American Councils for International Education anunță începerea competiției pentru programul Camp Kennedy, Ediția a V-a

Ambasada Statelor Unite în România, alături de American Councils for International Education invită liceenii cu vârsta cuprinsă între 15-17 ani să candideze la Şcoala de Vară pentru Educație Civică, Participare Activă și Leadership, denumită Camp Kennedy, ce va avea loc în perioada 15-21 iulie 2022, în apropiere de București.

Acest program îşi propune să ofere liceenilor din România, pasionaţi de implicare civică, oportunitatea de a învăţa cum funcţionează statul român, care este rolul cetăţeanului într-o societate democratică şi cum pot ei să se implice activ, aducând schimbări pozitive în comunităţile din care provin. Participarea la cea de a cincea ediţie a programului Camp Kennedy în România este gratuită, cei 15 participanți ce urmează a fi selectați având asigurate integral: cazarea, materialele și sesiunile educative cu traineri și invitați deosebiți. Ediția a V-a a Camp Kennedy va include și o componentă online, derulată anterior taberei, cu formatori din România și din SUA.

Camp Kennedy este dedicată liceenilor vizionari, creativi, implicați şi urmărește dezvoltarea leadershipului civic și a cetățeniei active în rândul participanților. Liceenii participanți vor avea parte de activităţi diverse, de tip team building, dezbateri, workshop-uri şi sesiuni de informare sau vizite în instituţii publice de interes pentru tematica programului. La finalul Școlii de Vară, participanții vor fi coordonați în vederea implementării unor proiecte locale, în comunitățile sau liceele din care provin.

Camp Kennedy foloseşte exemplul președintelui John F. Kennedy şi încurajează tinerii să aplice principiile unuia dintre cei mai iubiţi preşedinti din istoria SUA.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

  • au cetățenie română;
  • sunt, la momentul înscrierii, elevi la licee de orice profil, din mediul rural și urban;
  • au minimum 15 ani și maximum 17 ani împliniți în momentul începerii programului (15 iulie 2022);
  • au cel puțin un nivel mediu de cunoştinţe de limba engleză;
  • sunt creativi, implicați civic și au rezultate școlare și extrașcolare bune;
  • demonstrează interes față de tematica programului;
  • sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local, în perioada 22-31 Iulie 2022;

Cei interesați se pot înscrie online până pe data de 9 mai 2022, completând formularul disponibil aici: https://forms.office.com/r/tCrNtyTPNy

Ulterior evaluării, un număr limitat de candidați vor fi invitați să susțină un interviu online în limba engleză.

Informații complete despre program sunt disponibile pe site-ul www.americancouncils.ro