Suzuki Romania anunţă introducerea, începând cu luna martie 2020, a noi versiuni hibride de 12V și 48V

În conformitate cu planurile de reducere a emisiilor de CO2 şi de îmbunătăţire a consumului de combustibil în gama sa, Suzuki Romania anunţă introducerea, începând cu luna martie 2020, a trei noi versiuni hibride cu sistem de 48 V Self-Charging, care vor include şi unitatea pe benzină K14D Boosterjet.

Noul sistem hibrid va fi introdus pe modelele Vitara, SX4 S-Cross şi Swift Sport, şi promite emisii de CO2 cu 20% mai mici şi un consum (calculat la standardele WLTP) cu 15% mai bun. Aceste modele vor înlocui versiunile actuale care folosesc motorul 1.4 Boosterjet (K14C) cu transmisie manuală.

Puternicul sistem hibrid Suzuki SHVS este alcătuit dintr-un acumulator litiu-ion de 48 V, un demaror-generator integrat (cunoscut ca ISG) şi un convertizor 48 V-12 V (DC/DC) pentru a alimenta componentele care necesită o tensiune mai mică: luminile, sistemul audio sau cel de climatizare. ISG funcţionează atât ca generator cât şi ca demaror, este conectat la motor printr-o curea şi asistă unitatea termică la demaraje, pentru mai mult cuplu motor: 235 Nm disponibili de la 2.000 rot/min.

Bateria Li-ion, compactă şi de înaltă performanţă, stochează energie electrică recuperată din decelerări şi frânări şi încorporează un sistem Start-Stop operat de ISG. Această baterie, alături de convertizorul DC/DC, este localizată sub scaunele din faţă, pentru o mai bună distribuţie a maselor pe punţi.

Un alt beneficiu al noului sistem hibrid de 48 V este introducerea unui relanti asistat electric atunci când ambreiajul nu este apăsat, iar turaţia motorului este de circa 1.000 rot/min. Această funcţie înlocuieşte, practic, injecţia de combustibil cu puterea electrică în vederea susţinerii relantiului motorului atunci când automobilul staţionează, sau până la viteze de 16 km/h.

Noua gamă de modele Suzuki hibrid beneficiează de garanţia extinsă Suzuki 3+7* ani / 200.000 km (*pentru motor, transmisie, turbo şi sistem hibrid).

Producătorul nipon este primul brand auto care începând cu martie 2020, comercializează doar modele hibrid 12V si 48V.