UniCredit a consiliat Gedeon Richter Plc. în procesul de vânzare a operațiunilor Pharmafarm și Gedeon Richter Farmacia către Dr. Max BDC, s.r.o.

Echipa de Corporate Finance Advisory (CFA) a UniCredit în România, în strânsă legătură cu echipa CFA din Ungaria, a consiliat acționarii Gedeon Richter Plc. (“Richter”), una dintre companiile cele mai importante de produse farmaceutice din Europa Centrală și de Est, în vânzarea operațiunilor din România – Pharmafarm și Gedeon Richter Farmacia – către Mediplus Exim SRL, o subsidiară din România a Dr.Max BDC, s.r.o. Finalizarea tranzacției este supusă aprobării  Consiliului Concurenței.

Alexandra Popa, Director al Departamentului de Corporate Finance Advisory în cadrul UniCredit Bank: “În procesul de consiliere a Richter, una dintre marile companii farmaceutice din Europa Centrala și de Est, am confirmat o dată în plus atât poziția noastră puternică pe piața M&A din România cât și cunoașterea foarte bună a industriilor din aria  farmaceutică și a produselor naturiste. Această tranzacție, pe care o finalizăm cu succes la scurtă vreme după o altă reușită în același domeniu, reflectă importanța platformei noastre pan-europene – colaborarea excelentă pe care am avut-o pe parcursul procesului cu colegii noștri din echipa CFA din Ungaria fiind la baza serviciilor complexe de consultanță pentru tranzacțiile M&A transfrontaliere oferite clienților noștri”.