ASSA ABLOY: Companiile din sectorul industrial & logistic, pe primul loc la instalarea de sisteme de control acces

  • 30% din vânzările de sisteme de control al accesului sunt asigurate de sectoarele industrial și logistic
  • Principalele motive pentru instalarea unui sistem de control al accesului

Potrivit ASSA ABLOY România, filială a grupului suedezo – finlandez cu același nume, dar și unul dintre jucătorii de top ai pieței de soluții de acces, principalul sector în care companiile aleg instalarea unui sistem de control al accesului este cel industrial și logistic, dar și cel al clădirilor de birouri, atât noi, cât și deja aflate în folosință.

„Când vine vorba de piața de sisteme de control al accesului, cca. 30% este asigurată de către segmentul industrial și logistic, în timp ce 20% de sectorul clădirilor de birouri. De asemenea, 25% dintre vânzări sunt realizate către companiile ce oferă servicii esențiale, precum cele de furnizare de energie, apă, sau a celor din industria telecom sau petrochimică”, a declarat Florin Tihulcă, Managing Director ASSA ABLOY România.

Potrivit afirmațiilor sale, ultimul an, marcat de pandemia de Covid-19, a adus o schimbare și în ceea ce privește cererea de astfel de soluții. Deși contextul socio-medical a încetinit investițiile în unele proiecte, cererea pentru soluții de acces, mai ales wireless/no touch, este la cel mai înalt nivel. Această evoluție este favorizată și de avansarea tehnologiilor de securitate, avantajele oferite de soluțiile wireless care le înlocuiesc pe cele tradiționale cu cablu greu de instalat și gestionat, dar și creșterea popularității modulelor de acces cu telefonul/dispozitive mobile și chei virtuale.

 

Principalele motive pentru instalarea unui sistem de control al accesului

„Accesul controlat a fost văzut, până acum câțiva ani, doar ca o soluție de a limita accesul persoanelor din afara organizației în perimetrul acesteia. Însă, treptat lucrurile s-au schimbat, nevoia de securitate și securizare a crescut și multe organizații au reevaluat posibilitatea de a avea un sistem de control al accesului performant, simplu de utilizat și de configurat, dar în același timp sigur”, a mai spus Florin Tihulcă.

Acesta a subliniat că, în alegerea unui asemenea sistem, sunt calculate costurile totale de operare, astfel încât soluțile robuste, inovatoare și de calitate devin din ce în ce mai solicitate. Credibilitatea producătorului joacă, de asemenea, un rol important, deoarece, odată făcută investiția inițială, utilizatorul dorește să se asigure că acesta va continua dezvoltarea soluției, și că va beneficia în mod constant de update-uri de securitate, garanție și suport local.

Când vine vorba de principalele cerințe pe care le au companiile atunci când optează pentru un sistem de acces controlat, un nivel sporit de securitate și eficientizarea costurilor sunt pe primele locuri. Conveniența, dar și nevoia de acces rapid de pe dispozitivele mobile prin soluții contactless, se regăsesc și acestea printre cerințele beneficiarilor.

„Motivația principală pentru instalarea unui astfel de sistem este creșterea nivelului de siguranță, dar și managementul mai bun al locațiilor. De asemenea, clădirile inteligente sau verzi le instalează pentru un consum energetic redus sau pentru digitalizarea locației. Nu în ultimul rând, pontajul, auditul intrărilor și ieșirilor sunt foarte importante în momentul selecției sistemului de acces controlat dorit”,a declarat Florin Tihulcă.

 

Sistemele de acces controlat migrează către soluții integral wireless

Potrivit ASSA ABLOY, piața de acces controlat este marcată de o trecere treptată și accelerată către sisteme integral wirless. Astfel, în acest moment, cca. 8-10% dintre companiile ce au instalat o astfel de structură dețin una WiFi, urmând ca procentul să ajungă la circa 15-20% în următorii 5 ani.

De asemenea, potrivit studiilor ASSA ABLOY la nivel global, majoritatea companiilor (68%) care nu utilizează  un sistem de acces controlat sunt cele de dimensiuni reduse, cu mai puțin de 50 de angajați. În cazul companiilor medii, cu 50 – 250 de angajați, doar 11% nu iau în calcul introducerea unui astfel de sistem.

Același studiu arată că 38% dintre organizațiile ce dețin un sistem specific au ales unul cu componente  wireless, în timp ce unul integral WiFi este deținut de 8% dintre respondenți. De asemenea, principalele sectoare care accesează sisteme WiFi sunt industria hotelieră, cea a clădirilor de birouri și educație, datorită nevoii unui acces flexibil și ușor de gestionat.

De altfel, studiul arată că utilizarea unui sistem integral WiFi este foarte important din punct de vedere al convenienței. Din acest motiv, cca. 60% dintre respondenți au subliniat că folosirea unei chei virtuale ar fi un lucru benefic.

 

Soluții special adaptate nevoilor clienților

Pentru a răspunde nevoilor clienților locali, ASSA ABLOY România dispune de o serie de sisteme de acces controlat precum Incedo™, Aperio®, SMARTair®  și  CLIQ®.

Incedo™ Business este un sistem universal de securitate ce combină controlul accesului & hardware-ul pentru securitate cu un software ales, într-un singur mediu ușor de extins.

Gama Aperio® inlcude încuietori wireless pentru control acces puternic și costuri eficiente. Încuietorile wireless Aperio® sunt cea mai simplă modalitate de a extinde acoperirea sistemului de control acces sau de a înlocui încuietorile mecanice cu un control acces inteligent. Pentru că funcționează fără cablurialimentate de baterii, dispozitivele Aperio® se instalează rapid și eficient din punct de vedere al costurilor, ajutându-te să economisești cu operarea și întreținerea acestora.

SMARTair® este un sistem de control al accesului care oferă mai multe elemente de autentificare. Datorită software-ului intuitiv, administratorii unităților pot controla, identifica și actualiza cu precizie persoanele care pot deschide fiecare ușă.  De asemenea, SMARTair® oferă utilizatorilor opțiunea de alegere a elementelor de autentificare, astfel încât aceștia să poată deschide ușile în siguranță cu o telecomandă sau un telefon mobil, precum și cu o cartelă de acces electronică clasică.

În cazul CLIQ®, compania propune un sistem de control al accesului mecano-electronic cu elemente de autentificare cu cheie. Acesta este bazat pe chei fizice programabile cu funcționalitate opțională Bluetooth; o gamă de încuietori și lacăte electromecanice wireless pentru ușă, potrivite chiar pentru cele mai solicitante climate, și un software de administrare puternic și ușor de utilizat.

 

Despre ASSA ABLOY

ASSA ABLOY, companie suedezo – finlandeză, este liderul global în soluții de acces, dedicat satisfacerii nevoilor utilizatorilor finali de securitate, siguranță și confort. De la înființarea sa, în 1994, ASSA ABLOY a crescut dintr-o companie regională într-un grup internațional cu aproximativ 47.000 de angajați, operațiuni în peste 70 de țări și vânzări de aproape 71 miliarde coronae suedeze. Pe segmentul de securitate electromecanică, Grupul are o poziție de lider în domenii precum controlul accesului, tehnologia de identificare, automatizarea intrărilor și securitatea hotelieră.

ASSA ABLOY a intrat pe piața din România în 1994, prin preluarea Urbis – marcă recunoscută a produselor de securitate din România. Cu o expertiză de peste 45 de ani, ASSA ABLOY România activează cu succes pe piața sistemelor de închidere din România, oferind produse la standarde de calitate și durabilitate ASSA ABLOY. Forţa ASSA ABLOY constă în portofoliul de mărci divers, care include unele din cele mai cunoscute şi mai de încredere nume din industria sistemelor de închidere: Yale, ABLOY, effeff, FAB, HID, Mercor, Mul-T-Lock, TESA, dar și altele.

Pe plan local, ASSA ABLOY România comercializează soluții de acces prin divizia Opening Solutions. Grupul ASSA ABLOY deține, de asemenea, o unitate de producție la București – centru de excelență regional în Europa de Est pentru fabricarea broaștelor. Grupul mai este prezent, în Romania, prin încă două divizii – ASSA ABLOY Entrance Systems și ASSA ABLOY Global Solutions.