AFI BRAȘOV a obținut certificarea LEED Gold pentru „clădire verde”

AFI Brașov, proiectul mixt  care îmbină un centru comercial cu o suprafață închiriabilă totală de 45,000 mp și două clădiri de birouri clasa A având suprafața totală închiriabilă de 25,000 mp, a obținut Certificarea Green LEED GOLD care atestă sustenabilitatea proiectului datorită tehnologiilor pentru construcție, design și execuție cu impact minim asupra mediului.

Certificatul Verde oferă chiriașilor AFI Brașov o serie de avantaje printre care: utilizarea eficientă a soluțiilor de iluminare cu lumini de tip LED pentru a crește eficiența energetică a proiectului, utilizarea materialelor reciclate și cu emisii reduse de carbon și reutilizarea până la 75% a deșeurilor generate în perioada de construcție datorită practicilor durabile, îmbunătățirii calității aerului prin filtrare sporită, reducerea cu peste 20% a costurilor cu energia comparativ cu o clădire de bază, în timp ce 90% din suprafața ocupată în mod regulat va avea vederea nerestricționată.

„Calitatea și siguranța au fost întotdeauna valori esențiale pentru noi și le-am reflectat în proiectele și serviciile oferite chiriașilor noștri. Certificarea LEED Gold, certificarea pentru clădiri „verzi” recunoscută la nivel mondial, arată angajamentul nostru de a respecta cele mai înalte cerințe tehnice moderne și de a construi proiecte sustenabile. Suntem bucuroși că putem oferi chiriașilor noștri un mediu de lucru în armonie cu natura  și în siguranță”, a declarat Costin Blideanu, Director General AFI Brașov.

Pe lângă un mediu de lucru modern, cu lumină naturală și balcoane cu vedere unică la Munții Carpați și la pădure, proiectul de birouri AFI Park Brașov oferă locuri de parcare pentru mașinile cu emisii reduse de carbon și pentru mașini electrice, rasteluri pentru biciclete, dușuri, acces foarte bun la mijloacele de transport în comun pentru a reduce poluarea prin încurajarea diminuării folosirii mașinilor personale, reutilizarea apei de ploaie pentru irigarea zonei verzi sau chiar utilizarea plantelor native și adaptive care nu necesită apă potabilă, precum și instalații de apă eficiente.

Clădirea de birouri oferă facilitatea de colectare și depozitare a materialelor pentru reciclare, ca parte a beneficiilor „Certificării Verzi”.

Certificarea LEED Gold Green obținută de AFI BRASOV este parte a strategiei de dezvoltare durabilă, ecologică și de calitate setată pentru toate proiectele realizate de AFI Europe Romania, care primesc astfel o recunoaștere importantă.