Vor începe primele lucrări la Autostrada de Centură a Capitalei, A0!

Ministerul Transporturilor a semnat autorizaţia de construire pentru 1,7 din cei 16,3 kilometri cât are secţiunea dintre DN6 şi DN5, din lotul II al Autostrăzii de Centură A0 Sud, a anunţat secretarul de stat Ionel Scrioşteanu.

„Parcurgem încă o etapă pentru realizarea A0 – cel mai important proiect rutier din Regiunea Bucureşti-Ilfov! Am semnat autorizaţia de construire pentru un sector din Lotul II al A0 Sud. Va fi realizată structura rutieră, va fi ridicat un pasaj la km 70+500, vor fi executate lucrări de consolidare, relocare reţele, iluminat, de siguranţa circulaţiei”, a anunţat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu.

Lucrările vor fi realizate de compania turcă Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S., care a câştigat achiziţia şi pentru lotul I al Autostrăzii de Centură a Capitalei, ramura sudică, care are o lungime de circa 17 km. În legătură cu lotul I, menţionăm că firma din Turcia lucrează la proiectarea respectivului segment de autostradă.

Valoarea contractului semnat cu turcii de la Alsim Alarko pentru cei 16,3 kilometri ai lotului II al Autostrăzii de Centură este de 750,8 milioane de lei, fără TVA. Constructorul şi-a asumat realizarea întregii lucrări în doi ani şi jumătate.

Autostrada A0 Bucureşti Sud are trei loturi cu o lungime totală de 52 de kilometri. Din păcate, pe lotul III, compania greacă Aktor a fost penalizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, deoarece a întârziat predarea proiectului tehnic. Timpul pierdut cu proiectarea înseamnă şi începerea mai târziu a lucrărilor, dar şi finalizarea lor dincolo de termenul asumat prin contract.