Allianz-Țiriac și UniCredit Bank lansează o asigurare de viață cu investiții pe piețele internaționale

Începând cu luna februarie 2021, clienții UniCredit Bank au la dispoziție Premium Invest, un nou produs de asigurare de viață cu componentă de investiții, în euro, dezvoltat de Allianz-Țiriac în baza parteneriatului strategic cu banca. Clienții care achiziționează produsul Premium Invest au astfel posibilitatea de a investi prima de asigurare în oricare dintre cele trei programe cu clase de risc diferite – scăzut, scăzut spre mediu și mediu – gestionate de Allianz-Țiriac. Acestea accesează fonduri Amundi, unul dintre cei mai mari administratori de active financiare din lume (conform IPE “Top 500 asset managers”). În funcție de clasa de risc, cele trei programe includ investiții în acțiuni, obligațiuni, titluri sau depozite de pe piața monetară.

Virgil Șoncutean, CEO, Allianz-Țiriac: „Premium Invest răspunde cerințelor clienților în contextul actual: simplitate, transparență și siguranță. Am dezvoltat produsul în baza parteneriatului strategic cu UniCredit pentru a fi  adresat clienților care caută alternative pentru investiții sau soluții de diversificare pe piețele internaționale, dar și protecție în cazul unui eveniment neașteptat, datorită asigurării de viață. Prin intermediul Premium Invest, clienții noștri beneficiază, la costuri optime, de expertiza unuia dintre cei mai mari administratori de active din lume – Amundi, și de siguranța oferită de Allianz-Țiriac – reprezentantul în România al celui mai valoros brand de asigurări din lume.”

Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Retail, UniCredit Bank: „Vrem să venim în întâmpinarea clienților noștri interesați de alternative de investire a lichidităților pe care le dețin în euro și, prin Premium Invest, le punem la dispoziție programe investiționale care nu sunt altfel disponibile pe piața din România. Împreună cu cei doi parteneri strategici ai grupului UniCredit, compania de asigurări Allianz-Țiriac și administratorul de fonduri Amundi, oferim astfel un produs care răspunde atât interesului din ce în ce mai crescut pentru produsele de asigurare de viață, cât și contextului în care dobânzile sunt în continuă scădere pentru depozitele bancare, iar oferta în valută este relativ limitată.”

 Florin Dolea, CEO, Amundi România: „Suntem bucuroși să fim alături de partenerii noștri Allianz-Țiriac și UniCredit Bank, produsul propus având un ridicat nivel calitativ. Premium Invest combină componenta de asigurare de viață  cu o componentă investițională ce permite clienților acces la o gama de fonduri multi-active exclusiviste, cu performante remarcabile pe plan internațional.”

Pentru produsul Premium Invest, prima de asigurare se plătește o singură dată, la începutul contractului, și este de minimum 2.000 de euro. Mecanismul de investiții este simplu și flexibil, astfel încât clienții pot investi oricând pe parcursul contractului sume suplimentare până la un plafon maxim de 500.000 de euro. În plus, oricând pe parcursul derulării contractului de asigurare, aceștia pot transfera unități de cont între cele trei programe investiționale, pot schimba contractantul și beneficiarul/beneficiarii asigurării.

De asemenea, în cazul în care apare o nevoie imediată de lichidități, pot răscumpăra parțial sau total valoarea contului pe durata contractului (conform condițiilor contractuale).

Fiind o asigurare de viață, Premium Invest are o componentă de protecție financiară, prin intermediul sumei asigurate în caz de deces din accident sau boală. În cazul producerii riscului asigurat, pentru persoanele asigurate cu vârsta de până în 75 de ani, beneficiarii primesc atât suma asigurată, stabilită la 10% din valoarea contului, cât și suma acumulată din investiții, dar nu mai puțin decât valoarea primelor plătite. Pentru persoanele asigurate de peste 75 ani, se acoperă doar riscul de deces din accident, suma asigurată fiind tot 10% din valoarea contului, la care se adaugă suma acumulată din investiții. În caz de deces din boală, indemnizația va fi egală cu suma acumulată din investiții.

Mai multe informații despre produsul Premium Invest sunt disponibile pe www.allianztiriac.ro si www.unicredit.ro.

 

Despre Allianz-Țiriac Asigurări

Allianz-Țiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare și asigurări și cel mai valoros brand de asigurări din lume pentru al doilea an consecutiv, potrivit clasamentului Best Global Brands 2020 publicat de Interbrand. În România, compania se bucură de stabilitate financiară și de încrederea clienților de peste 25 de ani.  Succesul Allianz-Țiriac stă în echipa de peste 4.000 de profesioniști care se afla în spatele fiecărei reușite a companiei.  Responsabilitatea, cooperarea, integritatea și încrederea sunt valorile care ne definesc.

 

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

 

Despre Amundi

Amundi Asset Management S.A.I. S.A. face parte din grupul Amundi – cel mai mare administrator de fonduri din Europa, raportat la volumul activelor administrate și una dintre cele mai mari 10 companii de administrare a investiţiilor din lume. Amundi este unul dintre administratorii de fonduri de prim rang, fiind recunoscut pentru acoperirea globală a produselor sale, pentru experiența și pentru inovațiile pe care le aduce în domeniul investițiilor. Fondurile Amundi sunt distribuite în România prin intermediul UniCredit Bank de peste 10 ani.

www.amundi.ro