Belchim Crop Protection, FMC Corporation și Rovensa Group sprijină sistemul de transfer închis easyconnect

Printr-o măsură conformă cu angajamentul CropLife Europe de a face sistemele de transfer închis (CTS) disponibile universal, numărul producătorilor de produse pentru protecția plantelor care sprijină Easyconnect CTS continuă să crească. Din iunie 2021, Belchim Crop Protection, FMC Corporation și Rovensa Group își unesc forțele cu ADAMA, BASF, Certis Europe, Corteva Agriscience, Nufarm și Syngenta, pentru a introduce easyconnect pe piața europeană.

„Salutăm Belchim, FMC și Rovensa, care ni se alătură în eforturile noastre de a oferi fermierilor o soluție inovatoare pentru a-și încărca utilajele de stropit mai repede și mai ușor, cu o siguranță sporită, atât pentru ei, cât și pentru mediu”, a explicat Louise Brinkworth, Leader EMEA, Corteva Agriscience și președintele comitetului de conducere a grupului de lucru Easyconnect CTS. „Acum suntem în total nouă lideri din industria agricolă ce avem un scop comun: să oferim fermierilor o paletă mai largă de produse compatibile cu easyconnect.”

Sistemul easyconnect este dezvoltat pentru produsele lichide de protecție a plantelor și este format din două componente: un capac unic (premontat pe containere) și un cuplaj, care împreună formează CTS-ul.

„Belchim este fericit să-și unească forțele cu Certis și alți lideri din industrie, care fac parte din grupul de lucru easyconnect”, a declarat Peter Lieckens, Director, Supplier Relationship și Supply Chain Management, Belchim. „Suntem dornici să sprijinim dezvoltarea și lansarea ulterioară a easyconnect, care va oferi fermierilor o soluție practică, protejând mediul și sporind siguranța operatorilor.”

„Una dintre valorile de bază ale FMC este siguranța, iar angajamentul nostru este să o punem mereu pe primul loc. Suntem încântați să ne unim forțele cu alte companii importante din industria de protecție a culturilor, pentru a continua dezvoltarea easyconnect și pentru a contribui la îmbunătățirea siguranței în exploatațiile agricole”, a declarat Sebastià Pons, Director de Marketing Strategic EMEA al FMC.

„Easyconnect CTS este în conformitate cu angajamentul nostru de a ajuta fermierii să folosească produsele de protecție a plantelor în siguranță, pentru sănătatea lor și pentru protejarea mediului, susținând obiectivele acordului european. Ne alăturăm unui grup impresionant de lideri din industria agricolă, iar împreună vom contribui și vom ajuta agricultura să atingă noi standarde de sănătate și siguranță”, a explicat Eric van Innis, CEO al Rovensa Group.

Prima lansare pe piață va avea loc în Danemarca și Țările de Jos, în 2022, urmată de Franța, Germania și Marea Britanie în 2023, cu probabilitatea de extindere și în alte tări.

Dezvoltat de BASF, în colaborare cu producători terți de echipamente, Easyconnect a fost testat pe scară largă în ferme din întreaga Europă, încă din anul 2015. Pe baza feedback-ului fermierilor, sistemul a fost îmbunătățit constant în ceea ce privește manipularea și viteza, făcând umplerea mai rapidă decât prin containerul de inducție, utilizat în mod obișnuit.

Easyconnect este o tehnologie deschisă și disponibilă tuturor părților interesate. Alți jucători din sectorul agrochimic, producători de echipamente sau orice alte părți interesate să se alăture lansării easyconnect sunt încurajați să contacteze oricare dintre companiile membre.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul nostru web www.easyconnect.tech.

Despre Easyconnect și Grupul de lucru Easyconnect

 Easyconnect este un sistem de transfer închis (CTS) pentru produse lichide de protecție a plantelor, care are două componente: un capac unic (pre-montat pe containere) și un cuplaj. Acesta permite umplerea mai rapidă, mai ușoară și mai sigură a utilajelor de stropit comparativ cu metodele convenționale. Dezvoltat de BASF, în colaborare cu producători terți de echipamente, Easyconnect este accesibil tuturor părților interesate de pe piață. Grupul de lucru Easyconnect este format din companii interesate să introducă sistemul Easyconnect în anumite țări. Începând din iunie 2021, acestea sunt ADAMA, BASF, Belchim Crop Protection, Certis Europe, Corteva Agriscience, FMC Corporation, Nufarm, Rovensa Group și Syngenta.