Mega Mall București anunță parteneriatul cu serviciul de car-sharing SPARK și amenajează stații de încărcare Eldrive pentru șoferii eco-friendly

Mega Mall București oferă soluții sustenabile pentru șoferii preocupați de mediu și anunță parteneriatul cu serviciul de car-sharing SPARK și cu Eldrive, cel mai mare operator de stații de încărcare din regiune.

SPARK, modalitatea eco de a te deplasa mai ușor în traficul urban

Începând de astăzi, locuitorii Capitalei pot beneficia de serviciul de car-sharing oferit de SPARK, în incinta centrului comercial Mega Mall București. De la începutul activității până în prezent, SPARK a reușit să depășească aproximativ 1,5 milioane de kilograme de CO2 economisiți, echivalentul a 48.762 de copaci plantați. În cele trei țări unde compania operează, Lituania, Bulgaria și România, utilizatorii SPARK au parcurs în total 51,4 milioane kilometri, diminuând astfel amprenta de carbon generată cu peste 9,2 mil kg de emisii de gaze cu efect de seră. Astfel, au demonstrat că mobilitatea urbană poate menține în centrul său transportul cu mașina drept una dintre cele mai importante nevoi și obiceiuri ale bucureștenilor, având în același timp grijă de mediu.

Alternativa de mobilitate 100% electrică pe care SPARK o oferă are capacitatea de a pătrunde în interiorul cartierelor, în zone unde transportul public este greu de accesat, facilitând accesul tuturor la mobilitate cu zero emisii CO2. Cu o flotă de 500 de vehicule complet electrice, SPARK îmbunătățește masiv calitatea mobilității urbane și modul în care călătorim în București. Una din puținele companii la nivel global care oferă servicii de car-sharing 100% electric, serviciul nostru a fost conceput să conecteze comunități într-un mod mai eficient și mai prietenos cu mediul, prin a oferi o alternativă convenabilă și accesibilă tuturor”, spune Cristian Prichea, Country Manager, SPARK România.

Prin acest parteneriat, încurajăm bucureștenii să apeleze la o modalitate eco-friendly de a se deplasa în traficul urban, această inițiativă venind în completarea soluțiilor sustenabile pe care le implementăm constant în centrele noastre comerciale. Mai mult, în acest fel facilităm accesul către și dinspre Mega Mall tuturor clienților noștri oferindu-le o soluție rapidă de transport. O astfel de infrastructură înseamnă un pas în plus către un viitor eco, iar prin astfel de acțiuni sperăm să încurajăm comportamentul responsabil față de mediu și în rândul clienților noștri”, a declarat Marius Barbu, Group Asset Director NEPI Rockcastle.

„Suntem foarte încântați să avem un partener precum NEPI Rockcastle. Astfel, împreună am dezvoltat cel mai mare HUB de stații de încărcare, în incinta unui centru comercial din România. Suntem convinși că doar investind constant în infrastructura de încărcare vom putea face trecerea la transportul alternativ mult mai accesibilă”, a declarat Camelia Sin, Country Manager Eldrive România.

Mega Mall București pune la dispoziție 23 de puncte de încărcare ELDRIVE pentru mașinile electrice  

Începând de astăzi, șoferii vor găsi 23 de stații de încărcare Eldrive în parcarea Mega Mall. Punctele de încărcare includ atât conectori AC, cât și conectori CCS și au fost instalate în trei zone de parcare din interiorul centrului comercial, la nivelurile 0, 0B, 1B, 2 și 2B.

Despre Mega Mall București

Mega Mall Bucuresti este unul dintre cele mai moderne centre comerciale din București, inaugurat în urma unei investiții de 165 de milioane de euro. Centrul acoperă în total cca. 200.000 metri pătrați și face parte din portofoliul NEPI Rockcastle. Mall-ul dispune de un spațiu închiriabil de aproximativ 76.000 de metri pătrați, dispuși pe 5 niveluri, și găzduiește peste 200 de magazine, dar și o parcare cu o capacitate de aproximativ 3.000 de locuri dispuse pe 7 niveluri, dintre care 1.000 sunt situate pe acoperiș. Centrul comercial propune un mix complet de branduri de renume național și internațional pentru toate nevoile și interesele, precum și diverse opțiuni de relaxare și petrecere a timpului liber: un food court de 10.000 mp cu o varietate restaurante, fast food-uri și cafenele pentru toate gusturile, o sală de fitness WorldClass, de 2.500 de metri pătrați, dotată cu o piscină semi olimpică, un cinematograf Cinema City cu 14 săli ultra moderne și tehnologia 4Dx, un concept modern de spații de distracții, operat de TrickShot Mega Mall, sală de jocuri deschisa non-stop, dar și un loc de joacă, adus de Gymboland, pentru copiii de toate vârstele.

Aici sunt prezente unele dintre cele mai mari reprezentante ale magazinelor de fashion, încălţăminte, îngrijire şi accesorii din țară, printre care H&M, Zara, Mango, Peek & Cloppenburg, Guess, POEMA, DIKA, New Yorker, Pull&Bear, C&A, LC Waikiki, Bershka, Notino, Sephora, Mayoral, Stradivarius, Bigotti,  Adidas, Nike, JD Sports, Foot Locker, Lee Cooper, Douglas, Nala, NEXT, Tommy Jeans, Hervis, ECCO, HUMANIC, Benvenuti, Sportisimo, Intersport, MAC,  Aldo, B&B Collection, Kultho sau iStyle. Oferta de foodcourt cuprinde  cafenele precum Manufaktura și, din 2017, restaurante ca Taco Bell, McDonalds și Trickshot Mega Mall, care include și o zonă de petrecere a timpului liber, cu biliard și bowling. Tot la Mega Mall Bucuresti au fost deschise primele magazine Reserved Man, Pupa, Sport Vision, Buzz și Burger King din România. În decembrie 2019, a fost inaugurată cafeneaua-concept Starbucks, amenajată sub formă de insulă.

În 2021, Mega Mall a lansat SPOT, o aplicație mobilă ce recompensează utilizatorii cu puncte de loialitate pentru fiecare sesiune de cumpărături, oferindu-le astfel acces la oferte și beneficii exclusive, în funcție de statutul atins în program. Aplicația mobilă de recompensare a clienților loiali este disponibilă în toate cele 18 centre comerciale ale grupului NEPI Rockcastle din România.

Înrolarea în program este gratuită, SPOT poate fi descărcată atât din Google Play, cât și din App Store.

Despre SPARK

SPARK oferă servicii de car-sharing exclusiv cu mașini electrice și își propune să îmbunătățească viața de zi cu zi prin furnizarea de servicii de transport alternativ cu emisii zero, ușor accesibile și la prețuri convenabile în marile orașe europene. Platforma pune la dispoziție peste 1.700 de mașini complet electrice, disponibile pentru utilizare prin intermediul aplicației mobile SPARK în orașe din țările Uniunii Europene: București, Sofia, Plovdiv și Vilnius. SPARK este o companie privată, înființată în Lituania.

Despre ELDRIVE

Eldrive este cel mai mare investitor regional în infrastructura publică de încărcare a vehiculelor electrice cu o rețea de peste 600 de stații majoritatea fast chargers, în România, Bulgaria și Lituania. În următorii 3 ani, Eldrive are în plan extinderea rețelei cu încă 6000 de stații de încărcare în cele 3 țări, unde peste 70% vor fi supercharger.