Bilanțul Medima Health în ultimii doi ani: 71.000 de investigații imagistice, 45.000 de pacienți, 9 clinici operaționale  

  • În 2022 Medima Health a înregistrat o dublare a numărului pacienților și o creștere cu 200% a volumului investigațiilor de imagistică față de 2021;
  • Cele mai frecvente investigații au fost RMN-urile și CT-urile de coloană vertebrală, torace, abdomen, pelvis și craniu;
  • În 2023 este planificată lansarea Centrul de Diagnostic Oncologic din Târgu – Mureş, după o investiţie totală de aproximativ 6,5 milioane de euro.

Rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie Medima Health a asigurat, în ultimii doi ani de activitate pe piața românească, un număr de 71.000 de investigații imagistice, având peste 45.000 de pacienți în cele 9 clinici operaționale. Anul viitor, Medima Health va inaugura Centrul de Diagnostic Oncologic din Târgu – Mureş, după o investiţie totală ce se ridică la circa 6,5 milioane de euro. Compania plănuiește să își continue expansiunea pentru a ajunge la o rețea de 15 clinici la nivel național, în următorii ani. 

Investigațiile de radiologie și medicină nucleară sunt din ce în ce mai căutate, acestea ocupând un loc esențial în diagnosticul majorității afecțiunilor. Bilanțul Medima Health în ultimii doi ani de activitate în Romania arată că peste 45.000 de pacienți au accesat servicii de imagistică medicală în cadrul rețelei, în această perioadă. Mai mult, numărul pacienților s-a dublat în 2022 comparativ cu 2021, rezultat care se datorează atât deschiderii a trei clinici noi pe parcursul acestui an, cât și creșterii adresabilității în clinicile deja existente.

În perioada februarie 2021 – septembrie 2022, echipa Medima Health, alcătuită din peste 90 de medici radiologi și asistenți medicali a realizat în total circa 71.000 de investigații imagistice, dintre care 38.027 (54%) au fost analize RMN și 33.426 (46%) analize CT. Printre zonele investigate cel mai frecvent cu scopul de a depista diverse probleme de sănătate au fost coloana vertebrală, toracele, abdomenul, pelvisul și craniul.

La acestea se adaugă un număr considerabil de examinări avansate prin PET-CT, folosite pentru stadializarea pacienților cu cancer şi monitorizarea evoluției acestora pe durata tratamentului. Medima Health oferă investigații PET-CT în Centrul de Diagnostic Oncologic din Sibiu, iar începând cu anul viitor acestea vor fi disponibile și în Centrul de Diagnostic Oncologic din Târgu – Mureş.

„În ultimii doi ani, Medima Health a devenit un jucător important pe piața de imagistică medicală din România, care se remarcă prin medici de elită și tehnologie de top. Rezultatele ne arată faptul că românii devin mai responsabili în legătură cu propria sănătate și nu mai amână  investigațiile medicale de care au nevoie, fie pentru monitorizarea afecțiunilor existente, fie pentru a primi certitudinea unui diagnostic atunci când apar diverse simptome. Planurile de dezvoltare pentru viitor vizează continuarea expansiunii rețelei, pentru a facilita accesul pacienților din diferite zone ale țării acces la servicii performante de investigare imagistică”, declară Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Director Medical Medima Health.

Pe primul loc în topul pacienților care au beneficiat de monitorizări imagistice gratuite s-au aflat pacienții oncologici, cu o pondere de 71%, având în vedere că în România sunt diagnosticate anual circa 100.000 de cazuri noi de cancer, conform datelor recente Globocan. Locul următor a fost ocupat de pacienții cu boli neurologice, în procent de 21%. Pe lângă aceste două categorii principale, au fost acordate investigații pentru monitorizarea pacienților post – COVID-19, precum și a celor diagnosticați cu boli cerebrovasculare și cardiovasculare.

În ceea ce privește profilul pacienților Medima Health, 58% dintre aceștia sunt femei și 42% bărbați. Categoriile principale de vârstă sunt 61 – 70 ani (24%), peste 70 ani (21%), 51 – 60 ani (21%), 41 – 50 ani (17%), acestea fiind urmate de pacienții cu vârste între 31 – 40 ani (11%) și de cei cu vârste între 19 – 30 ani (6%).

Rețeaua Medima Health a avut un ritm accelarat de creștere în această perioadă, ajungând la 9 clinici de imagistică medicală, în urma unei investiții de peste 14 milioane de euro: 3 dintre acestea se află în București, clinica Medima Jiului fiind dotată cu primul RMN deschis din rețea, în timp ce restul clinicilor sunt în țară (Otopeni, Călărăşi, Alba Iulia, Sibiu, Buzău și  Brăila). Totodată, compania a demarat anul acesta o nouă investiție, în valoare de circa 6,5 milioane de euro, pentru dezvoltarea Centrului de Diagnostic Oncologic din Târgu – Mureş, care va fi operațional în 2023. Odată încheiat acest ciclu de dezvoltare, rețeaua Medima va ajunge la 10 clinici operaționale, ceea ce o va plasa în topul furnizorilor de servicii de imagistică din România.

Despre Medima Health

Medima Health este o rețea națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie, care oferă servicii de RMN/CT/PET-CT. Având 9 clinici moderne operaționale și planuri de dezvoltare ambițioase pentru România, Medima Health asigură pacienților acces la investigații imagistice de înaltă performanță, realizate cu tehnologii moderne, la prețuri accesibile și fără perioade lungi de așteptare. Echipa Medima este formată din peste 90 de medici radiologi reputați și asistenți medicali, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, radiolog român proeminent și director medical al rețelei. În 2020, Medima Health s-a asociat cu fondul românesc de private equity Morphosis Capital și în 2022 cu Integral Venture Partners, pentru un proiect de expansiune la nivel național.