Alesonor, dezvoltatorul Amber Gardens, extinde comunitatea verde și obține PUZ-ul pentru Amber Forest, prima suburbie completă din România

Alesonor, dezvoltatorul complexului rezidențial verde Amber Gardens, a obținut PUZul pentru prima suburbie completă – Amber Forest. Prima suburbie verde din România, Amber Forest, cuprinde peste 500 vile verzi şi 200 apartamente verzi, dezvoltate pe 31 de hectare, cu doar 15% din suprafață construită, având cel mai mic coeficient de utilizare a terenului.

Suburbia Amber Forest va avea infrastructură completă, de înaltă calitate, şcoală, grădiniţă şi afterscool, cu peste 5.3 hectare pentru parcuri și spații verzi, terenuri şi săli de sport, piste de alergare şi biciclete, spa şi sală de fitness, supermarket, piaţă, brutărie, restaurante, cafenea, farmacie, policlinică, spaţiu de co-working cu săli de conferinţe, precum şi acces direct la pădurea Băneasa, cea mai mare pădure din jurul municipiului Bucureşti.

 Având o experiență de peste 18 ani în domeniul rezidențial şi finalizând cu succes prima comunitate cu locuinţe verzi din România, Amber Gardens, Alesonor demarează prima suburbie verde din România, o investiție estimată la 110 milioane euro.

Dezvoltat la 14 km de Piaţa Victoriei, pe o suprafaţă de 31 de hectare, Amber Forest va avea o deschidere de aprox. 1 km la pădurea Băneasa și se remarcă printr-un masterplan unic: cu 85% teren liber de construcții, proiectul are cel mai mic coeficient de utilizare a terenului, fiind dominat de spaţii verzi şi clădiri joase.

“Prelungim pădurea, aducând-o în mijlocul ecosistemului pe care îl dezvoltăm, la doar 14 km de Piaţa Victoriei. Pe lângă facilităţile necesare unei comunităţi complete – şcoală, grădiniţă, policlinică, supermarket, restaurante, co-working hub – avem 5.3 hectare pentru parc şi zone verzi, locuri de joacă, terenuri de sport, piste de biciclete şi alergare. De asemenea, vom planta peste 75.000 de copaci şi arbuşti în interiorul suburbiei Amber Forest.”, a declarat Alex Skouras Managing Partner Alesonor.

Comunitatea Amber Forest pune la dispoziţie mai multe tipuri de vile verzi (începând de la 2 dormitoare), care răspund multiplelor preferinţe şi nevoi de spaţiu şi buget, precum şi apartamente verzi, în clădiri joase P+2+r, fiind primele locuinţe din România care respectă standardul energetic NZEB, impus de Uniunea Europeană începând cu 2021. Respectând acelaşi standard de calitate ca şi vilele Amber Gardens, noile vile și apartamente sunt construcţii de calitate, durabile, cu design modern, care integrează tehnologii de ultimă generaţie şi smart home. Astfel, locuinţele Amber Forest sunt accesibile prin creditul ipoteca verde, un credit special conceput de către instituţiile financiare pentru a susţine achiziţia vilelor şi apartamentelor verzi, eficiente energetic.

Cu Amber Gardens am revoluţionat modul în care este construită o casă, iar acum intenţionăm să revoluţionăm modul în care este dezvoltată o comunitate. O comunitate completă îți oferă oportunitatea să ai relații echilibrate cu familia, prietenii, vecini care împărtăşesc aceleaşi valori şi cu care poți petrece timp liber pe terenurile de sport sau în parc cu copiii. Ne bucurăm că putem oferi posibilitatea unui nou stil de viaţă într-o comunitate completă, unui număr cât mai mare de familii”, a continuat Alex Skouras Managing Partner Alesonor.

Amber Forest este dezvoltat în zona Tunari, care prezintă multiple avantaje din punct de vedere investițional față de alte zone rezidențiale din nord: Tunari este singura zonă rezidenţială din nordul oraşului Bucureşti care are acces rapid către centura orașului, DN1, şoseaua Pipera-Tunari, autostrada A3 şi aeroportul Henry Coandă. Infrastructura în dezvoltare, reţeaua de utilităţi deja existentă, plan urbanistic şi taxele reduse pentru clădirile rezidenţiale verzi în comuna Tunari, transportul în comun, extinderea centrelor de afaceri din Nord, rețeaua de școli și grădinițe apreciate, atât publice cât şi private, centre de recreere, pădurea Băneasa aflată în vecinătate, demonstrează potenţialul de dezvoltare pe termen lung al zonei şi sunt indicii pentru creşterea valorii investiţiilor.

„Având experiența dezvoltării cu succes a ansamblului rezidențial Amber Gardens în comuna Tunari, am ales să continuăm să investim într-un proiect reprezentativ – prima suburbie verde din România, tot aceeași zonă care are cel mai mare potenţial de dezvoltare pe termen lung, din punct de vedere administrativ şi ca poziţionare.”,  a declarat Alex Skouras, Managing Partner Alesonor.

 

Despre Alesonor, dezvoltatorul proiectului Amber Gardens şi suburbiei Amber Forest

De peste 18 ani, Alesonor investește în proiecte imobiliare de succes, incluzând proiecte comerciale şi industriale, dar având ca obiectiv principal dezvoltarea proiectelor rezidenţiale de lux și, în același timp, responsabile față de mediu, ce îmbină pasiunea pentru design, calitate și natură.

Alesonor a dezvoltat și vândut cu succes următoarele proiecte rezidenţiale în București: Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence, Almond Tree Residence, Amber Gardens.

Amber Gardens este primul ansamblu rezidențial din România cu vile verzi de lux, care au la bază principiile designului bioclimatic și aplică cele mai performante standarde energetice din lume. Complexul Amber Gardens a impus compania Alesonor ca cel mai important dezvoltator rezidențial de vile din România, și, în același timp, ca un promotor al clădirilor verzi, eficiente energetic.

Alesonor are în componenţa echipei arhitecţi, ingineri, constructori, manageri de proiect, experţi financiari, analişti de piaţă, spcialişti de vânzări, marketing şi PR, implicaţi de peste trei ani în proiectarea primei suburbii verzi din România.

www.amberforest.ro

www.alesonor.com

www.ambergardens.ro

www.facebook.com/AmberGardensRomania