iBanFirst finalizează achiziția furnizorului de operațiuni de schimb valutar Cornhill

  • Prin această achiziție, iBanFirst întâmpină provocările legate de plăți ale companiilor europene care au relații comerciale cu Marea Britanie, în contextul Brexitului.
  • IMM-urile din România vor beneficia de servicul de „plăți instant”, ceea ce facilitează transferurile în lire sterline.
  • Totodată, companiile românești au posibilitatea de a implementa o strategie unitară de risk management în relația cu partenerii comerciali din UK.

Compania Cornhill, specializată în servicii de schimb valutar, cu sediul în Londra, este oficial parte a iBanFirst, unul dintre cei mai mari furnizori de schimb valutar și plăți internaționale din Europa. Achiziția Cornhill de către iBanFirst consolidează gama de servicii financiare pe care fintechul o oferă IMM-urilor în contextul post-Brexit. Principalele beneficiare sunt IMM-urile europene, inclusiv cele din România, care au parteneri comerciali în Marea Britanie.

Furnizorul global de servicii financiare iBanFirst anunță finalizarea achiziției Cornhill, în urma obținerii autorizației din partea autorității britanice de reglementare, Financial Conduct Authority (FCA). Prin prezența sa pe cea mai importantă și dinamică piață valutară din Europa, Marea Britanie, iBanFirst își accelerează strategia de dezvoltare internațională.

Prin achiziția Cornhill, iBanFirst facilitează IMM-urilor românești transferul de fonduri din/în Marea Britanie. Acestea beneficiază de servicul de „plăți instant”, precum și de posibilitatea de a adopta o strategie unitară de gestionare a riscurilor valutare în relația cu partenerii comerciali din Marea Britanie. În lunile următoare, clienții actuali și viitorii ai Cornhill vor beneficia de platforma de ultimă generație iBanFirst care le permite să efectueze plăți transfrontaliere, alături de o gamă extinsă de produse și servicii pentru a se proteja împotriva volatilității monetare.

„Suntem încântați să devenim oficial parte din iBanFirst. Aprobarea de către FCA a procesului de achiziție va permite clienților și partenerilor noștri să beneficieze de o platformă unică, intuitivă, pentru a-și desfășura operațiunile transfrontaliere, monitoriza stadiul plăților și gestiona riscurile valutare. Acest parteneriat îmbină doi piloni esențiali: performanța digitală și suportul unei echipe de specialiști. Cornhill va continua să ofere clienților servicii personalizate și cursuri de schimb avantajoase, pentru a le facilita operațiunile de comerț desfășurate în zona Canalului Mânecii”, declară Vivek Savani, Directorul Executiv al Cornhill.

„Finalizarea achiziției Cornhill reprezintă un pas uriaș pentru compania noastră. iBanFirst își va transfera activele tehnologice în Marea Britanie, ceea ce ne va permite să răspundem și mai eficient nevoilor IMM-urilor, prin simplificarea transferurilor în lire sterline. Pe zi ce trece, suntem mai aproape de obiectivul propus, de a deveni lider global în domeniul plăților valutare pentru IMM-uri, construind una dintre cele mai eficiente rețele de plăți din lume. Companiile românești vor beneficia de avantaje precum serviciul de plăți instant cu partenerii comerciali din Marea Britanie, eliminând astfel încă o barieră comercială”, adaugă Alin Latu, Country Manager iBanFirst România.

Despre iBanFirst

iBanFirst este un furnizor global de servicii financiare care se adresează nevoilor IMM-urilor, ajutându-le să se dezvolte pe plan internațional și să își simplifice, în același timp, operațiunile zilnice. Ca o alternativă la oferta băncilor tradiționale, iBanFirst a dezvoltat o platformă online de ultimă generație care permite companiilor să efectueze tranzacții rapide, sigure și rentabile în peste 30 de valute și să își acopere riscurile de schimb valutar.

Fondată la Paris în 2013, iBanFirst este o companie franceză cu sediul în Belgia. Este reglementată ca instituție de plată, deservind mii de clienți din întreaga Europă. Membră a rețelei globale SWIFT de comunicare interbancară și certificată SEPA, iBanFirst deține acreditări AISP și PISP. Compania a atras finanțări în valoare de circa 46m euro de la fonduri de venture capital de top din Europa, printre care Elaia și Bpifrance Large Venture. În mai 2021, compania a primit o rundă de finanțare pentru creștere din partea fondului american de investiții Marlin Equity Partners.

Despre Cornhill

Cornhill International Payments este o instituție de plăți cu sediul în Marea Britanie, specializată în schimburi valutare și gestionarea riscurilor. Înființată în 2007, cu sediul în inima Londrei, Cornhill a fost creată cu obiectivul de a face schimbul valutar mai simplu și mai transparent pentru clienți. Prin intermediul său, întreprinderile și persoanele fizice pot trimite bani în întreaga lume mai ușor, cu costuri reduse. Cornhill fost autorizată de FCA ca instituție de plată în 2009, iar în decursul anilor a ajutat mii de clienți să își gestioneze operațiunile valutare. Cornhill dispune de o echipă experimentată de dealeri FX, care oferă clienților servicii cu valoare adăugată. Astfel, compania se bucură de o rată crescută de retenție a clienților, precum și un feedback excelent – 4.9/5 conform paginii sale Trustpilot.