Din Republica Moldova vine un vin ca istoria noastră: ales, puternic și bogat – Domeniile Cuza

La hotarul de sud al Republicii Moldova, există o localitate cu suflet românesc – Alexandru Ioan Cuza. Din satul care a aparținut României în timpul domnitorului cu același nume, vine un vin ca istoria noastră: ales, puternic și bogat. Aici, oameni înţelepţi, muncitori şi iubitori de neam își pun priceperea și pasiunea pentru a crea vinuri complexe, uniți de dorința de a duce mai departe în lume povestea acestor locuri cu suflet românesc.

„De astăzi voi sunteți proprietari liberi pe locurile stăpânirii voastre!”, le spunea în 1864 domnitorul Alexandru Ioan Cuza țăranilor dintr-o zonă scăldată în soare, cu întinderi de viță de vie cât vezi cu ochii și oameni cu dragoste pentru aceste pământuri. La 164 de ani de la momentul istoric al Micii Uniri, Crama Domeniile Cuza lansează pe piața din România și Republica Moldova un brand nou, dedicat iubitorilor de vin: Domeniile Cuza. 

Un brand realizat cu excelență pentru calitate, Domeniile Cuza oferă o experiență unică de degustare. Sub sloganul “Vinuri care scriu istorie. Din 1864”, cu o poveste ce abia așteaptă să fie spusă, vinul produs aici poartă amprenta vremurilor de altădată și a oamenilor care au cultivat aceste pământuri.

După ce locuitorii satului au fost împroprietăriți prin decretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, viticultura a devenit o ocupație de bază pe aceste meleaguri. Soiuri alese de struguri sunt cultivate respectând cu atenție criteriile de selecție, astfel încât să transmită pasiunea pentru vinificație, îmbinând în același timp tehnologii de ultimă generație pentru un produs de o calitate desăvârșită.

Parte a regiunii viti-vinicole Valul lui Traian, pe aceste meleaguri se cultivă de secole soiuri de struguri care dau vinuri complexe. Podgoria cuprinde cca. 600 de hectare de viță de vie, pe care se regăsesc atât soiuri autohtone: Rară Neagră, Fetească Neagră, Viorica, dar și soiuri nobile europene excelent aclimatizate în arealul viticol local: Cabernet Sauvignon, Saperavi, Malbec, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

Sortimentația disponibilă pe piața din România cuprinde 7 vinuri seci disponibile spre comercializare în rețelele de key accounts: Carrefour, Kaufland, Mega Image, Cora, Auchan și în mediul online. Ca detaliu unic al brandului, pe eticheta produselor se regăsește ca element principal banda roșie cu margini aurite ce a avut ca inspirație banderola purtată de Alexandru Ioan Cuza ca parte a uniformei sale. Logo-ul este format din steaua aurită în 8 colțuri, care amintește de o decorațiune purtată de Domnitor.

Domeniile Cuza – vinuri care scriu istorie. Din 1864

 

Despre Domeniile Cuza

Crama Domeniile Cuza este parte a gupului Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar, Domeniile Cuza și Angel’s Estate). Grupul gestionează aproximativ 1.450 de hectare de podgorii și operează șapte platforme de producție în România, Bulgaria și Moldova.