Copiii vor învăța cum să-și gestioneze banii la atelierele financiare din Promenada Mall

Școala de Valori îi așteaptă pe copiii cu vârsta între 4 și 18 ani, în Promenada Mall, la etajul 1, la atelierele financiare care îi pregătesc prin joacă să gestioneze corect și responsabil banii. Copiii și tinerii au pășit de 1 iunie în lumea banilor avându-i alături pe trainerii organizației Școala de Valori, care le-au prezentat informații într-o manieră relaxantă, prin interacțiune și dezbatere, cu exemple reale, totul pentru ca participanții, cu vârsta între 4 și 18 ani, să învețe principiile administrării responsabile a banilor.

Atelierele de educație financiară realizate de Școala de Valori cu sprijinul BCR sunt concepute pentru copii și tineri, pe 5 categorii de vârstă: 4-5 ani, 6-7 ani, 8-10 ani, 11-14 ani, și 15-18 ani. Participanții, care au între 4 și 10 ani, vor parcurge atelierele „LifeSkills Financial pentru Detectivi”, dacă au între 11 și 14 ani vor participa la atelierele „Pocket Money pentru Exploratori”, iar dacă au între 15 și 18 ani vor fi ghidați în universul banilor cu ajutorul atelierele „Financial Health/Envisioning the Future pentru Experți”. Timp de cel mult două ore, participanții vor fi într-o călătorie inițiatică în lumea banilor și a creșterii calității vieții lor.

Beneficii pentru tinerii participanți

  • Vor înțelege care le sunt resursele financiare, de ce este important să ai un buget, ce categorii de cheltuieli sunt mai costisitoare și vor învăța cum să restabilească echilibrul financiar de care are nevoie oricare individ sau familie.
  • Vor conștientiza că deciziile financiare au un caracter îndelungat, de aceea este esențial să învețe de timpuriu cum să economisească și investească. Cel mai ușor va fi dacă vor avea un scop clar.
  • Vor învăța că deciziile financiare sunt personale.
  • Vor înțelege că este esențial să evalueze conștient factorii care le pot influența alegerile financiare, pe termen lung.
  • Vor descoperi mecanismele economice, conceptul de economie funcțională și necesitatea contribuției personale în procesul de creștere a bunăstării pe termen lung, cu impact și asupra societății.

Silvia Bogdan, președinte Școala de Valori, susține că este o nevoie acută de educație financiară, lucru scos în evidență și de studiile recente. Deoarece, tinerii care au primit o educație financiară deficitară ajung la vârsta maturității fără să fi economisit cu un scop precis, fără să fi învățat să investească, fiind adesea tentați să angajeze credite, care în timp devin neperformante. „După cum bine știm cu toții, banii trebuie câștigați, iar munca depusă în acest sens costă, nu doar timp, ci și bani. Faptul de a câștiga mici sume de bani, de timpuriu, oferă copiilor o înțelegere mai practică a faptului că munca și banii sunt elemente interdependente. În familie, copiii sunt puși de părinți să îndeplinească anumite sarcini în gospodărie. Astfel, în context educațional, tinerii ar putea fi încurajați să-și ia sarcini suplimentare pentru a câștiga bani pentru bugetul propriu. Este esențial ca ei să conștientizeze, încă de mici, diferența dintre responsabilitățile comune ca membri ai familiei și responsabilitățile generatoare de bani. Banii câștigați îi ajută pe tineri să înțeleagă cum își pot atinge obiectivele financiare viitoare. Astfel, ei ar putea să trăiască, încă de la vârsta adolescenței și tinereții timpurii, din venitul câștigat chiar de ei și nu doar din banii de buzunar primiți de la părinți sau rudele apropiate. Faptul de a ști cum sunt câștigați banii i-ar putea determina pe tineri să-și dorească mai mult să-și îmbunătățească rezultatele școlare și apoi, academice, pentru a primi burse, de exemplu.”

Atelierele financiare se încadrează natural și amplifică viziunea Promenada Mall, aceea de a cultiva o abordare smart pentru fiecare achiziție. Promenada Mall susține cumpărăturile inteligente și investițiile de durată – acesta este și motivul pentru care centrul comercial a lansat anul trecut SPOT, o aplicație mobilă ce recompensează utilizatorii cu puncte de loialitate pentru fiecare sesiune de cumpărături.  Astfel, fiecare bon scanat în aplicația se traduce în recompense și premii speciale, vouchere cadou sau experiențe de shopping.

Reprezentanții Promenada Mall își doresc ca atelierele de educație financiare să ofere toate informațiile necesare pentru a gestiona provocările economice ale perioadei imprevizibile în care ne aflăm, de aceea avem obiective mari.  La finalizarea acestor ateliere, cursanții vor putea planifica strategii de creștere a veniturilor, vor învăța și vor pune în practică modalități de economisire, vor realiza propriul plan financiar și vor învăța să facă cumpărături inteligente, dar și cum să facă față tentațiilor.

Programul atelierelor din Promenada Mall este de marți până vineri, la 12:00 și la 16:00, sâmbăta, la 10.00, la 12.00 și la 14.00, iar duminica, la 10:00 și la 14:00.  Înscrierile sunt gratuite și se pot face de către cadrele didactice, în numele elevilor dintr-una sau mai multe clase sau de către părinți, copiii vor fi alocați în funcție de orele preferate și de vârstă. Înscriere se poate face direct în Promenada Mall, prin scanare QR Code

https://drive.google.com/file/d/1CA9OcQtrS2lI5SmCrQkr4A-7Hc7vJsHW/view?usp=sharing  sau prin formular de înscriere : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScGAAzbXZ36sCJgJBzSxZdXAvd0_419f-gWJvKW6AWrbQubsQ/viewform

De asemenea, înscrierile se pot face și prin email la educatiefinanciara@scoaladevalori.ro sau prin telefon +40 (737) 548 712 

Școala de Valori desfășoară, în acest moment, ateliere financiare și în Cinematograful Cineplexx, din Shopping City Satu Mare și la nivelul 1, lângă Cinema City, în Shopping City Timișoara.

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală și non-profit, înființată în 2009, care oferă tinerilor și profesorilor din mediul preuniversitar experiențe de dezvățare a convingerilor și comportamentelor disfuncționale și reînvățarea unor noțiuni care pun accentul pe identificarea potențialul individual, dezvoltarea competențelor pentru viață și creșterea abilității de a lucra colaborativ, multidisciplinar și multigenerațional pentru a transforma societatea actuală într-una centrată pe valori sănătoase.

Școala de Valori a ajuns prin intermediul proiectelor la peste 114.794 de elevi și studenți și 10.908 de profesori și în 5.916  de școli.

Despre Promenada Mall 

Cu un mix de branduri de renume internațional și o gamă bogată de restaurante și servicii, Promenada Mall pune la dispoziția clienților o experiență completă de shopping. Având un design modern în linie cu arhitectura urbană din zona de nord a capitalei, Promenada Mall este situat pe Calea Floreasca nr 244-246, Sector 1 București, cu acces facil la mijloacele de transport public, într-una din cele mai moderne zone ale orașului.

Promenada Mall găzduiește peste 150 de magazine, printre care se numără branduri premium precum Coccinelle, în exclusivitate în România, LIU JO, GUESS, Musette, Intimissimi, Kultho, Bijuteria Teilor, grupuri de renume ca Inditex, cu brandurile Massimo Dutti, Oysho, ZARA, ZARA HOME, Bershka și Stradivarius, Peek & Cloppenburg, magazine pentru copii, de sport, frumusețe și timp liber. Ofertei de magazine i se adaugă o gamă largă de servicii precum Asian Vitality SPA, FIT4U, The BAR Salon, Salon Yvonne, Floria, Needle Atelier de retuș, ECO CLEAN, Diamond Car Wash și o varietate de servicii bancare.

Terasa verde, de peste 4000 mp este o adevărată oază urbană, care invită vizitatorii la relaxare și oferă modalități variate de petrecere a timpului liber – proiecții de film, spectacole de teatru, concerte în aer liber și alte evenimente dedicate publicului. Restaurantul trickSHOT oferă mai mult decât experiențe culinare, cuprinzând și activități de petrecere a timpului liber –  biliard și bowling. Clienții au la dispoziție și Clubul de Health & Fitness World Class, ce oferă membrilor acces la facilități și echipamente premium.

Cei care preferă modalitățile de transport prietenoase cu mediul vor găsi la Promenada Tesla Superchargers din țară (nivelul -2) și alte stații de încărcare disponibile în parcarea subterană.

Promenada Mall a lansat SPOT, o aplicație mobilă ce recompensează utilizatorii cu puncte de loialitate pentru fiecare sesiune de cumpărături, oferindu-le astfel acces la oferte și beneficii exclusive, în funcție de statutul atins în program. Aplicația mobilă de recompensare a clienților loiali este disponibilă în toate cele 15 centre comerciale ale grupului NEPI Rockcastle din România: Mega Mall, Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Shopping City Timișoara, City Park Mall Constanta, Brăila Mall, Shopping City Galați, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Piatra Neamț, Shopping City Satu Mare, Shopping City Târgu Mureș, Ploiești Shopping City.

Aplicația SPOT este gratuită și poate fi descărcată atât din Google Play, cât și din App Store.