Abatorul Periș crește capacitatea de producție!

Abatorul Periș anunță o nouă investiție în secțiile de procesare carne. Este vorba despre două milioane de euro, bani alocați pentru mărirea capacității de producție și ambalare.

„În acest nou context a fost nevoie să luăm o decizie rapidă, în regim de urgență, pentru a putea acoperi cererea din piață. Începând cu data de 1 mai 2020 vom dubla capacitatea de producție pentru produsele cu valoare adăugată – micii și cârnații de Periș -, cererea fiind din ce în ce mai crescută pentru produsele noastre din această categorie. Investiția vizează automatizarea completă a sistemelor de umplere a caserolelor de mici și cârnați prin tehnologia «no touch» și achiziționarea unor linii noi de ambalare și etichetare”, a declarat Bogdan Grama, Director General, Abatorul Periș.

Totodată, compania anunță că a cumpărat și un sistem performant de scanare și monitorizare a temperaturii corporale cu ajutorul camerelor de termoviziune pentru desfășurarea eficientă a triajului epidemiologic zilnic al angajaților. Investiția actuală este similară celei derulate pe parcursul anului trecut pentru înlocuirea stației de epurare a apei uzate.

Abatorul Periș a fost inaugurat în iulie 2015 și investițiile totale se ridică la peste 20 milioane de euro. În prezent este a doua cea mai mare și cea mai modernă unitate de procesare a cărnii de porc din România. Abatorul Periș are peste 600 angajați, operează un lanț propriu de 24 de magazine de desfacere în București și împrejurimi, susține în mod activ peste 46 de ferme de porci din România și deține parteneriate cu cele mai importante lanțuri comerciale din țară.