Cel mai important eveniment dedicat concurenței – Pria Competition Conference are loc pe 29 martie 2021, de la 11,00

Ca la fiecare început de an, PRIAevents și Consiliul Concurenței păstrează tradiția și vă invită la cel mai important eveniment dedicat concurenței și mediului de business, PRIA COMPETITION, în 29 martie 2021, online, de la 11,00.

În cadrul acestei ediții vom evidenția importanța unei abordări europene sau internaționale asupra celor mai importante aspecte legate de concurență.

Partenerii principali ai acestui eveniment sunt  SchoenherrPopovici Nițu Stoica & Asociații și 360Competition.

Dupa cum știți, concurența este un mecanism vital al economiei, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

Piețele nu funcționează întotdeauna eficient, făcând rău economiei, consumatorilor și societății. Atunci când se întâmplă așa, autoritățile de concurență verifică ce se întamplă în acele sectoare ca să înțeleagă dinamica concurenței în aceste sectoare, iar astfel pot să identifice motivele pentru functionarea slabă a sectorului și să recomande diverse politici sau actiuni pentru rezolvarea problemelor.

De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice, mai ales ca î această ediție aducem in prim plan si abordarea europeană asupra aspectelor legate de concurență.

Printre subiectele importante care se vor dezbate la această ediție regăsim: concurența și sectoarele cheie precum financiar – bancar, asigurări, retail, sănătate și farmaceutice, energie, turism, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții și real estate, IT, industrie, concurența pentru membrii asociațiilor patronale și profesionale; concurența și achizițiile publice.

Lectorii care au acceptat invitația noastra sunt:

Bogdan Chiritoiu, Președinte, Consiliul Concurenței România

DG Competition Representative

Aleksandra Boutin, Senior Competition Expert/Founding Partner at Positive Competition

Georgiana Bădescu, Partner, Schoenherr

Mihaela Ion, Partner, Popovici Nițu Stoica și Asociații

Adrian Șter, Partner, 360Competition

Cristian Erbașu, Președinte, FPSC

Constantin Damov, Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară

Alina Vladoianu, Reprezentant AMRCR

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de poziție dominantă a companiilor în sectorul lor de activitate, precum și asupra fuziunilor si achizițiilor, a concurenței neloiale, a prețurilor și a altor practici de concurență, a achizițiilor publice și ajutoarelor de stat, dar  asupra concurenței neloiale.

În cadrul conferinței PRIA Competition 2021 veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize la un nivel înalt și de studii de caz.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați.

PRIA Competition 2021 face parte din seria conferințelor de succes organizate de PRIAevents în România și Republica Moldova.

Pentru mai multe detalii și înregistrare accesați: https://priaevents.ro/pria-competition-conference-2021/.