Accor va recruta și forma peste 600 de profesioniști în ospitalitate în Romania, până în 2025   

Grupul organizează duminică, 5 iunie, în București și Timișoara, un amplu eveniment de prezentare a mărcilor și a oportunităților de carieră, sub conceptul ”Picnic urban” 

Accor, lider mondial în industria ospitalității, își anunță planurile de recrutare și dezvoltare profesională pentru următorii ani, în concordanță cu expansiunea dinamică a grupului în România. Grupul, care are în prezent peste 950 de angajați în țară, va adăuga peste 600 de noi angajați în echipa sa până în 2025, pentru a sprijini deschiderea și operarea a peste 10 noi hoteluri. Pentru a prezenta oportunitățile sale de carieră potențialilor candidați și pentru a demonstra farmecul unic al industriei ospitalității, Accor va organiza un eveniment de tip porți deschise în București și Timișoara, duminică, 5 iunie.  

Accor Picnic Urban de la București va avea loc pe 5 iunie, între 11:00 și 16:00, la Hotel Novotel, pe Calea Victoriei, nr. 37 B, în Sala Paris și pe terasa hotelului. Organizatorii invită participații să descopere universul grupului Accor cu toate brandurile sale prezente în Romania – ibis, ibis Styles, Mercure, Novotel, Pullman. Cei prezenți vor beneficia de asemenea de primul lor coaching de carieră vor învăța să pregătească o cafea precum un barista, se vor distra și vor colecționa momentele inedite în videoclipuri cool, cu Video Booth 360, pe care le vor putea distribui apoi în social media. Candidații se pot înscrie la evenimentul Accor Picnic Urban din București aici.

La Timișoara, hotelierii Accor le dau întâlnire tuturor celor curioși sau pasionați de domeniul ospitalității pe 5 iunie la ibis Timișoara City Center, pe strada Coriolan Brediceanu, nr. 18, între orele 11:00-15:00. Aceștia vor avea oportunitatea să descopere brandurile Accor din Timișoara, ibis si Mercure, să întâlnească profesioniști din domeniul ospitalității, să participe la prezentări și demonstrații interesante. Accor Picnic Urban de la Timișoara va cuprinde o demonstrație gastronomică cu Chef Enzo, participant la Chefi la Cuțite, o sesiune de bartending cu Ede Fonagy, barman Fratelli – artist în domeniul mixologiei și al flair-bartendingului. Experiența include și un tur organizat al hotelului Mercure Timișoara, unul dintre cele mai inovatoare hoteluri din Romania, prima proprietate din țară care a obținut certificarea Breeam Outstanding. Candidații se pot înscrie la evenimentul Accor Picnic Urban din Timișoara aici.

Cele două evenimente vor oferi ocazia celor interesați de un viitor în industria ospitalității să descopere oportunitățile de carieră în hotelurile grupului Accor și beneficiile pe care grupul le oferă noilor angajați.

„Industria ospitalității oferă mai mult decât perspectiva unui loc de muncă, mai mult decât o carieră. Este un mod de viață. La Accor, îi numim pe hotelierii noștri ”heartists”, pentru că ei modelează experiențe și pictează amintiri în inimile călătorilor. Duminică, ne propunem să întâlnim mult mai mult decât potențiali angajați. Sperăm să cunoaștem noi prieteni, parteneri și membri de încredere ai marii familii Accor, care numără în prezent peste 230.000 de membri pasionați și dedicați în întreaga lume”, spune Felicia Dincă, Talent & Culture Manager – Romania & South-Eastern Europe la Accor.

Sectorul ospitalității este unul dintre principalele motoare ale economiei europene, atât în ceea ce privește forța de muncă ocupată, cât și contribuția directă la economie, de aproape 5% din PIB.[1]  Domeniul angajează peste 11,9 milioane de hotelieri în Europa și este unul dintre cele mai prietenoase medii pentru tineri, cu peste 20% dintre angajații săi cu vârste sub 25 de ani, față de 8,2% în întreaga economie. Industria hotelieră este, de asemenea, un actor-cheie în ceea ce privește incluziunea socială, deoarece oferă un punct de plecare excelent în carieră pentru peste 30% din totalul angajaților. Nu în ultimul rând, industria hotelieră este, de asemenea, un sector important în ceea ce privește angajarea femeilor. În timp ce în economia generală 46% din persoanele angajate sunt femei, în sectorul ospitalității această cifră este de 54,1%.

Înscriere participanți Accor Picnic  Urban din București: https://forms.gle/arhNttHQyXcusnTu9

Înscriere participanți Accor Picnic  Urban din Timișoara: https://forms.gle/if9meehve4t7TkEQ7

DESPRE ACCOR

Accor este un grup hotelier, lider mondial în domeniul ospitalității augmentate ce cuprinde peste 5.300 de hoteluri și 10.000 de restaurante și baruri din 110 țări. Grupul are unul dintre cele mai diverse și integrate ecosisteme de ospitalitate din industrie, ce cuprinde branduri de lux și premium, soluții ce se adresează segmentelor midscale și economic, concepte de lifestyle unice, spații de divertisment și cluburi de noapte, restaurante și baruri, reședințe private, proprietăți ce oferă cazare pentru grupuri, servicii de concierge, spații de co-working și multe altele. Accor se mândrește, de asemenea, cu un portofoliu de neegalat de mărci proprii și cu aproximativ 230.000 de membri ai echipei la nivel mondial. Clienții se bucură de programul de loialitate al companiei, ALL – Accor Live Limitless – care oferă acces la o mare varietate de beneficii, servicii și experiențe. Prin inițiativele Planet 21 – Acting here, Accor Solidarity, RiiSE și ALL Heartist Fund, grupul stimulează practicile pozitive, printr-o conduită de afaceri etică, promovează turismul responsabil, sustenabilitatea mediului înconjurător, implicarea în comunitate, diversitatea și incluziunea. Fondată în 1967, Accor SA are sediul central în Franța și este listată public la Bursa de Valori Euronext Paris (cod ISIN: FR0000120404) și pe piața OTC (Ticker: ACRFY) din Statele Unite. Pentru mai multe informații, vizitează group.accor.com sau urmărește Accor pe Twitter, Facebook, LinkedIn și Instagram.

[1] Conform cifrelor Eurostat, citate de HOTREC în Whitepaper for Hospitality in Europe