Cea de-a VI-a ediție Bucharest Tech Week se mută în Piața Constituției

În săptămâna 14-19 iunie, Bucureștiul se transformă în capitala internațională a tehnologiei.

Cea de-a șasea ediție Bucharest Tech Week, aduce din nou în inima orașului cele mai noi gadget-uri și inovații din domeniul tech, dar și ultimele aplicații și soluții digitale ce contribuie la îmbunătățirea mediului de business, cât și a vieții personale.

După doi ani de pandemie, ani în care domeniile IT și tech au cunoscut o creștere spectaculoasă, cel mai amplu festival al tehnologiei revine în format fizic, într-o locație mai mare, emblematică pentru București, Piața Constituției.

„Ultimii doi ani au fost o piatră de încercare pentru noi toți, aducând schimbări de perspectivă atât în viața profesională cât și pe plan personal. Toate aceste schimbări au la bază trei dimensiuni importante: inovarea, digitalizarea și tehnologia, iar acestea, împreună, reprezintă o nouă schimbare de paradigmă. Ghidați de acest concept aducem din nou anul acesta, în inima capitalei, cel mai amplu festival dedicat tehnologiei, Bucharest Tech Week”, declară Alexandru Măxineanu, Managing Partner UNIVERSUM EXPO.

Bucharest Tech Week reunește în 2022 peste 100 de speakeri și experți internaționali și locali în tehnologie, 1200 de profesioniști din diverse domenii și verticale de business, peste 70 de companii ce își vor prezenta produsele și serviciile celor peste 25.000 de pasionați de tehnologie.

Partenerul principal al festivalului tehnologiei este Cognizant Softvision, unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea de produse software și inginerie digitală integrată. Cognizant Softvision creează produse și soluții digitale de impact care conectează consumatorii și au impact direct în dezvoltarea afacerilor.

Cognizant Softvision dezvoltă parteneriate puternice atât cu clienții noștri globali, cât și prin implicare activă în comunitățile locale unde suntem prezenți. Bucharest Tech Week este, în continuare, un parteneriat important pentru noi și ne bucurăm că în acest an are loc în format fizic” declară Mihai Constandiș, Country Manager Romania, și Head of Eastern Europe Studios.

Credem în puterea comunităților, a conexiunilor dintre oamenii care împărtășesc aceeași pasiune și aspirații în domeniul tehnologic. Prin comunitățile tehnice din Cognizant Softvision dezvoltăm soluții de înaltă calitate, care rezolvă problemele din lumea reală în beneficiul experienței tuturor. În plus, prin modelul nostru Studio eXperience punem accent pe opționalitate și flexibilitate, permițând angajaților să lucreze de oriunde din România, oferind în același timp tuturor un mediu de creștere, colaborare, creativitate și învățare continuă (iar sediile noastre, Studios, sunt spații colaborative care facilitează creativitatea și conexiunea)”, declară Mihai Constandiș, Country Manager Romania, și Head of Eastern Europe Studios, Cognizant Softvision.

Șase Business Summits, la Radisson Blu Hotel

Între 14 și 17 iunie vor avea loc la hotelul Radisson Blu șase Business Summits, conferințe orientate spre teme de actualitate, susținute de către lideri internaționali și locali, dedicate profesioniștilor: Innovation, Metaverse, Future Retail, HR Masters, Java și Software Architecture.

Printre speakerii internaționali ce vor împărtăși din experiența lor profesională, se numără: Gianmarco Brunetti, Head of Transformation and Product Offer la Jaguar Land Rover, speaker la Innovation Summit, pe 14 iunie, Marco Guastamacchia, Digital Advisor la Microsoft, speaker la Future Retail Summit, pe 15 iunie, Gabriele Metz, Global Head of Leadership Transformation la Ericsson, speaker la HR Masters Summit, pe 16 iunie, Zineb Bendhiba, Senior Software Engineer la Red Hat, speaker la Java Summit, pe 17 iunie și Wojtek Gawroński, Senior Developer Advocate (CEE) la Amazon Web Services (AWS), speaker la Software Architecture Summit, pe 17 iunie

Business Summits aduce anul acesta în premieră pentru România summit-ul Metaverse. În cadrul acestuia experți internaționali de renume își vor prezenta teoriile și vor veni cu aplicații în business ale acestui nou concept atât de dezbătut la nivel mondial.

Printre speakerii ce vor fi prezenți la Metaverse Summit se numără:

  • Dimitar Kralev, VFX Producer la The Fabricant

Dimitar este un cunoscut producător de modă în Metaverse. Activitatea sa la The Fabricant include realizarea de aplicații cu AR, optimizarea activelor 3D și organizarea de prezentări de modă în Decentraland. La Metaverse Summit, Dimitar va susține o sesiune practică, cu exemple concrete despre cum pot brandurile să interacționeze cu clienții lor, folosindu-se de lumea virtuală.

  • Lorenzo Cappannari, CEO of AnotheReality and Author

Autor al cărții Possible Futures și profesor la Istituto Marangoni și SDA Bocconi, Lorenzo este un cunoscut speaker internațional, foarte des întâlnit la conferințele TEDx. După o carieră de succes în managementul multinaționalelor, Lorenzo a fondat în anul 2015 AnotheReality, o companie formată din lumi virtuale, axată pe proiectarea și dezvoltarea tehnologiilor metaverse.

La Metaverse Summit, Lorenzo va prezenta teoria sa despre cum lumea Metaverse va influența considerabil în următorii ani atât viața personală cât și viitorul afacerilor.

Participarea la Business Summits se face pe baza unui bilet ce poate fi achiziționat direct de pe https://www.techweek.ro/business-summits. Până pe 25 mai, acesta are un preț special de 239 EUR pentru participarea fizică la conferințele de la Hotel Radisson Blu.

Tech Expo, singura expoziție de tehnologie din Europa Centrală și de Est, dedicată publicului larg, în Piața Constituției

Pe lângă cele șase summit-uri de business, în weekendul 17 – 19 iunie va putea fi vizitat gratuit, în Piața Constituției din București, cel mai mare eveniment B2C din ecosistemul tehnologic autohton, expoziția Tech Expo, parte importantă a Bucharest Tech Week, unde toți iubitorii de tehnologie pot vedea și interacționa cu cele mai noi produse și soluții tech prezentate de companii locale și internaţionale.

Pe lângă cele peste 40 de standuri cu gadget-uri, vehicule electrice, accesorii smart, produse și sisteme smart home și smart living, smartphone-uri, laptop-uri, tablete, gadget-uri, roboți sau drone, în premieră, la expoziție, va fi amenajată o scenă unde vor avea loc paneluri, prezentări, demonstrații, unboxing-uri și sesiuni de gaming.

Participarea la Tech Expo este GRATUITĂ pentru toate persoanele cu vârsta peste 18 ani, cu înscriere în prealabil pe https://www.techexpo.ro/.

Atât Business Summits cât și Tech Expo vor putea fi vizitate în întregime și în mediul online, pe platforma MyConnector.

Organizatorul Bucharest Tech Week este UNIVERSUM Expo. 

Partenerii Bucharest Tech Week sunt:

Main Partner: Cognizant Softvision

Bucharest Tech Week inspired by: Bosch

Innovation Summit Partner: Orange Business Services

Future Retail Summit Partner: RBC – Romanian Business Consult

Metaverse Summit Partner: certSIGN

HR Masters Summit Partner: Undelucram.ro

JAVA Summit Partner: EPAM Systems

Software Architecture Summit Partner: Luxoft

Gaming Stage Partner: Dell Technologies 

Metaverse Networking Partner: ClusterPower

Development Networking Partner: Dell Technologies 

Sponsors: ENGIE Romania, SAMSUNG, CryptoDATA, Fitbit, Bento, TotalSoft, eSolutions, ELO Digital, Full Speed Systems, E.ON 

Experience Partner: IQOS

Coffee Partner: L’OR

Internet Partner: Viva Telecom

Parteneri media: KISS FM, CARIERE, HR Manager, Zile și Nopți, Femeia, Agerpres, The Recursive, hotnews.ro, PRwave.ro, wall-street.ro, start-up.ro, Softlead, retail-fmcg.ro, Modern Buyer, inoras.ro, solutiipc.ro, marketingromania.ro, marketingfocus.ro, Phoenix Media, COCOR Media Channel, Blitz TV, CINEPLEXX.  

Pentru informații suplimentare, urmăriți platformele oficiale:

www.techweek.ro

https://www.instagram.com/techweekro/

https://www.linkedin.com/company/techweekro

https://www.facebook.com/TechWeekRO

https://www.facebook.com/events/3138351973043425/3138351979710091/

https://www.facebook.com/events/287206163555460/287206180222125

Despre Universum 

UNIVERSUM este o companie construită în jurul conceptului de arhitectură de evenimente corporate cu o experiență de peste 10 ani în România, aflându-se printre cele mai mari companii din acest domeniu.

UNIVERSUM deține sub umbrela sa un întreg ecosistem de soluții pentru companii. De la organizarea de team buildingurilor recunoscute internațional, evenimente la scară largă precum: conferințe, competiții sportive, lansări de produse și festivaluri, la soluții software complete, dedicate organizării de evenimente.

Virtualized este prima expo-conferință virtuală din România, compusă dintr-o serie de evenimente online, organizate cu scopul informării și educării mediului de business autohton. În cadrul evenimentelor se abordează în timp real provocările cu care se confruntă specialiștii din mediul de afaceri și se oferă soluții rapide.

Bucharest Tech Week reprezintă festivalul care transformă Bucureștiul în capitala internațională a tehnologiei și care reunește atât profesioniștii cât și pasionații de tehnologie și inovații.

GoTech World (anterior denumit Internet & Mobile World) este cea mai amplă expo-conferință și casa economiei digitale din Europa Centrală și de Est”, în care profesioniștii din întreaga regiune au acces la soluții tech B2B, insight-uri pe diferite arii digitale și o oportunitate de networking.

Târgul Imobiliarium Universitate reunește pe parcursul celor 3 zile peste 50 de proiecte rezidențiale noi din București și împrejurimi.

MyConnector este o platformă flexibilă care permite organizarea de evenimente, conferințe și expoziții online, dar și interacțiunea live între participanți.