Cea mai mare companie de agricultură la nivel mondial – Corteva Agriscience

Interviu cu doamna Maria Cîrjă – Marketing Manager Corteva Agriscience România & Republica Moldova

 

Vă rugăm să ne prezentaţi în câteva cuvinte cartea de vizită a companiei Corteva Agriscience.

Corteva Agriscience este cea mai mare companie de agricultură la nivel mondial care reuneşte cele trei mari companii: Dow AgroScience, DuPont Pioneer şi DuPont Crop Protection. Compania se identifică cu inovaţia, cercetarea, evoluţia, soluţiile integrate, dar şi cu expertiza. Noua entitate înglobează tehnologie, inovaţie şi minţi luminate de peste 200 de ani, menite să schimbe viitorul în agricultură.

Corteva, un nume de rezonanţă, îmbină prin etimologia sa două cuvinte simple, “inimă” și “natură”, care definesc obiectivul companiei, cel de a îmbogăți viețile  fermierilor în simbioză cu mediul. Corteva Agriscience vine în piaţă cu soluţii agronomice de cea mai înaltă clasă bazate pe inovaţie şi cercetare de ultimă generaţie, pentru o agricultură performantă. Totodată, producătorii agricoli vor beneficia şi de avantajele directe oferite de un sistem digitalizat la standarde internaţionale.

Concret, ce trebuie să înţeleagă producătorii români din această fuziune şi rebranduire?

Corteva Agriscience va implementa în piaţa din România soluţii integrate, ceea ce va aduce un plus valoric în toate fermele. Compania se bazează pe tot ce a construit prin inovaţie timp de 200 de ani, iar noi urmează să dezvoltăm aceste soluţii şi să le poziţionăm la nivel microzonal, respectiv pe fiecare hectar. Partenerii noştri trebuie să ştie că noua companie Corteva Agriscience este cel mai mare furizor de inputuri din agricultura României, oferind genetică, seminţe şi produse de protecţia plantelor. În present, compania deţine cele mai multe produse în curs de omologare la nivel mondial.

Vom asista anul acesta la un eveniment de lansare?

Cu siguranţă, în cea de a doua jumătate a anului veţi fi invitaţi la evenimentul oficial de lansare al companiei Corteva. De asemenea, vor fi organizate manifestări în zonele unde există loturi demonstrative aferente tuturor culturilor agricole. Va fi un an bogat în evenimente, iar surprizele tehnologice vor capta interesul producătorilor agricoli. Compania Corteva Agriscience va prezenta soluţii adaptate provocărilor viitorului, şi anume, seminţe care cresc productivitatea la hectar, protejarea recoltelor cu mare precizie, dar şi servicii digitalizate.

Sigur, în măsura în care ne puteţi dezvălui, care sunt noutăţile pentru anul 2018?

Suntem lideri în inovaţie şi integrare, iar atu-ul companiei este că deţine cele mai multe produse în curs de omologare la nivel mondial. În prezent, în România, suntem compania lider de piață în furnizarea semințelor de porumb și floarea-soarelui, dar și la erbicidele pentru păioase. La rapiță ne situăm pe locul doi, o poziție cu care ne mândrim, pentru că a fost obținută în doar câțiva ani și muncim în continuare pentru a ocupa poziția de lider. Suntem în top atunci când este vorba de fungicidele pentru cultura păioaselor și tindem să fim cei mai buni și în acest sector.

Anul acesta vorbim de 4 molecule noi pe care le vom regăsi în 6-7 produse comerciale, absolut revoluţionare. La viţa de vie, pentru combaterea manei, dar şi la culturile de cartof şi legume, venim cu un fungicid de ultimă generaţie care va câştiga piaţa prin eficienţă şi calitate. La cultura de rapiţă vom lansa un insecticid pentru tratarea seminţelor. Practic, seminţele vor veni tratate cu acest insecticid. Tot la această cultură vom veni cu un erbicid revoluţionar. Şi la cereale vom lansa un erbicid, dar şi două fungicide pentru tratarea bolilor foliare. Dorim să dovedim în practică că suntem cea mai accesibilă companie agricolă din întreaga lume.

Ce îşi propune echipa Corteva Agriscience pentru viitorul apropiat?

Sigur, ne dorim ca în fiecare an să venim cu substanţe şi produse noi care să răspundă cerinţelor drastice ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte chimia în agricultură. Sperăm să rămânem deschizători de drumuri şi cultivatori ai progresului, pentru ca împreună cu fermierii să îmbogăţim vieţi şi să creăm plus valoare în agricultură. Suntem la un nou început de drum, într-o companie nouă, cu o misiune inedită şi nobilă, de a regândi modul modern de a face agricultură. În esenţă, ne dorim să rămânem pe locul întâi, având în vedere renumele brandului Pioneer apreciat în întreaga lume, dar şi inovaţia şi expertiza Corteva Agriscience care a reunit doi giganţi în domeniul protecţiei plantelor, DuPont Crop Protection și Dow AgroSciences.