOCUS ENERGETIC va milita întotdeauna pentru o abordare calmă, competentă și onestă a tuturor aspectelor ce influențează sectorul energetic, în general, și viața noastră, a tuturor, în special. Trecerea de la o economie bazată pe hidrocarburi, la “era post – petrol” va implica transformări enorme în economia mondială, dar şi investiţii pe măsură. Și, în consecință, și în România. Va trebui să ne adaptăm la noile condiții economice, dar și de mediu. Va trebui să facem față tuturor provocărilor pe care le vom întâmpina! România are o tradiție extraordinară în domeniul energetic. Suntem convinși că generațiile care vor urma o vor continua și o vor dezvolta!”, se precizează în mesajul transmis de echipa Focus Energetic, în preambulul evenimentului.

Acum, la aniversarea a 20 de ani, echipa Business Press vă urează mulți ani cu realizări și succes în demersul jurnalistic, de excepție!