TeraPlast – primul proiect  în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor

TeraPlast a depus primul proiect de investiţii în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, cu numele „Creşterea competitivităţii TeraPlast SA prin achiziţionarea de utilaje performante şi realizarea de construcţii noi”. Acesta este primul proiect din cadrul investiţiilor de peste 20 milioane de euro anunţate de către companie la începutul lunii septembrie, potrivit unui comunicat al companiei.

Valoarea totală a proiectului depus este de 7,9 milioane de euro, din care 50% reprezintă ajutorul de stat solicitat.

Proiectul depus de TeraPlast vizează extinderea capacităţii de producţie a liniei de business Instalaţii, mai exact a portofoliului de ţevi şi fittinguri. Implementarea proiectului va fi finalizată în aprilie 2022, iar în urma acestuia vor fi create 45 de locuri de muncă.

În 2018, Grupul TeraPlast a primit acordurile de finanţare prin schema de ajutor de stat pentru trei proiecte de investiţii la Wetterbest, TeraPlast şi TeraGlass. Valoarea totală a investiţiilor a fost de peste 13 milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie. Pentru cele trei proiecte, grupul a primit, în total, 6,3 milioane de euro ajutor de stat.

Suntem un grup în continuă dezvoltare, cu spirit antreprenorial, al cărui istorie de dezvoltare a adus valoare adăugată de fiecare dată. Ne continuăm dezvoltarea, iar proiectul de faţă este primul dintre proiectele de investiţii în urma cărora ne aducem contribuţia la reducerea dependenţei României de importuri. Vom folosi aceeaşi tehnologie şi aceleaşi materii prime ca şi concurenţii noştri din Europa de Vest, deci vom oferi produse la aceleaşi standarde de calitate. Ajutoarele de stat sunt cel mai bun instrument prin care statul îşi poate arăta susţinerea pentru producătorii din România” a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.