Social Impact Award lansează în România ediția cu numărul 9!

Luni, 24 februarie 2020 se lansează ediția cu numărul 9 a Social Impact Award în România, un program ce are misiunea de a promova educația și punerea în practică a ideilor și a afacerilor sociale printre tinerii cu vârste între 14 și 30 de ani. În cadrul SIA, participanții au acces la o comunitate internațională de antreprenori sociali, premii de 5000 de euro și mentorat din partea unor antreprenori sociali români cu experiență.

Social Impact Award este o ​competiție internațională de idei de afaceri sociale pentru tineri, fiind prezentă în peste 17 țări și de 9 ani în România. Scopul principal al programului este de a dezvolta tineri antreprenori și de a pune antreprenoriatul social pe harta oportunităților de carieră. Așadar, tinerii antreprenori, studenții și liceenii care își doresc să schimbe problemele sociale curente într-un mod inovator pot primi contextul și resursele necesare pentru a crește de la idee la afacere socială. Aceștia pot aplica până la data de 17 mai la link-ul apply.socialimpactaward.ro.

”Timpul în care așteptam ca problemele să se rezolve de altcineva a trecut. Vedem din ce în ce mai mulți tineri în programele Social Innovation Solutions care construiesc împreună soluții la unele din cele mai complicate provocări: educație, sănătate, mediu sau bună guvernare. Eroii solitari încep să fie înlocuiți de eroii colectivi și continuăm și în 2020 să susținem sute de tineri ce vor să vină cu soluții antreprenoriale.” Ciprian Stănescu, co-fondator Social Innovation Solutions.

Echipa SIA România a pregătit în această ediție pentru tinerii antreprenori un program educațional complex care își propune să susțină transformarea ideilor în afaceri sociale funcționale cu workshop-uri în 10 orașe și peste 500 de tineri implicați. Debutul programului este evenimentul de lansare, unde va fi dat startul oficial al competiției de anul acesta. Evenimentul va avea loc luni, 24 februarie, începând cu ora 18:00, la Commons Unirii (Strada Halelor, nr. 5, etaj 2). Și pentru că ziua de 24 februarie este dedicată relațiilor, propunem participanților o discuție despre secretele unei relații de lungă durată cu impactul social alături de Raluca Negulescu-Balaci (Fundația UiPath), Mircea Ilie (IKEA), Gabriela Ticu (Viitor Plus) și Alex Găvan (alpinist). Evenimentul va fi moderat de Ciprian Stănescu, Co-Fondator, Social Innovation Solutions și membru în juriul Social Impact Award România. Totodată, participanții vor avea ocazia să afle mai multe detalii despre cum se va desfășura competiția de anul acesta.

Cei doritori să participe la eveniment se pot înscrie prin completarea formularului dedicat acestuia. Totodată, mai multe detalii pot fi parcurse pe pagina evenimentului.

Juriul SIA 2020 este format din Raluca Cocuz (ENEL România), Zoltan Bereczki (Synerb), Diana Certan (Fundația Concordia), Marta Ușurel (Revista BIZ), Alexandru Ghiță (Educativa) și Ciprian Stănescu (Social Innovation Solutions).

Social Impact Award este o competitie internaţională de idei de afaceri sociale care promovează antreprenoriatul social în rândul tinerilor. În România, proiectul se află la cea de-a noua ediție și este organizat de Social Innovation Solutions și sustinut de ENEL România.