Mazars raportează performanțe extraordinare în anul 2019

O creștere fără precedent a veniturilor de 10,4% (9% creștere organică)

An de referință pentru extinderea internațională

Deja pe drumul cel bun pentru a atinge obiectivele stabilite pentru 2020

Mazars, compania internațională de audit și consultanță, anunță venituri de 1,8 miliarde euro pentru exercițiul financiar 2018/2019 (1 septembrie 2018 – 31 august 2019), în creștere cu 10,4% (excluzând impactul Forex de +0,2%), comparativ cu exercițiul financiar anterior. Creșterea veniturilor a fost susținută de o creștere organică puternică de 9%, completată de o creștere externă pozitivă de +1,3%.

Acesta este cel mai înalt nivel de creștere organică înregistrat de Mazars începând cu perioada 2011/2012. Această performanță remarcabilă provine din nivelul ridicat de expertiză și angajamentul echipelor noastre spre a oferi clienților o experiență fără cusur la nivel internațional, precum și o recunoaștere reală a beneficiilor modelului de parteneriat integrat unic al Grupului Mazars. Mazars este un partener de încredere pentru organizațiile de toate tipurile, nu doar pentru companiile listate.”, a declarat Hervé Hélias, CEO și Președinte al Grupului Mazars.

2019: Un an de referință pentru extinderea internațională

Alături de performanțele financiare deosebite ale Grupului Mazars, 2019 a marcat și semnarea Alianței Mazars din America de Nord în luna iulie. Alianța Mazars din America de Nord este un acord semnificativ între Mazars și cinci firme importante din Statele Unite și Canada – BKD, Dixon Hughes Goodman, Moss Adams, Plante Moran (S.U.A.) și MNP (Canada). Alianța Mazars din America de Nord reprezintă o piatră de hotar pentru Mazars, permițând firmei să obțină o acoperire extinsă în America de Nord și să ofere clienților săi internaționali acces la încă 16.000 de profesioniști din regiune. Mazars are acum 40.400 de profesioniști care deservesc clienți pe tot globul (24.400 de profesioniști din parteneriatul integrat al Mazars) și 318 de birouri în 91 de țări și teritorii.

Comentând strategia de dezvoltare a firmei, Hervé Hélias a adăugat: „În urmă cu patru ani, am stabilit un plan strategic ambițios denumit Next-20. Extinderea în China pentru a atinge dimensiuni critice pe această piață vastă și dezvoltarea unei oferte puternice și competitive în America de Nord au fost prioritățile noastre, dar și o tranziție lină în modul nostru de guvernare, cu o succesiune bine planificată de Philippe Castagnac în calitatea sa de Președinte al Grupului. Astăzi, sunt foarte mândru să pot spune că aceste obiective au fost îndeplinite. Scopul nostru pentru 2020 este să atingem venituri de 2 miliarde euro și sunt încrezător că vom realiza acest lucru”.

Creștere pe toate planurile  

Extinderea internațională a Grupului Mazars se reflectă în răspândirea geografică a surselor sale de venituri, peste o treime dintre veniturile din serviciile fiscale oferte de firmă provenind acum din afara Europei.

Toate regiunile s-au bucurat de o creștere puternică a veniturilor în 2018/2019: 7,8% în Europa de Vest, 13,6% în Europa Centrală și de Est, 12,1% în America de Nord, 13,1% în America Latină, 9,4% în Africa și Orientul Mijlociu, cu cea mai puternică creștere în zona Asia-Pacific (22,6%). Zona Asia-Pacific reprezintă acum 15% dintre veniturile totale ale Grupului Mazars. În China, firma are peste 4.000 de angajați și 30 de birouri. Operațiunile din China ale Grupului Mazars deservesc acum nu mai puțin de 137 de companii listate și s-a bucurat de o creștere de 19% a veniturilor anul trecut. În Australia, Grupul Mazars a crescut cu 100% în 2019, datorită integrării a două firme locale.

În România, Mazars are 25 de ani experiență în serviciile de audit, contabilitate, salarizare, consultanță resurse umane și consultanță fiscală. “Mazars este o companie pregatită pentru provocările tehnologice viitoare, cu o echipă formată din tineri cu o viziune unică și valori care ne modelează cultura organizaţională. Direcția strategică pentru 2020 are la bază loialitatea faţă de angajaţii și de clienții noștri. Prin cele cinci linii de servicii integrate, Mazars România sprijină companiile locale şi internaţionale în toate etapele dezvoltării sale. De curând, am lansat HR Advisory Services, un serviciu care vine într-un moment perfect, având în vedere provocările forței de muncă românești.”, a menționat Dino Ebneter, Country Managing Partner, Mazars România.

Experiență vastă și echilibrată 

Auditul a reprezentat baza expertizei Mazars și va rămâne în centrul activității sale în anii următori. Pentru a susţine nevoile clienților săi, Mazars a elaborat o ofertă complexă de servicii fiscale, de consultanță și de conformitate. Astăzi, auditul și contabilitatea reprezintă 63% dintre veniturile totale, 37% fiind servicii de consultanță.

Odată cu extinderea geografică, Mazars s-a bucurat de o creștere pe fiecare dintre liniile sale de afaceri. Astfel în 2018/2019 au fost înregistrate următoarele: audit + 8,5%, contabilitate și externalizare + 8,2%, consultanță + 24,2%, servicii fiscale + 9,9%, servicii juridice + 34,9% și consultanță financiară + 9,5%.

O strategie de creștere durabilă

Forța Mazars constă, de asemenea, în capacitatea sa de a crește într-un mod profitabil și sănătos. Având în centrul dezvoltării sale oamenii și excelența tehnologică, firma investește constant în echipele sale, precum și în inovație, integrând inteligența artificială, machine learning și analiza datelor în serviciile de audit și de consultanță. În 2019, 92% din personal a beneficiat de pregătire profesională.

Privind în viitor  

Anul 2019 a fost un an esențial pentru Mazars. Credem că aceste realizări și accelerarea transformării noastre confirmă excelența tehnică a oamenilor din companie, precum și relevanța strategiei noastre. Am rămas fideli valorilor și spiritului nostru antreprenorial, crescând într-un mod responsabil și sănătos. Obiectivul nostru pentru 2020 și nu numai este de a fi alegerea firească pentru candidaţii talentaţi, precum şi pentru clienţii care îşi doresc să colaboreze cu un partener, care contribuie deja la construirea bazelor economice ale unei societăţi corecte și prospere.”, a încheiat Hervé Hélias.

 

Despre Mazars

Mazars este o organizație internațională, integrată și independentă, specializată în audit, consultanţă financiară, contabilitate, servicii fiscale şi juridice.

De la 1 iulie 2019, Mazars operează în 89 de țări și teritorii și se bazează pe experiența a 40.000 de profesioniști, pentru a acorda sprijin specializat multinaționalelor, companiilor mici și mijlocii, investitorilor privați și organismelor publice, în fiecare etapă a dezvoltării lor.

În România, Mazars are o experiență de 25 de ani în audit și consultanță financiară, servicii fiscale, contabilitate, salarizare și administrare de personal. Echipa locală cuprinde 220 de profesioniști.

www.mazars.ro | https://www.linkedin.com/MazarsRomania/