Click Pro – careul de avantaje pentru o cultură de porumb profitabilă

Porumbul este una dintre cele mai importante culturi pe plan mondial, fiind utilizat atât în hrana oamenilor, a animalelor, precum și în industrie. În Romania, cultivarea porumbului este practicată încă din secolul XVII, fiind un aliment de bază.

Bine adaptat la condițiile climatice din țara noastră, reprezintă una dintre principalele culturi agricole. Suprafața cultivată cu porumb depășește 2 milioane de hectare, fiind a doua cultură după cea de grâu. Acest lucru se datorează adaptabilității culturii, profitabilității ridicate pe care o are, structurii de culturi agricole, cât și posibilității de implementare a rotației culturilor din țara noastră.

Porumbul este o plantă foarte sensibilă la îmburuienare. De aceea, fermierii acordă o atenție deosebită acestei etape. Controlul buruienilor începe din faza de preemergență până în faza de 8 frunze – maximum 10 frunze ale plantelor de porumb, perioadă în care cultura nu trebuie concurată pentru a avea o dezvoltare bună.

Condițiile climatice favorabile din primăvara acestui an au un rol foarte bun în controlul buruienilor, favorizând o eficacitate mare a erbicidelor utilizate. În aceste condiții de umiditate, translocarea erbicidelor prin rădăcină și coleoptil va ajuta la controlarea eficientă a tuturor tipurilor de buruieni.

Compania Summit Agro România are în portofoliul de produse erbicide adaptate condițiilor climatice, care vor avea un randament crescut și vor ajuta fermierii să obțină producții profitabile la cultura de porumb.

Click Pro este un erbicid recomandat a fi aplicat în postemergență timpurie, ce valorifică umiditatea din sol având acțiune peliculară, fiind absorbit atât prin rădăcină și coleoptil, cât și foliar având acțiune sistemică, cu translocare prin xilem și floem.

Are în componență două substanțe active eficiente și foarte selective: mesotrione și terbutilazină.

Mesotrione face parte din grupa triketonelor și acționează prin inhibarea enzimei HPPD, în final distrugând clorofila, ceea ce duce la albirea și distrugerea buruienilor.

Terbutilazina face parte din grupa triazinelor, se translocă prin rădăcină, coleoptil și frunze, este transportată spre vârfurile de creștere unde provoacă îngălbenirea, iar apoi necrozarea buruienilor.

Cele două substanțe active, cu moduri diferite de acțiune, controlează buruienile răsărite în momentul aplicării și cele în curs de germinare, iar efectul rezidual oferă un control foarte bun al buruienilor care vor răsari după momentul aplicării erbicidului.

Click Pro are o fereastră largă de aplicare – din preemergență până în stadiul de 8 frunze ale culturii, însă se va ține seama de stadiul de dezvoltare a buruienilor în momentul aplicării.

Combate un spectru mare de buruieni specifice țării noastre, buruieni dicotiledonate cât și monocotiledonate. Pentru a obține eficacitatea maximă a produsului, recomandăm să fie aplicat atunci când buruienile dicotiledonate sunt în stadiul de 2-4 frunze, iar cele monocotiledonate în primele faze de dezvoltare (faza de ace, până la înfrățire), atunci când avem o creștere activă.

Umiditatea solului favorizează translocarea produsului, făcând eficientă atât acțiunea la nivelul solului, cât și cea foliară. Astfel, în acest an, fermierii pot controla eficient și din timp buruienile pentru a obține producții maxime și de calitate, ce vor aduce o profitabilitate ridicată pe unitatea de suprafață.

Pentru mai multe detalii despre erbicidul Click Pro, contactați cu încredere reprezentanții Summit Agro din zona dumneavoastră sau accesați site-ul nostru – www.sumi-agro.ro.

Ciprian PĂCURARU

Marketing Development Manager

Summit Agro România