BT şi BT Capital Partners, performerii pieţei de capital în 2020!

Două dintre companiile Grupului Financiar Banca Transilvania au fost premiate astăzi de către Bursa de Valori București (BVB) pentru performanța pe piața de capital din 2020:

*Banca Transilvania, Cea mai tranzacționată acțiune pe piața principală a BVB în 2020;

*BT Capital Partners, Participantul anului 2020 pe segmentul de obligațiuni.

Banca a fost reprezentată de Mihaela Nădășan, Director General Adjunct Instituții Financiare și Piețe de Capital, iar BT Capital Partners, de Daniela Secară, Director General. BVB a acordat în total 16 premii celor mai performante companii listate, companii de brokeraj, fonduri de pensii și de investiții.

Banca Transilvania este prima instituție bancară din România care a fost listată la Bursa de Valori București (1997). În 2020, BT a contribuit la calificarea României la statutul de piață emergentă, de la piața de frontieră și a intrat în componența indicilor FTSE Global Equities Index Series.

Tot anul trecut și-a adus contribuția la apariția unei noi ocupații în România, Specialist/Director pentru Relația cu Investitorii, inclusă de Ministerul Muncii și Protecției Sociale în Clasificatorul Ocupațiilor din România. BT are aproape 70% capital românesc și peste 34.000 de acționari direcți persoane fizice.