Asigură-te, ca eforturile tale să dea roade!

Trecem printr-o perioadă dificilă, riscuri sunt la tot pasul iar în agricultură mai suntem expuși și capriciilor vremii. Gradul de conștientizare și modul în care sunt gestionate riscurile este crucial pentru bunul mers al oricărei afaceri. În acest context, asigurările agricole devin un instrument financiar extrem de important, cu atât mai mult în situațiile neprevăzute, atunci când continuitatea afacerii este pusă la grea încercare. 

Cu toate că România are a șasea cea mai mare suprafață agricolă utilizată dintre țările Uniunii Europene, respectiv o suprafață de 13,3 milioane de ha din care 8,3 milioane de ha de teren arabil, doar 20-25% din suprafața agricolă este asigurată. Creşterea gradului de acoperire ar putea avea un impact benefic semnificativ asupra sectorului agricol, iar acest lucru nu este dificil de realizat ȋn condiţiile ȋn care România poate accesa fonduri, tocmai pentru încurajarea și subvenționarea polițelor de asigurări agricole.

Groupama Asigurări, lider pe segmentul asigurărilor agricole, a plătit către fermieri în 2021 daune în valoare de peste 54 milioane lei pentru o suprafață de 135.000 ha, din care cea mai mare suprafață avizată a fost pentru cultura de grâu, urmată de porumb, floarea soarelui, rapiță și alte culturi.

De la an la an, se poate observa cum diferite regiuni din țară sunt afectate într-o măsură mai mare sau mică de evenimente climatice, însă cele mai mari daune în 2021 au fost grupate în zona Bărăganului, urmată de Banat.

Indiferent de provocare, Groupama a rămas alături de fermierii români, asigurând continuitatea unui sector al economiei cu un rol deosebit de important.

Groupama oferă fermierilor Asigurarea culturilor agricole cu primă subvenționabilă, un produs de asigurare complet, care întrunește condițiile de eligibilitate impuse de Submăsura 17.1 și în baza căruia se pot asigura atât culturile de toamnă cât și cele de primăvară.

Asigurarea culturilor agricole cu primă subvenționabilă fiind un produs flexibil, poți alege dintr-un mix de acoperiri varianta cea mai avantajoasă pentru culturile tale. Asigurarea acoperă atât riscuri de bază și clauze suplimentare eligibie cu Submăsura 17.1 cât și clauze suplimentare a căror prime de asigurare nu sunt subvenționabile.

Prima subvenționabilă este corespunzătoare riscurilor de bază – grindină, înghețuri, ploi torențiale, furtună, uragan, la care se pot adăuga și clauze suplimentare care acoperă seceta, arșița, îngheț de iarnă, ploi excesive și de lungă durată (pentru culturile de toamnă și culturile de primăvară). În ceea ce privește componenta neeligibilă, fermierii au oportunitatea de a acoperi riscurile de incendiu din orice cauză și alunecări de teren, cât și de a încheia polița cu o altă franșiză atinsă.

Portofoliul Groupama include și alte asigurări agricole: asigurărea culturilor agricole standard, asigurări pentru animale, păsări, viță de vie și pomi fructiferi, dar și pentru utilaje agricole, clădiri de fermă, silozuri și stocuri. Fermierii pot asigura culturi variate, de la grâu, orz, orzoaică, rapiță, floarea-soarelui, porumb, cartofi, sfeclă de zahăr, muștar, soia și multe altele.

Produsele oferite de Groupama sunt expresia unei lungi tradiții mutualiste în domeniul agricol, care derivă din experiența Grupului în Franța și care s-a reflectat într-o susținere constantă față de fermierii români. În prezent, Groupama Asigurări are peste 5.000 de fermieri asigurați. De asemenea, compania este singura din piață cu un program de fidelizare dedicat fermierilor, constând în servicii sau reduceri ale costurilor de asigurare.

Pentru informaţii suplimentare poți consulta Asistentul virtual Amelie (24/7) pe groupama.ro, poţi scrie pe relatii.clienti@groupama.ro, poți suna la AloGroupama 0374.110.110 (luni – vineri, între 8:00 – 18:00) sau contacta reţeaua de vânzători și parteneri Groupama.