Echipa integrată KPMG Legal – Toncescu și Asociații, KPMG Advisory și KPMG Tax, consultant al Pavăl Holding în achiziția unui pachet minoritar în Farmacia Tei și Bebe Tei

Echipa integrată de avocați și consultanți din cadrul KPMG Legal – Toncescu și Asociații, KPMG Advisory și KPMG Tax, condusă de Laura Toncescu, Bogdan Văduva și René Schöb, a asistat Pavăl Holding în achiziția a 30% din acționariatul Farmacia Tei și Bebe Tei.

Tranzacția este în curs de derulare, după semnare fiind necesară îndeplinirea unor condiții (inclusiv aprobarea Consiliului Concurenței) până la implementarea efectivă a tranzacției, echipele formate din experții KPMG Legal, KPMG Advisory și KPMG Tax acordând asistență juridică, financiară și fiscală atât în cadrul procesului de analiză juridică, financiară și fiscală, cat și consultanță juridică și financiară pe întreg parcursul procesului de redactare, negociere și semnare a documentelor tranzacției și, mai departe, până la implementarea efectivă a tranzacției.

Înființată în anul 1992, Farmacia Tei este specializată în vânzarea cu amănuntul a produselor farmaceutice, fiind un etalon în acest domeniu datorită modelului său de business orientat spre client. Politica de produs, consultanța oferită clienților, precum și extinderea în noi locații, au ajutat la poziționarea brandului Tei pe un nivel ce a permis dezvoltarea uneia din cele mai cunoscute farmacii din România.

Magazinul Bebe Tei a luat naștere în 2011 ca inovație a Farmaciei Tei și operează ca entitate separată din anul 2014. Misiunea pe care a urmat-o Bebe Tei încă de la deschidere a fost să aducă părinților un concept original de magazine care să răspundă nevoilor întregii familii, adaptând sortimentele și oferind o gamă variată de peste 60.000 de produse.

Pavăl Holding este vehiculul de investiții al familiei Pavăl, cel mai mare grup antreprenorial local, care deține Dedeman și multiple alte investiții de mare profil în România.

Părțile implicate își propun ca, în urma acestui parteneriat, Farmacia Tei și Bebe Tei să se adreseze în viitor unui număr de clienți exponențial mai mare, concentrându-se în continuare pe calitatea serviciilor oferite atât în locații fizice, cât și prin magazinele on-line.

 

Laura Toncescu, Avocat Coordonator KPMG Legal – Toncescu și Asociații: „Dorim să mulțumim Pavăl Holding și Karinei Pavăl pentru încrederea acordată în furnizarea de servicii complexe pentru o tranzacție atât de importantă și de referință pentru piața locală de retail de produse farmaceutice și pentru copii. Pentru mine, pentru Dragoș și pentru întreaga echipa a fost o reală plăcere și o împlinire profesională importantă să asistăm în această tranzacție, care reprezintă momentul de început al unui parteneriat transformațional al Farmaciei Tei și Bebe Tei, cu efecte pozitive pentru întreaga piață.”

 

Bogdan Văduva, Partener KPMG România, Liderul Departamentului de Consultanță în Tranzacții: „Suntem onorați că am asistat Pavăl Holding și că am lucrat îndeaproape cu Karina Pavăl pentru finalizarea cu succes a acestei tranzacții. Această investiție confirmă încrederea Pavăl Holding în economia locală, în antreprenori puternici și în potențialul Farmaciei Tei și Bebe Tei de a remodela modelul tradițional de retail. Mult succes Roxanei Maftei și Irinei Ciubotaru, care vor continua să conducă ambele companii, beneficiind de sprijinul semnificativ al unui partener de renume. Mulțumim echipei noastre integrate pentru furnizarea continuă de servicii de calitate în tranzacții complexe.”

 

Karina Pavăl, reprezentant Pavăl Holding: „Suntem bucuroși să avem ocazia să ne unim forțele cu Roxana și Irina. Vom oferi sprijinul nostru deplin pentru consolidarea în continuare a poziției Farmaciei Tei și Bebe Tei în piață. Dorim să mulțumim KPMG și KPMG Legal – Toncescu și Asociații pentru sprijinul acordat și pentru coordonarea unui proces fără probleme până la semnare.”

 

Despre KPMG

KPMG este o organizație globală de firme independente de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor. Ne desfăşurăm activitatea în 145 de ţări şi aveam la finalul anului financiar 2021 aproape 236.000 de angajaţi în firmele membre din întreaga lume. Fiecare firmă KPMG este din punct de vedere legal o entitate separată şi distinctă si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privată engleză cu răspundere limitată la garanții. KPMG International Limited și entitățile sale nu oferă servicii pentru clienți.

În România şi Republica Moldova, KPMG îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Chişinău. În prezent dispunem de un număr de peste 1000 de profesionisti, atât cetăţeni români, cât şi străini.