AFI TECH PARK urează bun venit în comunitatea sa unui nou chiriaș – POLICOLOR S.A

AFI Tech Park 1 anunță un nou chiriaș în campusul său de clădiri de birouri Clasa A. Compania Policolor SA își va reloca birourile pe o suprafață închiriabilă de aproximativ 1,100 mp în AFI Tech Park 1 și va funcționa în noul spațiu începând cu luna septembrie 2021.

Tranzacția a fost intermediată de către Lucian Opriș – Associate Director – Colliers International Romania.

AFI TECH PARK 1 este prima fază a campusului de birouri AFI Tech Park Clasa A, dezvoltat de AFI Europe în România și cuprinde 70.000 mp spatii de birouri. Proiectul va cuprinde 3 clădiri de birouri care vor oferi chiriașilor diverse opțiuni de extindere. AFI Tech Park 1 a fost livrat în 2018, oferind 22.000 mp de birouri clasa A, distribuiti eficient pe parter si 8 etaje curente, deservite de 2 niveluri de parcare subterană și  atriumuri moderne, cu balcoane. A doua fază a proiectului este acum în curs de dezvoltare și urmează să fie livrată în T3 2022.

Poziția excelentă a campusului de birouri îl face accesibil de oriunde din oraș în cel mai scurt timp posibil, deservind trei zone rezidențiale majore – sectoarele 4, 5 și 6 – care însumează peste 60% din populația orașului. Proiectul beneficiază de proximitatea față de o rețea excelentă de transport public – cinci linii de tramvai (1, 8, 11, 25, 47) și linia de metrou M5 cu stația de metrou Academia Militara, dar si de facilitățile de retail din jur (Vulcan Retail Park, Liberty mall), oferind combinația perfectă pentru un stil de viață activ, ce îmbină business-ul și viața personală.

“Ne bucurăm să avem Policolor SA alături de noi, ca si chirias în AFI Tech Park. Această tranzacție dovedește, încă o dată, că suntem responsabili față de chiriașii noștri oferindu-le proiecte de calitate, siguranță și un mediu de lucru modern la cele mai înalte standarde tehnice, precum și posibilitatea de a-și extinde business-urile în cadrul campusului nostru de birouri.

Chiriașii noștri beneficiază de un mediu de lucru sigur datorită noului sistem de purificare a aerului Global Plasma Solution (GPS) instalat în toate proiectele AFI Europe Romania, eficient în protejarea împotriva Covid-19 si a altor viruși, incurajand astfel procesul de reintoarcere la birou a chiriașilor noștri. AFI Tech Park oferă o combinație de caracteristici tehnologice high-end, zone verzi și atriumuri moderne, similar cu toate proiectele AFI, precum și un program unic de loialitate care oferă reduceri și oferte speciale membrilor săi – AFI Club Fidelity și un autobuz dedicat exclusiv chiriasilor care face legatura directa cu statia de metrou Unirii”, a declarat  Emma Toma, Head of Office Division – AFI Europe Romania

 

POLICOLOR S.A.este o companie românească cunoscută de peste 50 de ani pentru producția de soluții de vopsea pentru diverse segmente de piață: case, domeniul construcțiilor, industria auto, industrie.

Ideea de relocare a birourilor Policolor SA a aparut inca din perioada finalizarii noului nostru complex de productie si depozitare, situate in sectorul 6 al Capitalei, la distanta considerabila de spatiul de birouri din sectorul 3.

Legatura mai buna cu fabrica, timpii de deplasare si legaturile multiple de transport public pentru angajati au constitut argumente la fel de puternice ca si cel al calitatii spatiului de birouri in care departamentele de Sales, Marketing, HR, Administrativ, Financiar isi vor derula activitatea.

Odata cu noile masuri sanitare, compania si-a propus sa identifice acele birouri care sa ofere angajatilor siguranta, confort si conditii si mai bune de lucru in birouri.  AFI Tech Park a intrunit toate aceste conditii si s-a dovedit un partener real, cu o propunere bine adaptata noilor cerinte de munca in echipa.

Cu siguranta si Policolor isi va pune amprenta personala pe spatiile ocupate, iar din septembrie anul acesta birourile noastre vor vorbi aceeasi limba cu cea a produselor noastre: culoare, energie buna si usurinta in folosire” a declarat Irina Mandoiu, CEO Policolor.

AFI Europe România se concentrează pe dezvoltări durabile și spații de birouri moderne, ecologice și eficiente din punct de vedere energetic. Prin urmare, AFI Tech Park este un proiect „verde”, certificat LEED Platinum pentru utilizarea construcțiilor, proiectării, tehnologiilor de operare cu un impact minim asupra mediului.

 

Despre AFI Europe România:

AFI Europe este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare, management și investiții imobiliare, care operează în Europa Centrală și de Est. Compania își desfășoară activitatea în România din 2005.

Primul proiect dezvoltat în România este AFI COTROCENI, cel mai mare și dominant centru comercial din România și printre centrele comerciale de top din regiunea CEE. Mall-ul se întinde pe o suprafață închiriabilă (GLA) de aproape 90.000 mp și oferă vizitatorilor săi o zonă extinsă de divertisment cu multiple opțiuni de agrement și o varietate de peste 300 de magazine de mărci locale și internaționale, vizitate de 50.000 de clienți pe zi.

În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI PLOIESTI, primul și singurul centru comercial modern dezvoltat în centrul orașului Ploiești, în urma unei investiții de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial oferă o suprafață totală închiriabilă (GLA) de 34.000 de metri pătrați, distribuită pe două etaje ocupate de 100 de mărci naționale și internaționale, inclusiv peste 7.000 de metri pătrați de divertisment.

Adiacent, dar complet integrat în centrul comercial AFI Cotroceni, AFI Europe România a dezvoltat AFI PARK, cel mai nou și mai avansat campus de business clasa A din București. AFI Park oferă 70.000 mp de suprafață închiriabilă de birouri repartizate pe 5 clădiri moderne de birouri, ocupate de corporații multinaționale IT&C. Printre chiriașii multinaționali ai AFI Park se numără Microchip Technology, Electronic Arts, Cameron SUA, ORTEC Europa Centrală și de Est, FotoNation, Telus International, Veeam Software și Dell SecureWorks.

Al doilea campus de birouri dezvoltat în România este AFI TECH PARK, 70.000 mp suprafață închiriabilă (GLA), un campus de business Clasa A situat în imediata apropiere a J.W. Hotelul Marriott și a Parlamentul României. Campusul de business va cuprinde 3 clădiri de birouri cu spații verzi ample într-o grădină centrală, proiectul fiind construit ca un campus hi-tech, pentru a răspunde nevoilor extinse ale companiilor IT&C din România, oferind un spațiu adecvat din punct de vedere al specificațiilor tehnice însoțit de opțiunile de extindere necesare. Prima fază a fost livrată în 2018, iar a doua va fi livrată în T3 2022.

În octombrie 2020, AFI Europe a inaugurat AFI Brașov, un proiect mixt în inima orașului Brașov, care include un centru comercial de 45.000 mp suprafață închiriabilă (GLA) și două clădiri de birouri de 25.000 mp GLA – dintre care primul a fost livrat.

AFI City, primul proiect rezidențial al companiei din România a fost dezvoltat pe terenul de 148.000 mp din Bucureștii Noi (sectorul 1 din București). Prima fază care cuprinde 190 de apartamente și 228 de locuri de parcare supraterane a fost livrată în trimestrul II 2020. AFI City a primit certificarea Green Homes de la Romanian Green Building Council. Proiectul se bucură de conexiune imediată cu stația de metrou „Laminorului”, finisaje moderne, multiple facilități de retail și servicii în zonă și un loc de joacă propriu. O galerie comercială de 4.500 mp GLA este acum în curs de dezvoltare în incinta AFI City, pentru a deservi locatarii AFI City și cei din împrejurimi cu toate facilitățile necesare (magazine, sală de sport, farmacie etc.).

În 2020 portofoliul AFI Europe România s-a extins cu alte 4 proiecte de birouri (AFI PARK FLOREASCA, AFI LAKEVIEW, AFI VICTORIEI PLAZA, AFI PARK TIMISOARA) în cea mai mare tranzacție de birouri de pe piață, în valoare de 280 Mil Euro. Acest lucru a poziționat AFI Europe România ca unul dintre principalii proprietari de birouri din țară, gestionând 7 proiecte de birouri și ~ 300.000 mp spații de birouri GLA și ~ 170.000 mp spații comerciale GLA.

Ca măsură complementară de siguranță și protecție pentru chiriași, vizitatori, clienți și parteneri de afaceri, în 2020 a fost instalat un sistem performant de purificare a aerului în toate clădirile AFI Europe România pentru a proteja de viruși și a oferi siguranță în toate clădirile.