Spitalul Wiener Privatklinik a integrat un robot ultraperformant cu lumină UVC în protocolul de dezinfecție împotriva COVID-19

Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria, utilizează un robot ultraperformant cu lumină UVC în cadrul protocolului de curățenie și dezinfecție, ca măsură suplimentară de prevenire a infecțiilor de COVID-19. Tehnologia dispozitivului inteligent are o eficienţă de 99.99% în distrugerea viruşilor şi bacteriilor din aer și de pe suprafețe. Noul echipament a costat câteva zeci de mii de euro.

Robotul UVD, produs în Danemarca, este cel mai performant robot de dezinfecție, certificat la nivel european și validat de teste clinice efectuate la nivel internațional. Spectrul de lumină UVC pe care acesta îl emite neutralizează agenții patogeni în spațiile închise în câteva secunde, făcând mediul sigur pentru desfășurarea activităților spitalicești.

Robotul este proiectat să funcționeze autonom și poate fi operat ușor de către personalul responsabil cu curățenia și dezinfecția, prin intermediul unei aplicații mobile. Odată primită o comandă, acesta trasează harta cu zona în care trebuie să acționeze și se deplasează singur în saloane/sălile de operație de la diferite etaje. Dezinfectarea unui salon este realizată într-un interval de 10 minute, productivitate fiind astfel semnificativ crescută față de metodele de dezinfectare clasice. Dispozitivul notifică personalul când procedura este finalizată.

Achiziția robotului de dezinfecție de ultimă generație vine în completarea măsurilor de prevenție aplicate până acum în spitalul nostru, pentru a minimiza riscurile și a oferi pacienților și personalului medical o siguranță sporită în această perioadă. Dispozitivul este folosit la capacitate maximă în cadrul circuitelor de dezinfectare efectuate zilnic, la intervale regulate, fiind un ajutor sigur și fiabil pentru întreaga echipă. Putem spune că suntem un exemplu de bună practică în sistemul privat din Austria privind utilizarea tehnologiei pentru combaterea răspândirii noului coronavirus”, a declarat Ema Hafner, Directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik.

Ema Hafner

Pentru protejarea pacienților, a personalului medical și non-medical, în contextul prevenirii răspândirii infectării cu virusul Covid-19, spitalul Wiener Privatklinik din Viena a luat mai multe măsuri:

  • Accesul în spital se face numai prin punctele speciale de control, unde există personal medical care adresează întrebări în conformitate cu normele Ministerului Sănătății din Austria și unde se testează temperatura corpului;
  • Întregul personal trece prin screening-ul de la punctele de control din cadrul spitalului;
  • Personalul medical este testat cu regularitate la 2-3 săptămâni, chiar dacă nu prezintă simptome;
  • Vizitele la pacienții din spital sunt sever restricționate, fiind permise numai în cazuri excepționale și în situații medicale speciale;
  • Dezinfectarea mâinilor se face la toate punctele de control, monitorizată de personal instruit;
  • Angajații spitalului nu au voie să călătorească în zone cu risc ridicat nici dacă sunt în concediu, potrivit informațiilor emise de Ministerul Afacerilor Externe.

 

Despre Wiener Privatklinik

Wiener PrivatKlinik (WPK), înființat în anul 1871, cu sediul în Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, având în structură 14 centre de competență, 145 de paturi, bloc operator cu 4 săli de operație, servicii de imagistică avansată (singurul spital privat din Viena cu PET CT și medicină nucleară), fizioterapie și recuperare medicală la standarde internaționale. Echipa medicală este alcătuită din peste 250 experți reputați austrieci, care aplică o abordare interdisciplinară fiecărui caz. Anual, peste 4.000 de pacienți internaționali accesează servicii de diagnostic și tratament în cadrul Wiener PrivatKlinik, circa 28% dintre aceștia fiind români.