Michelin a obținut certificarea Angajator de Top România 2020

Michelin România a obținut certificarea Top Employers în urma unei analize riguroase realizate de Institutul Top Employers din Olanda, cel mai prestigios institut din domeniu. Compania reușește să obțină certificarea datorită strategiei de resurse umane și culturii sale organizaționale.

Certificarea Top Employers este o recunoaștere a faptului că Michelin România este un angajator care oferă condiții bune de lucru, acordă atenție parcursului profesional al angajaților, investește în politici și procese eficiente de recrutare și retenție.

Institutul Top Employers desfășoară în fiecare an un proces minuțios de analiză a numeroși parametri precum: strategia de identificare, recrutare și integrare a talentelor, practicile de planificare a forței de muncă, politica de on-boarding a noilor angajați, procesele de învățare și dezvoltare, managementul performanței și al carierei, beneficiile oferite angajaților și cultura organizației.

„Este o onoare să fim recunoscuți ca fiind un angajator de top de către autoritatea globală în domeniu și să fim nominalizați în rândul companiilor care creează cele mai bune condiții pentru dezvoltarea profesională și personală a angajaților.

Într-o lume în care accesul la informație este atât de facil, înțelegem că o companie competitivă se diferențiază prin competență și motivația angajaților săi, astfel încât preocuparea noastră principală este să fim un angajator de top, atrăgând cei mai potriviți candidați și motivându-i să construiască parteneriate durabile alături de noi. La Michelin nu recrutăm pentru un post, ci pentru o carieră.

Înțelegem că dincolo de obiectivele de business, angajații au propriile lor așteptări, ne preocupă să le înțelegem și să îi susținem în atingerea lor. Angajații noștri dispun de procese care îi ajută să fie proactivi în design-ul propriei cariere, dispunând de sprijinul necesar. Construim împreună parcursuri de carieră inedite și avem instrumentele necesare pentru a identifica talentele. Este un lucru obișnuit în Michelin ca, de exemplu, un inginer de proces din fabrică să își continue cariera în centrul de servicii, un polonez să lucreze în România, un român să ocupe un post de manager în Germania sau o femeie să fie directorul unei uzine.

Colegii noi ne spun că îi surprind plăcut respectul pe care îl simt și mediul de lucru bazat pe colaborare, dar pentru noi, cei care am crescut cu Michelin, acestea sunt implicite.

Certificarea Top Employers este o dovadă în plus că practicile noastre sunt eficiente”, a declarat Gabriela Alexandru, Director HR Europa Centrală, Michelin România.

 

Organizațiile cu certificare Top Employers se dedică creării celui mai bun mediu de lucru pentru angajați prin practici de HR care pornesc de la premisa că angajații sunt cel mai valoros avantaj competitiv al unei companii.

 

“Pentru a fi recunoscută ca Angajator de Top, o organizație trebuie să dovedească faptul că strategia de management a resursei umane contribuie la crearea de condiții de lucru mai bune pentru angajații săi. Organizațiile acreditate sunt un exemplu de bune practici datorită atenției sporite pe care o acordă proceselor de resurse umane și angajamentului de a dezvolta un mediu în care angajații pot performa. Felicitări!”, a declarat David Plink, CEO Institutul Top Employers.

 

 

 

 

###

Despre Programul de Certificare a Institutului Top Employers

În cadrul Programului de Certificare global desfășurat de Institutul Top Employers, peste 1500 de Angajatori de Top din 118 țări/ regiuni pe suprafața a cinci continente au primit această recunoaștere.

Studiul de Bune Practici în sectorul Resurselor Umane cuprinde peste 100 de întrebări care acoperă 600 de practici din domeniul Dezvoltării Resursei Umane și 10 teme: Strategia de Management a Talentelor, Planificarea Forței de Muncă, Atragerea de Talente, On-boarding, Învățare și Dezvoltare, Managementul Performanțelor Performanței, Dezvoltarea Calităților de Leadership, Managementul Carierei, Beneficii și Cultură Organizațională.

 

 

Despre Institutul Top Employers

Institutul Top Employers este autoritatea globală în recunoașterea excelenței în domeniul practicilor dedicate resurselor umane. Noi contribuim la dezvoltarea acestor practici cu scopul de a aduce îmbunătățiri mediului de lucru. Prin Programul de Certificare Top Employers, companiile participante pot fi validate, atestate și recunoscute drept angajatori preferați. Înființat acum mai mult de 28 de ani, Institutul Angajatorilor de Top a atestat peste 1500 de organizații din 118 țări/ regiuni. Acești Angajatori de Top certificați influențează viețile a 6 000 000 de angajați din întreaga lume.

Institutul Angajatorilor de Top. Pentru un mediu de lucru mai bun.

www.top-employers.com

 

Despre Michelin Group și Michelin România

Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătățirii sustenabile a mobilității bunurilor și persoanelor prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Aceasta oferă, de asemenea, servicii inovatoare ce sprijină afacerile, servicii de mobilitate digitale și publică ghiduri de călătorie, ghiduri pentru hoteluri și restaurante, hărți și atlase rutiere. Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4000 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău (Sălaj) și una la Florești (Prahova) o rețea comercială și un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 țări).

Web: www.michelin.ro

Facebook: www.facebook.com/MichelinRomania