Rețeaua Medima Health a investit 1,5 mil. Euro în clinica de excelență în imagistică medicală din Buzău

Rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie Medima Health a deschis o clinică în Buzău, în urma unei investiții în valoare de 1,5 milioane de euro. Clinica Medima furnizează pe plan local servicii moderne de investigare imagistică CT și RMN, realizate cu aparatură ultraperformantă, de către medici radiologi de elită. Centrul este situat Bulevardul Stadionului nr. 7A, Buzău (lângă spitalul județean Buzău). Rețeaua Medima Health ajunge astfel la 7 clinici operaționale la nivel național.   

Pacienții din regiune beneficiază, în clinica Medima Health, de aportul diagnostic al unor echipamente de imagistică medicală de ultimă generație la nivel mondial: RMN – Canon Elan 1,5T și CT – Canon Aquilion Lightning 32. Noile tehnologii oferă o serie de avantaje importante față de aparatura din generațiile anterioare, precum calitatea ridicată a imaginilor obținute, timpul scăzut de investigare și reducerea dozei de radiații la nivelul minim pentru investigațiile CT.

Serviciile medicale oferite în cadrul clinicii acoperă întreaga gamă de examinări prin rezonanță magnetică (RMN) și tomografie computerizată (CT) efectuate în prezent, de la examinări uzuale ale diverselor zone anatomice la explorări avansate, utile în patologiile complexe precum cele oncologice, vasculare, neurologice sau musculo-scheletale.

Echipa medicală este alcătuită din unii dintre cei mai buni medici radiologi, cu supraspecializări în domeniu, aceștia asigurând pacienților cel mai înalt nivel de acuratețe al rezultatelor.

„Rețeaua Medima Health își continuă expansiunea la nivel național, cu misiunea de a îmbunătăți accesul populației la investigații imagistice moderne, care au un rol important în prevenția și depistarea timpurie a afecțiunilor. România are un decalaj major față de Uniunea Europeană în ceea ce privește atenția acordată prevenției, prin controale medicale regulate. Odată cu dezvoltarea serviciilor de imagistică medicală pe plan local, urmărim să avem un impact pozitiv pe termen lung, concretizat prin creșterea speranței de viață, asigurând un diagnostic precis și rapid,”afirmă Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Fondator și Director Medical Medima Health.

Potrivit unui studiu recent, România se află pe ultimul loc la nivelul UE privind utilizarea serviciilor de imagistică medicală. În țara noastră se efectuează un număr mediu anual de 38 examinări la 1,000 locuitori, de 5,4 ori mai mic față de media UE, care este de 204 examinări medii anuale la 1000 locuitori[1].

Despre Medima Health

Medima Health este o rețea națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie, care oferă servicii de RMN/CT/PET-CT. Având 7 clinici moderne operaționale și planuri de dezvoltare ambițioase pentru România, Medima Health asigură pacienților acces la investigații imagistice de înaltă performanță, realizate cu tehnologii moderne, la prețuri accesibile și fără perioade lungi de așteptare. Echipa Medima este formată din medici radiologi reputați, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, radiolog român proeminent și director medical al rețelei. În septembrie 2020, Medima Health s-a asociat cu fondul românesc de private equity, Morphosis Capital, pentru un proiect de expansiune la nivel național.

[1] Raportul Health at a Glance: Europe 2020 realizat de OECD și Comisia Europeană