310 pacienți oncologici români au ales să se trateze în timpul pandemiei de coronavirus la centrul oncologic din cadrul spitalului Wiener Privatklinik din Viena

„Împreună, acțiunilor noastre contează!” Acesta este sloganul din acest an al Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului, sărbătorită anual pe 4 februarie. Potrivit WorldCancerDay.org, mai mult de 10 milioane de oameni mor în fiecare an de cancer. Până în 2030, experții estimează că numărul va ajunge la 13 milioane. 

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului, dorim să le mulțumim pacienților noștri din România care au solicitat diagnostic și tratament la WPK Central European Academy Cancer Center din cadrul Wiener Privatklinik, unul dintre cele mai mari spitale private din Austria. Apreciem curajul arătat în timpul pandemiei de coronavirus și că nu ați renunțat la tratamentele oncologice și că ați pus sănătatea pe primul loc.

Deși pandemia de coronavirus a redus numărul de pacienți care au solicitat servicii medicale oncologice în 2020, 310 pacienți români au beneficiat de tratamente oncologice în centrul nostru din cadrul spitalului Wiener Privatklinik.

WPK Cancer European Academy Cancer Center, cel mai mare centru privat de diagnostic și tratament ultra-specializat al cancerului din Europa Centrală și de Est

WPK Cancer European Academy Cancer Center oferă pacienților cu cancer o abordare medicală integrată, folosind cele mai inovatoare metode de diagnosticare și tratare a cancerului. Tratamentul pentru fiecare pacient este unul interdisciplinar, centrul având la dispoziție unele dintre cele mai noi metode chirurgicale, inclusiv intervenții chirurgicale laparoscopice pentru un număr mare de afecțiuni. Acestea includ cancerul de sân, cancerul ovarian, cancerul pulmonar, cancerul de colon, cancerul pancreatic și de prostată, precum și cancerul de țesuturi moi și sarcom osos.

„Terapia personalizată a cancerului, bazată pe dovezi și tehnici medicale de ultimă oră, este principalul motiv pentru care pacienții din România se adresează centrului nostru în fiecare an. Colaborăm ca o echipă, uniți de obiectivul comun de a oferi oamenilor speranța unei vieți de calitate și de lungă durată, chiar și în cazuri în care diagnosticul inițial nu era optimist”, a declarat Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, Directorul WPK Central European Academy Cancer Center.

Pacienții români se pot deplasa la Viena fără a intra în carantină

Deși în Austria sunt impuse restricții de călătorie, pacienții din România pot călători la Viena pentru asistență medicală în cadrul Wiener Privatklinik, fără a fi necesar să intre în carantină în Austria. Este necesară dovada unui test Covid-19 negativ (valabil 72 de ore din momentul recoltării) și o scrisoarea medicală eliberată de spital, care va fi trimisă pacienților pe e-mail de reprezentanții noștri din țară (București și Timișoara), înainte de deplasarea la Viena. Totodată, este necesară completarea unui formular de călătorie, disponibil online la adresa: www.oesterreich.gv.at/

 

Despre Wiener Privatklinik

Wiener PrivatKlinik (WPK), înființat în 1871, cu sediul la Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria. Spitalul acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, cu 14 centre de competență, 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 săli de operație. Serviciile avansate de imagistică (singurul spital privat din Viena care găzduiește un Centru de Radiologie cu PET-CT și medicină nucleară) reprezintă o entitate suplimentară. Mai mult de 250 de experți austrieci renumiți din cele mai diverse specialități sunt activi în cadrul Wiener Privatklink folosind cele mai sofisticate și moderne metode de diagnostic și tratament de ultimă generație.