Bilanțul clinicilor dentare Qmed la 9 luni arată o creștere de 10% a numărului de pacienți tratați

  • Echipa medicală Qmed a tratat aproape 25.000 de cazuri în această perioadă; Pacienții recurenți au reprezentat un procent de 83%, în timp ce 17% au fost pacienți noi;
  • Cele mai solicitate servicii de stomatologie au fost tratamente restaurative dentare (obturații, coroane dentare) și tratamentele ortodontice;
  • Pe lângă controale și tratamente de specialitate, pacienții Qmed au beneficiat de investigații radiologice digitale, realizate cu tehnologii de ultimă generație.

Rețeaua de clinici dentare multidisciplinare Qmed, aflată în top 10 jucători de pe piața de stomatologie din România după cifra de afaceri, a încheiat primele 9 luni ale anului 2022 cu o creștere de 10% a numărului de pacienți. În această perioadă, echipa medicală Qmed a tratat aproape 25.000 de cazuri în cele 5 clinici din București și Popești-Leordeni. Dintre acestea, 83% au fost pacienți recurenți, reveniți pentru control sau continuarea planului de tratament, în timp ce 17% au fost pacienți noi, care au decis să nu mai amâne vizita la stomatolog pentru rezolvarea problemelor dentare.

Printre cele mai frecvente afecțiuni tratate de echipa de medici stomatologi Qmed în această perioadă au fost cariile dentare și dinții deteriorați. În funcție de gradul de afectare al structurii dentare, pacienții clinicilor au beneficiat de tratamente restaurative individualizate, atât prin plombe dentare, cât și prin coroane dentare, care le-au restabilit funcțiile masticatorii și estetice, tototdată prelungind durata de viață a dinților naturali pe arcadă.

Alături de protetica dentară, în topul celor mai accesate servicii de stomatologie s-au aflat și tratamentele ortodontice, în special la copii. Acestă tendință demonstrează că tot mai mulți pacienți înțeleg necesitatea unui aparat dentar pentru a corecta malocluzia (mușcătura defectuasă) și a evita probleme pe care aceasta le poate provoca. Din gama largă de tipuri de aparate dentare utilizate pentru îmbunătățirea fizionomiei, prin corectarea poziției dintilor, puse la dispoziția pacienților Qmed (de la aparatele clasice, la cele linguale, aparate pe bază de gutiere sau Invisalign) opțiunea preferată a rămas în continuare aparatul dentar fix, având în vedere costul redus, dar și eficiența dovedită.

„Bilanțul primelor 9 luni ale acestui an este unul îmbucurător, deoarece relevă faptul că preocuparea oamenilor față de sănătatea orală și prevenirea afecțiunilor dentare este în creștere. Aceștia conștientizează că amânarea începerii tratamentelor necesare nu face decât să agraveze problemele existente, ceea ce va conduce ulterior la tratamente mai complexe și mai costisitoare. La Qmed credem că sănătatea dentară trebuie să fie o prioritate, de aceea, venim în sprijinul pacienților cu prețuri avantajoase, păstrând la un nivel înalt calitatea actului medical, a materialelor şi a lucrărilor dentare. Pacienții care ne trec pragul clinicilor, fie ei copii, adolescenți sau adulți, pleacă mai sănătoși, cu un zâmbet înfloritor și, mai ales, fără teamă de dentist”, afirmă Raluca Ion, medic specialist și cofondator Qmed.

Pe lângă controale și tratamente de specialitate, clinicile Qmed oferă pacienților inclusiv servicii de radiologie digitală computerizată, indicate pentru evaluarea stării dentare și stabilirea corectă a unui diagnostic. Investigațiile cel mai des efectuate au fost radiografiile dentare retroalveolare, care permit medicului să vizualizeze în detaliu coroana şi rădăcina întregului dinte.

Conform statisticilor europene, tratamentele stomatologice reprezintă serviciul medical cel mai dificil de accesat de populație, din motive financiare. Pe lângă aspectul costului, frica de stomatolog, dar și lipsa timpului constituie, de asemenea, bariere în calea îngrijirilor dentare.

Clinicile Qmed oferă gama completă de servicii de stomatologie, asigurată de echipe multidisciplinare de medici stomatologi, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație. În plus, pacienții au la dispoziție soluții financiare flexibile, cum ar fi plata în rate, ceea ce le facilitează accesul la servicii de medicină dentară de cea mai înaltă calitate. Anul acesta, Qmed a deschis cea de-a doua clinică în orașul Popești-Leordeni, în urma unei investiții de 150.000 de euro, rețeaua ajungând astfel la 5 clinici dentare amplasate în București și Popești-Leordeni.

Despre Qmed

Qmed este o rețea de clinici dentare multidisciplinare, situate în București și Popești-Leordeni, aflată în top 10 jucători de pe piața de stomatologie din România după cifra de afaceri (2.6 milioane euro în 2021). Prima clinică Qmed a fost înființată în 2004, rețeaua extinzându-se în cei aproape 20 ani de activitate la o echipă de peste 40 medici dentiști și peste 60.000 de pacienți tratați cu succes, ajungând astăzi la cca. 6.000 de pacienți noi tratați anual. Misiunea Qmed este de a oferi servicii moderne și integrate de stomatologie la prețuri accesibile și de a schimba felul în care oamenii privesc stomatologia: fără frică de necunoscut, fără durere și cu încredere că se află pe mâini bune.