Mastercard îl numește pe Mark Barnett în funcția de Președinte al Mastercard în Europa

Mastercard anunță numirea lui Mark Barnett în funcția de Președinte al operațiunilor Mastercard în Europa, cu sediul central în Bruxelles. Din noul rol, domnul Barnett va fi responsabil de stabilirea strategiei și direcției de dezvoltare, precum și de îndeplinirea obiectivelor companiei în regiune. Activitatea Mastercard în Europa acoperă 53 de țări și deservește 950 de milioane de persoane, prin parteneriate cu comercianți, instituții financiare și companii. În noua sa funcție, Mark Barnett îi va raporta direct lui Gilberto Caldart, Președinte Piețe Internaționale Mastercard, și se va alătura Comitetului de Management Mastercard începând cu 1 iunie 2020.

Discutând pe marginea numirii sale, Mark Barnett a declarat: „Este un moment important pentru Mastercard, mai ales aici, în Europa, și mă simt onorat să preiau conducerea unei regiuni atât de dinamice și complexe. Mastercard este singura companie de tehnologie din industria de plăți din Europa cu o abordare într-adevăr polivalentă și, ca atare, deținem o poziție singulară care ne permite să oferim soluții simple și sigure de plată și de acceptare a plăților, în toată regiunea. Sunt nerăbdător să ducem mai departe o cultură bazată pe dezvoltarea de tehnologii și inovații, în paralel cu consolidarea poziției de partener preferat al tuturor celor pe care îi deservim. În Europa, Mastercard este un real susținător al oamenilor, afacerilor și economiilor, așadar sunt extrem de încântat că am oportunitatea de a conduce o echipă și un business dedicat să obțină performanță, să construiască un viitor mai bun și să simplifice viețile oamenilor.”

„Mark deține un set remarcabil de cunoștințe, o experiență vastă și un istoric relevant în construirea de parteneriate semnificative, precum și în consolidarea unei culturi care încurajează noi perspective și modalități de a livra”, a declarat Gilberto Caldart, Președinte Piețe Internaționale, Mastercard. „Mark s-a concentrat constant pe dezvoltarea businessului și pe transformarea multiplelor linii de produse în lideri de piață, în numeroase țări. Angajamentul său pentru stimularea transformărilor la nivel de piață, fructificarea competențelor noastre multidisciplinare, focusul pe creștere și amplificarea leadership-ului, au dovedit că Mark este persoana ideală pentru accelerarea activității Mastercard în Europa”, a adăugat acesta.

Anterior, Mark Barnett a fost Președinte al Diviziilor Mastercard în Marea Britanie, Irlanda de Nord și Țările Baltice. Cunoștințele sale ample asupra industriei și noilor tehnologii care transformă modul în care oamenii plătesc și sunt plătiți, au reprezentat un factor-cheie pentru succesul Mastercard în mai multe țări. Barnett s-a alăturat echipei Mastercard în 2003 și a deținut diverse funcții, inclusiv cea de conducere a operațiunilor de consultanță în domeniul plăților pentru Europa și, ulterior, la nivel global. Mark Barnett are o experiență de peste 20 de ani în activitatea de retail banking și în industria de plăți.

Barnett va fi succesorul actualului Președinte al Mastercard în Europa, Javier Perez, care se retrage din funcție la finalul acestui an. Perez s-a alăturat companiei în 1996 și a deținut diferite funcții de conducere în cadrul organizației înainte de a deveni președinte al Mastercard în Europa, poziție pe care a deținut-o timp de 15 ani. În aproape un sfert de secol alături de Mastercard, Perez a construit o echipă de talie mondială, a determinat o creștere fenomenală a plăților electronice și a dezvoltat parteneriate cu numeroase companii, guverne și autorități de reglementare pentru a stimula inovația și încrederea în ecosistemul de plăți.

„Javier a coordonat parteneriate de anvergură cu clienții locali, regionali și globali, a facilitat extinderea activității pe noi piețe, a explorat și a maximizat noi reglementări și legislații. El ne-a diversificat business-ul pentru a asigura bazele succesului și în viitor, și a transformat Mastercard într-un adevărat lider de piață în toată Europa. Javier va lăsa în urma sa o moștenire colosală și, în numele întregii noastre organizații, aș dori să îi mulțumesc sincer pentru contribuțiile semnificative pe care le-a adus în construirea și creșterea afacerii noastre”, a declarat Gilberto Caldart, Președinte Piețe Internaționale, Mastercard.

Despre Mastercard

Mastercard, https://www.mastercard.ro, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Misiunea noastră este să generăm și să dezvoltăm o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile, în beneficiul tuturor, de pretutindeni. Prin transfer de date sigur și prin rețele impenetrabile, prin parteneriate și cu pasiune, inovațiile și soluțiile noastre le permit persoanelor fizice, instituțiilor financiare, guvernelor și companiilor să își atingă potențialul maxim. Coeficientul nostru de decență (DQ) este pilonul de bază al culturii care ne reprezintă și pe care se sprijină tot ceea ce facem în companie și în afara ei. Conexiunile noastre acoperă peste 210 țări și teritorii, astfel încât construim o lume sustenabilă care le oferă tuturor accesul la posibilități de neprețuit.