Un brand românesc de absorbante organice, în sprijinul femeilor refugiate care sosesc din Ucraina

Peste 50.000 de tampoane organice donate femeilor refugiate de către ENROUSH, un brand românesc de produse organice pentru menstruație. 

Din 24 februarie, ziua în care Rusia a invadat Ucraina, peste 500.000 de refugiați au intrat în România. A fost ziua în care voluntari, companii, asociații și instuții și-au unit forțele pentru a oferi tot suportul celor care, fugind din calea războiului au ajuns la noi doar cu hainele de pe ei și actele în buzunar.  Așa că mii de femei și adolescente refugiate se confruntă cu o nouă problemă: sărăcia menstruală. Sau mai simplu spus, duc lipsă de absorbante și tampoane, produse esențiale pentru îngrijirea intimă.

ENROUSH, un start-up românesc de produse menstruale din bumbac organic, cu ajutorul organizațiilor și asociațiilor non-guvernamentale precum Crucea Roșie, Fundația Metropolis, Asociația Accept, Salvați Copiii sau Asociația Iele Sânziene au distribuit peste 50.000 de tampoane biodegradabile femeilor și fetelor refugiate.

„Misiunea noastră a fost de la bun început să facem o schimbare în viața femeilor și să putem oferi soluții sănătoase dar și sustenabile pentru cele care sunt la menstruație. Noi, ENROUSH, suntem o echipă de femei. Când am văzut ce se întâmplă, cum mii de fete și femei nu mai aveau acces la produse menstruale, nu am putut sta deoparte. Știm care sunt nevoile de bază ale unei femei. Așa că toata echipa s-a mobilizat și am reușit, ca în mai puțin de 3 zile să trimitem peste 50 000 de tampoane. Dar nu vom opri aici”, spune Carmen Lumină, Fondator & CEO ENROUSH.

ENROUSH are deja pregătite încă 100.000 de tampoane organice gata pentru a fi oferite gratuit persoanelor care au menstruații și sunt afectate de războiul actual, fie că tranzitează țara sau că sunt refugiate. Mai mult, ENROUSH oferă refugiatelor și locuri de muncă (temporare sau de lungă durată) în departamentul de Logistică al companiei.

ENROUSH – primul brand românesc de produse organice pentru menstruație a fost creat din nevoia pentru produse curate, 100% naturale. Bumbacul 100% organic și fibrele naturale sunt singurele ingredinte folosite în produsele pentru menstruație ENROUSH. Fără plastic, parfum, înălbitori, pesticide, OMG-uri sau orice alt tip de ingredient chimic.

Mai mult, produsele respectă mediul înconjurător, sunt hipoalergenice și aprobate ginecologic și dermatologic redefinind cu totul îngrijirea menstruală.