Trei măști naturale care vă pregătesc tenul pentru primăvară!

Dacă vreţi ca primăvara aceasta să aveţi o piele de invidiat – strălucitoare, fără imperfecțiuni, fermă – e cazul să acționaţi cât mai repede. Iată trei rețete de măști naturale pentru ten, care vă vor reda frumusețea pielii și vă vor ajuta să arate impecabil, chiar și după o iarnă lungă.

Mască vitaminizantă cu avocado

Dacă nu aveţi probleme grave cu tenul, dar simțiţi că pielea și-a pierdut puțin din frumusețea naturală iarna, atunci o mască vitaminizantă poate fi soluția perfectă. Vă propunem o mască pe bază de avocado, miere, banană și vitamina A, care va hrăni intens pielea, îi va reda strălucirea naturală și o va lăsa proaspătă și catifelată. Tot ce trebuie să faceţi este să amesteci într-un bol ceramic sau de sticlă un sfert de avocado pasat, cu o linguriță de miere, un sfert de banană pasată și câteva picături de vitamina A.

Avocado este un fruct bogat în vitamine, cunoscut pentru efectele sale energizante asupra pielii, banana conține și ea multe vitamine și minerale, iar mierea are efect antibacterian și calmant totodată.

Aplicaţi pe fața proaspăt demachiată acest amestec, lasaţi-l să acționeze 10-15 minute, iar la final spalaţi delicat cu apă călduță.

Mască intens hidratantă pe bază de uleiuri naturale

Indiferent de tipul de ten, dacă iarna a uscat excesiv pielea, soluția cea mai la îndemână ar putea fi o mască pe bază de uleiuri naturale. Noi recomandăm uleiul de cocos, uleiul de avocado, uleiul de migdale dulci sau chiar uleiul de măsline presat la rece. Folosind metoda bain-marie, încălziţi ușor uleiul ales (nu mai mult de 20 ml). Atenție! Uleiul trebuie să fie doar puțin călduț, nu fierbinte! Apoi, masaţi delicat fața cu acest ulei călduț și lăsaţi să acționeze până la 15 minute. Îndepărtaţi excesul cu apă călduță și tamponaţi delicat fața cu un prosop curat. Ideal ar fi să faceţi acest procedeu seara, pentru că adevăratele rezultate se vor vedea (și mai ales se vor simți) abia a doua zi – un ten hidratat, proaspăt și cu mult mai luminos!

Mască reparatoare cu efect calmant

Dacă aveţi pielea sensibilă și aţi suferit iarna din cauza gerului și din cauza schimbărilor de temperature, atunci e musai să încercaţi o mască reparatoare cu efect calmant, pe bază de făină de orez, ceai verde și gel de aloe vera.

Faceţi o ceșcuță de ceai verde foarte concentrat – din două sau chiar trei pliculețe de ceai. Amestecaţi 50 ml de ceai cu o lingură de făină de orez și una sau două lingurițe de gel de aloe bio. Gelul îl puteţi găsi la orice magazin naturist, la fel ca și făina de orez, de altfel.

Făina de orez – sau pudra de orez – este folosită de către femeile asiatice de sute de ani în procesul de înfrumusețare. Ea conține vitamine din complexul B, vitamina E și acizi grași esențiali. Poate fi folosită și pe tenul acneic, deoarece calmează pielea, iar în combinație cu ceaiul verde și cu gelul de aloe vera are efect reparator.

Țineţi masca rezultată cam 20-30 de minute pe față, după care îndepărtaţi-o cu apă călduță din abundență.