Element Industrial anunţă lansarea Eli Xpress, o nouă linie de business care se bazează pe conceptul de depozitare de proximitate

Element Industrial anunţă lansarea Eli Xpress, o nouă linie de business care se bazează pe conceptul de depozitare de proximitate, se arată în comunicatul companiei.

Potrivit sursei citate, clădirile Eli Xpress vor avea suprafeţe între 6.000 – 12.000 mp şi vor fi situate în vecinătatea imediată a marilor oraşe, sau chiar în interiorul lor.

Muler Onofrei, CEO & Co-Founder, Element Industrial, a declarat: „Accelerarea trendului de migrare a unor volume importante din retail în online va conduce la o cerere susţinută de spaţii de depozitare flexibile, în zone ce pot asigura livrarea într-un termen mai scurt”.

Sursa citată menţionează că, primul proiect de acest gen este Eli Xpress Constanţa, un parc logistic de 11.000 mp, închiriat către Altex şi Bere Băuturi Constanţa, achiziţionat anul trecut de la distribuitorul de băuturi alcoolice, Bere Băuturi.

„Intenţia Element Industrial este de a construi un portofoliu de astfel de proiecte, prin achiziţia directă a depozitelor, fie prin dezvoltarea unor terenuri care corespund cerinţelor. Totodată, dezvoltatorul continuă investiţiile şi în reţeaua Eli Parks, parcuri logistice cu suprafeţe între 50-60.000 mp.”,  se mai precizează în comunicat.