După 18 ani la conducerea UniCredit Bank în România, Răsvan Radu face un nou pas și își continuă cariera în cadrul UniCredit Group, coordonând proiecte strategice pentru Europa Centrală și Europa de Est

Septimiu Postelnicu, în prezent Prim Vicepreședinte Executiv al UniCredit Bulbank, Bulgaria, desemnat ca succesor pentru rolul de CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România

Răsvan Radu (foto) își va încheia mandatul de CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank și își va continua cariera profesională în cadrul UniCredit Group, unde va coordona implementarea proiectelor strategice pentru Europa Centrală și Europa de Est. Răsvan Radu continuă să își exercite mandatul la conducerea activităților financiare ale Grupului UniCredit în România în perioada următoare, până la finalizarea procesului de aprobare prealabilă a succesorului desemnat, ce urmează să fie desfășurat de către Banca Națională a României.

În noul său rol, Răsvan Radu va fi responsabil cu implementarea proiectelor complexe cu perspectivă și impact regionale menite să contribuie la planurile de creștere și la crearea de valoare în toate geografiile în care Grupul UniCredit este prezent, din Europa Centrală și Europa de Est.

În același timp, Septimiu Postelnicu, în prezent Prim Vicepreședinte Executiv și Vicepreședinte al Directoratului în cadrul UniCredit Bulbank, Bulgaria, a fost desemnat ca succesor pentru rolul de CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank. Septimiu Postelnicu va începe să își exercite responsabilitățile după primirea aprobării prealabile din partea Băncii Naţionale a României.

Răsvan Radu: „După aproape două decenii la conducerea activităților financiare ale Grupului UniCredit în România, sunt bucuros să continui să îmi dezvolt cariera și să mă implic în coordonarea proiectelor strategice ale Grupului, cu o perspectivă extinsă asupra a două regiuni – Europa Centrală și Europa de Est. Sunt mândru și recunoscător pentru misiunea pe care am îndeplinit-o în timpul mandatului meu în cadrul UniCredit Bank, aceea de a contribui la construirea unei bănci solide, cu o poziție de top și bună reputație în piață, și la creșterea unor generații de lideri și a unor echipe de experți cu rezultate remarcabile, urmărind mereu să dau un sens misiunii oamenilor din jurul meu. Împreună cu echipa de management și cu echipa de profesioniști ce reprezintă, de fapt, UniCredit Bank, îl felicit pe Septimiu pentru noul său rol de CEO desemnat al UniCredit Bank și sunt încrezător că buna sa cunoaștere atât a activității noastre cât și a mediului de afaceri local va contribui la realizarea în continuare a ambiției noastre, aceea de a ne deservi cât mai bine clienții și comunitățile din care facem parte”.

Teodora Petkova, Head of Eastern Europe în cadrul UniCredit: “Îmi exprim respectul pentru mandatul remarcabil al lui Răsvan la conducerea UniCredit Bank în România. Contribuția sa în noul rol în cadrul UniCredit este una foarte valoroasă. În același timp, desemnarea lui Septimiu drept CEO este o dovadă a capacității oamenilor din UniCredit de a crește în cadrul Grupului, beneficind de oportunitatea de a-și consolida experiența în context multinațional. Le urez amândurora sănătate și echipe de succes”.

Răsvan Radu are o carieră de peste 30 de ani în sistemul bancar și un mandat de 18 ani la conducerea activităților financiare ale Grupului UniCredit în România, fiind numit CEO al UniCredit România în 2005 și CEO al UniCredit Bank din 2007.

Răsvan Radu este membru în Consiliul de Administrație al Aspen Institute Romania, Președinte al Consiliului Patronatelor Bancare din România și fost Președinte al Consiliului Consultativ al Prim Ministrului României.

Răsvan Radu deține o diplomă în inginerie (Universitatea Politehnică București) și o diplomă în economie (Universitatea Româno-Americană – București). De asemenea, a absolvit și un program MBA la filiala românească a Conservatoire National des Arts et Metiers Paris și Programul de Management Avansat în cadrul Harvard Business School.

Septimiu Postelnicu a preluat mandatul de Prim Vicepreședinte Executiv și Vicepreședinte al Directoratului în cadrul UniCredit Bulbank, Bulgaria, la 1 noiembrie 2019. Înainte de acest moment, a fost timp de trei ani Coordonator al Diviziei de Retail în cadrul UniCredit Bank în România și, din mai 2018, Vicepreședinte Executiv al aceleiași divizii. Are o experienţă de 21 de ani în domeniul serviciilor financiare, în poziţii manageriale din zone diverse de business – atât comerciale, cât şi operaţionale.

Despre UniCredit Bank

În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.