Indotek Group continuă programul de dezvoltare și în afara Ungariei prin renovarea centrului comercial Promenada din Târgu Mureș

Indotek Group, unul dintre cele mai importante grupuri de investiții din Ungaria, cu un portofoliu imobiliar cuprinzător, continuă programul de dezvoltare a portofoliului său internațional de retail prin extinderea și renovarea mall-ului Promenada din Târgu Mureș, cu o suprafață de aproape 50.000 de metri pătrați. Proiectul va fi implementat în două etape.

Investiția, în valoare de aproape 15 milioane de euro, face parte din strategia de dezvoltare a grupului Indotek în regiune. În prima fază a lucrărilor de modernizare, compania renovează interiorul și fațada centrului comercial, urmând ca apoi să extindă suprafața actuală. Un element esențial al modernizării este creșterea eficienței energetice a proprietății, pentru care vor fi instalate panouri solare. Pe parcursul întregului proces de renovare, centrul comercial funcționează, de luni până dumincă, în intervalul 10:00 – 22:00.

Prima fază a programului de renovare este în curs de desfășurare, iar următoarea va începe anul viitor cu extinderea laturilor estice și vestice ale clădirii. Proiectul va include, de asemenea, un proces de rebranding care va îmbunătăți experiența de cumpărături cu o imagine modernă, spații de socializare și servicii înnoite.

Indotek Group a renovat și modernizat nouă centre comerciale din portofoliul său de retail, parte a programului pe cinci ani de dezvoltare a acestui segment de business. Programul a debutat deja în Ungaria, acolo unde Indotek a renovat cu succes trei centre comerciale în vestul țării, patru centre comerciale în zona estică și unul dintre mall-urile deținute în Budapesta. De asemenea, compania a modernizat și două centre comerciale din zona rurală a Ungariei.

Esența modelului nostru de business este că, în conformitate cu criteriile de sustenabilitate, în loc să demolăm clădiri și să construim altele noi, alegem să renovăm și modernizăm proprietățile de retail sau rezidențiale existente, care au adesea o vechime de până la 25-30 de ani, pentru a le crește valoarea și performanța. Încă de la achiziția proprietății în 2019, ne-am dorit ca Promenada Mall să devină o destinație accesibilă și atractivă pentru locuitorii orașului și pentru cei aflați în tranzit, atât în ceea ce privește cumpărăturile de zi cu zi, cât și oportunitățile de ieșire în oraș. Experiența ultimilor doi ani a dovedit că, în ciuda schimbării obiceiurilor de cumpărături, a creșterii digitalizării și a comerțului electronic, centrele comerciale au în continuare un rol important, deoarece clienții continuă să le vadă ca pe o comunitate și un punct de întâlnire” – a declarat Dániel Jellinek, fondator și CEO al Indotek Group.

Ne bucurăm că, dincolo de inițiativele pe care le implementăm la nivel local, și sectorul privat contribuie la dezvoltarea orașului. Promenada Mall face parte din Târgu-Mureș de cincisprezece ani, astfel că modernizarea și extinderea va fi benefică și pentru locuitorii orașului și va crea noi locuri de muncă. De asemenea, datorită procesului de renovare, chiriașii își vor putea desfășura activitatea într-un mediu modern și îmbunătățit.” – a adăugat Zoltan Soós, primarul municipiului Târgu-Mureș.

Promenada Mall este prima investiție semnificativă a companiei în afara Ungariei și primul pas pe piața imobiliară din România. Portofoliul Indotek pe piața locală mai include clădirile de birouri Bucharest Business Center, situat în centrul Bucureștiului, și Băneasa Business Center, situat în zona de nord a capitalei. În plus, compania plănuiește să se extindă în continuare în regiune și negociază în prezent mai multe potențiale achiziții.

Despre Indotek Group

Indotek Group este unul dintre cele mai importante grupuri de gestionare a investițiilor imobiliare din Ungaria. Activitatea de bază a grupului constă în investirea activelor sale în principal în bunuri imobiliare și în creanțe corporative garantate cu bunuri imobiliare, iar portofoliul său îl face unul dintre cei mai importanți jucători din Ungaria. Activitățile grupului se bazează pe o asumare conștientă și o gestionare profesionistă a riscurilor și pe o gândire pe termen lung, care împreună îi permit să obțină randamente remarcabile.

Indotek Group este în prezent liderul pieței maghiare de imobile comerciale de clasă A, B și C, cu peste 530 de angajați și peste 350 de propietăți în administrare. Suprafața totală construită și închiriabilă depășește 2,1 milioane de metri pătrați, împărțită de peste 4.000 de chiriași.

Portofoliul imobiliar al Indotek Group include, printre altele, 40 de clădiri de birouri, 24 de centre comerciale și parcuri de retail în Budapesta și în mediul rural.

În plus, Indotek Group deține mai multe hoteluri, depozite și zone industriale, fiind prezent și pe piața imobiliară de retail cu mai multe proiecte rezidențiale dezvoltate în regie proprie. În afara pieței imobiliare, Indotek Group activează și în alte industrii și caută să beneficieze de sinergiile dintre companiile în care deține participații.

În prezent, grupul este prezent în 12 țări din afara Ungariei. Indotek Group deține proprietăți comerciale, de retail, industriale și hoteliere în Italia, România, Spania, Grecia, Croația, Polonia și Portugalia.