Corteva Agriscience oferă soluţii agronomice revoluţionare

Interviu cu domnul Jean Ionescu – Director General Corteva Agriscience România & Republica Moldova

La începutul anului, am fost informaţi printr-un comunicat de presă despre noul nume al diviziei de agricultură Dow DuPont. Ce ne puteţi spune în legătură cu acest subiect?

Este adevărat, la sfârşitul lunii februarie, divizia de agricultură Dow DuPont a anunțat numele pe care îl va avea în momentul separării de compania mamă, preconizat pentru 1 iunie 2019. Astfel compania de agricultură rezultată în urma acestei separări este Corteva Agriscience™, un nume de rezonanţă în care a fost investită multă inteligenţă, dar şi studii de marketing avansate.

Putem vorbi despre o provocare frumoasă, pentru a dezvolta o agricultură modernă?

Practic, cele trei companii, DuPont Crop Protection, DuPont Pioneer și Dow AgroSciences, şi-au reunit activitatea formând cea mai mare companie furnizoare de semințe și produse pentru protecția plantelor din întreaga lume – Corteva Agriscience. Da, putem vorbi despre un nou drum, despre o provocare frumoasă, dar şi despre o recunoaştere în istoria agriculturii moderne.

Corteva Agriscience este lider mondial în furnizarea de input-uri şi soluţii pentru agricultură la nivel mondial. Misiunea companiei este una vizionară, orientată spre viitor, cu scopul de a crește productivitatea fermierilor și starea de sănătate a consumatorilor finali. Având o capacitate de inovație recunoscută mondial, un portofoliu complex de produse, dar și o experiență în agricultură vom fi o companie de top, axată pe soluţii revoluţionare care să răspundă provocărilor viitorului.

Viitorul agriculturii este orientat spre digitalizare la cele mai înalte standarde. Vizează compania Corteva Agriscience această nouă abordare?

Compania este în top atunci când este vorba de input-uri, respectiv genetică performantă, dar şi produse de protecţie de ultimă generaţie. Pe lângă aceste soluţii, suntem direct interesaţi de ceea ce se întâmplă la nivelul agriculturii digitale. În acest moment, la nivel mondial, tendințele merg către eficientizarea agriculturii şi în acest sens, compania Corteva Agriscience a semnat un parteneriat cu Granular, divizia de dezvoltare a programelor software și Planet, o renumită companie de analiză a datelor din industria aerospațială. Acordul la nivel global prevede oferirea de soluții de software agricol pentru fermieri, prin integrarea zilnică a imaginilor din satelit furnizate de Planet, în software-ul de management al fermelor asigurat de Granular. Astfel, fermierii au la dispoziție instrumente avansate de analiză a datelor, care le permit să gestioneze mai bine riscurile ce pot apărea în câmp şi, bineînţeles, să își crească productivitatea.

Specialiștii noștri au creat instrumente de analiză ce transformă imaginile din satelit în date importante despre starea culturilor pe toată durata perioadei de vegetație, până la recoltare. Fermierii pot astfel accesa informațiile direct de pe propriul telefon, prin intermediul aplicației noastre, având la dispoziție informațiile furnizate de întreaga rețea de sateliți. Imaginile furnizate zilnic de Planet vor juca un rol foarte important în munca revoluționară din agricultură, pe care echipa Granular o va face. Având tot acest flux de informații la îndemână, fermierii vor avea suficiente date pentru a crește productivitatea și a asigura condițiile optime pentru culturile lor. Prin aceste aplicaţii digitalizate, fermierii vor avea o viziune de ansamblu în timp real asupra modului în care evoluează cultura. Ei vor avea posibilitatea să intervină mai rapid dacă întâmpină probleme pentru a putea îmbunătăți situaţia, pentru a preveni eventualele pierderi, iar în final să își crească semnificativ productivitatea în fermă.

În aceste condiţii, Corteva Agriscience va veni şi pe piaţa din România cu aplicaţii digitale revoluţionare care vor întări unicitatea soluţiilor oferite pe piaţa de agricultură. Vorbim de soluţii agronomice care vor fi foarte uşor asimilate în ferme şi acceptate de producătorii agricoli, pentru că acestea se bazează pe expertiză şi inovaţie. Vom avea un an plin de surprize, de informaţii şi noutăţi în premieră.