Specialistul în biogaz WELTEC BIOPOWER sărbătorește aniversarea companiei

20 de ani de inovație, creștere și continuitate pentru energiile regenerabile

Germania este pionierul mondial în domeniul energiilor regenerabile, iar grupul WELTEC este unul dintre pionierii acestei industrii. De la data fondării la 1 iulie 2001, WELTEC BIOPOWER s-a concentrat și a continuat să se dezvolte de la un producător de instalații AD până la un specialist de-a lungul întregului lanț valoric al biogazului.

Până în prezent, grupul a fost în mâinile unui grup mic de acționari puternici și s-a abținut de la implicarea investitorilor până în prezent. Nu în ultimul rând, pe baza acestei structuri stabile de proprietate, Grupul WELTEC a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali pentru construcția și exploatarea instalațiilor de biogaz și biometan / RNG. Rezultatele și proiectele din ultimele două decenii din întreaga lume vorbesc de la sine: Până în prezent, compania, care are în prezent aproximativ 120 de angajați, a planificat și a instalat peste 350 de sisteme de energie din oțel inoxidabil pe 5 continente din 25 de țări. În plus, grupul a investit o sumă de trei cifre în milioane de euro în propria sa fabrică.

Datorită unei strategii internaționale de diversificare și a calității ridicate a produselor și a plantelor, WELTEC a stăpânit, de asemenea, faze provocatoare, cum ar fi schimbarea de succes în anii dificili 2014 și 2015. În 2012 și 2014, modificarea Legii energiei regenerabile germane (EEG) a dus la reduceri puternice ale tarifelor de alimentare, care au dus la o scădere masivă a construcției instalațiilor de biogaz. Nu toți jucătorii de pe piață au supraviețuit de această dată. Dar chiar și în aceste condiții-cadru mai dure, WELTEC BIOPOWER a reușit să își mențină și chiar să își extindă poziția pe piață.

Jens Albartus, sunteți director general al WELTEC BIOPOWER din iulie 2006. Așadar, ați fost responsabil al grupului pentru cea mai mare parte a istoriei de 20 de ani a companiei. Care este povestea de succes a WELTEC?

Am rămas mereu fideli misiunii noastre „energie organică la nivel mondial” și valorilor noastre corporative de-a lungul anilor. În plus, oferim tehnologii de foarte înaltă calitate dintr-o singură sursă. Un alt factor important de succes este acela că proiectăm singuri componentele principale ale plantelor noastre și le fabricăm în regiunea noastră. Cu aceasta putem garanta o calitate foarte înaltă. Luăm foarte în serios nevoile și condițiile-cadru ale clienților noștri. Fiecare fabrică este proiectată în mod constant pentru cerințele clienților noștri. Mai mult, ar trebui menționată și rotația noastră redusă de personal. Mulți colegi sunt angajați la WELTEC de peste zece ani. Ieșim din industrie timp de douăzeci de ani datorită sumei acestui amestec de expertiză, individualitate, calitate, resurse și strategie.

Asta arată continuitate. În ce măsură a trebuit să vă adaptați sau să vă schimbați pentru a rămâne de succes?

Am dezvoltat produsele noastre de înaltă calitate încă de la început. Ne-am extins în mod constant portofoliul în timp și l-am adaptat pieței. Prin urmare, am reușit să ne dezvoltăm cu succes în ultimii douăzeci de ani – de la un planificator și constructor pur de plante la un specialist în biogaz de-a lungul întregului lanț valoric. Datorită extinderii gamei noastre de servicii – întreținere, funcționare permanentă sau intermediară a instalației, contractarea căldurii și producția de biometan ca combustibil – structura clienților noștri s-a schimbat de asemenea semnificativ. Ca producător de instalații și furnizor de servicii lucrăm pentru companii din sectoarele alimentar, deșeuri, canalizare și agricole. Furnizăm, de asemenea, companiilor horticole și sectorului imobiliar căldură durabilă. Clienții și partenerii adăugați recent provin din industria combustibililor. Vehiculele grele și camioanele circulă deja cu biometanul nostru ca și combustibil.

Ce proiecte din ultimii douăzeci de ani vă amintiți în mod special?

În 2008 am construit în Könnern, Saxonia-Anhalt, ceea ce era atunci cea mai mare fabrică de biometan din lume și o operăm de atunci. Proiectul a fost și este o etapă importantă pentru grupul nostru de companii. Suntem cu toții foarte mulțumiți de construcția și exploatarea cu succes a acestei fabrici AD. De asemenea, proiectele internaționale de pionierat, cum ar fi fabrica de deșeuri pentru energie pentru un mare furnizor australian de apă în apropiere de Melbourne și fabrica de biogaz pentru producătorul de lapte praf EDL din Uruguay sunt proiecte de care îmi amintesc cu drag. Această centrală furnizează o putere termică de șase megawati din 2018. Sud-americanii folosesc doar materiale reziduale, cum ar fi gunoi de grajd și resturi de furaje de la 14.000 de vaci de lapte și generează 30.000 de metri cubi standard de biogaz în fiecare zi. Aceasta acoperă o treime din cererea mare de căldură a propriilor lactate. La fel ca fabrica din Könnern, avem o scară industrială ridicată acolo. Acest standard a fost motivul pentru care EDL a ales WELTEC. Am construit fabrica din Uruguay ca antreprenor la cheie, inclusiv toate lucrările auxiliare. După un an de construcție, am putea preda proiectului EPC către client.

Cum construiți puntea dintre acest trecut de succes și viitor?

Peste 350 de fabrici WELTEC, dintre care aproximativ 70% funcționează cu succes în străinătate, mărturisesc acum povestea noastră remarcabilă. În multe țări am avut ocazia să facem lucrări de pionierat în domeniul biogazului. Pentru viitor este important să rămânem în misiunea noastră și să continuăm povestea de succes cu punctele noastre forte – așa cum se întâmplă în prezent. Peste tot există un potențial imens de reziduuri organice care pot fi transformate eficient și decent în energie verde cu ajutorul tehnologiei noastre de proces. Așadar, chiar acum avem șantiere în Japonia, Irlanda de Nord și Spania. Economisirea emisiilor de carbon este un subiect important la nivel mondial. Aceasta include și utilizarea biogazului în sectorul mobilității. Prin urmare, aștept cu nerăbdare următorii 20 de ani foarte optimist și cu mare anticipare. Acum lucrurile merg cu adevărat!

www.twitter.com/WELTECGermany

www.linkedin.com/company/weltec-biopower-gmbh/

www.youtube.com/user/WELTECBIOPOWER