iFactor ridică o rundă de investiții și devine prima companie românească care se listează pe Seedrs

iFactor, o soluție digitală inovatoare de finanțare pentru IMM-uri, primește  finanțare din partea ROCA X și devine prima companie românească listată pe platforma europeană de equity crowdfunding Seedrs, din Londra.

Runda curentă, condusă de ROCA X, va susține dezvoltarea iFactor și a serviciilor sale care oferă investitorilor privați din Europa posibilitatea tranzacționării unei noi clase de active, iar în următorii doi ani compania își propune scalarea, pornind de la IMM-urile românești și vizând extinderea pe piețele din UK, Germania, Austria și Elveția. În plus, compania are mai multe module operaționale în dezvoltare și se va concentra pe optimizarea și îmbunătățirea produselor existente.

„Am ales ROCA X ca partener principal datorită afinității pe care o avem cu liniile de business ale brandurilor Impetum Group, prin sinergiile care devin posibile odată cu această asociere. În plus, avem o viziune comună, care ne propulsează în atingerea țintelor noastre. Expertiza grupului Impetum, în special în zona de distress (prin CITR și ROCA Investments) ne va ajuta nu doar să navigam printre obstacolele care sunt prezente în drumul unui fintech care dorește să scaleze rapid, dar în special în dezvoltarea produsului iFactor ca primă opțiune de finanțare a IMM-urilor aflate în zona de distress în urma crizei economice declanșate de COVID-19”, a declarat Cosmin Curticăpean (foto stânga), CEO și cofondator iFactor.

„iFactor marchează o serie de premiere în piața din România și are deja o susținere importantă din partea investitorilor români și străini, dovedind un produs viabil și mai ales necesar in această perioadă. Este prima companie românească de pe piața de finanțare alternativă care poate activa și în zona de distress, ceea ce ne dă încredere că produsul va fi rapid adoptat și scalat pe piețele europene. Este un parteneriat win-win care se va materializa într-un mediu de business mai flexibil și mai sănătos”, declară Matei Dumitrescu (foto dreapta), Senior Investment Partener ROCA X.

Kirsty Grant, Chief Investment Officer Seedrs: „iFactor este companie efervescentă în domeniul fintech, cu ambiția de a-și extinde serviciile în toată Europa, și suntem bucuroși că este prima companie listată  pe platforma noastră. Seedrs a sprijinit numeroase companii inovatoare și cu o creștere accelerată de la nivel european de-a lungul anilor, iar iFactor reprezintă primul nostru pas în susținerea reușitei ecosistemului românesc de startupuri.”

Odată cu extinderea businessului iFactor în piața financiară, antreprenorii și companiile mici și mijlocii vor putea beneficia de acces rapid, cost-eficient și transparent la lichiditate, permițându-le acestora o dezvoltare rapidă, în ritmul dictat de piețele tot mai dinamice în care activează IMM-urile.

iFactor este prima companie din Europa care folosește un prototip hibrid de furnizare de lichidități pentru companiile mici și mijlocii, și care a primit acceptul BNR ca și investitorii privați să investească în IMM-uri. Prin modelul de business pe care îl promovează, iFactor schimbă paradigma tradițională de finanțare dintr-una preponderent concentrată pe mediul bancar, într-una digitală centrată pe antreprenor, adevăratul creator de valoare în business, stimulând consolidarea mediului antreprenorial pe piețele pe care activează.

În perioada imediat următoare, iFactor își propune să își accelereze puterea de tracțiune pe piața din România și să devină un jucător puternic, cu un produs viabil pe zona de factoring și împrumuturi IMM pe piața din UK.

Strategia de atragere de investiții a fost gândită sub forma unei sindicalizări care să compună atât investitori instituționali din zona de early stage din Romania (ROCA X și Smart Impact Capital), cât și business angels și investitori afiliați unor organizații precum TechAngels sau Transilvania Angels Network.

Despre iFactor

iFactor este o companie specializată în soluții digitale de finanțare pentru IMM-uri, înființată în 2016.

În prezent, compania operează pe piața din România, iar în 2021 vizează extinderea pe piața din UK. Compania lucrează în prezent la dezvoltarea și îmbunătățirea modulelor noi din platformă, precum iFactor Pure Analytics (analiză de risc de credit bazată pe date alternative), iFactor Advanced KYC (bazat pe tehnologia blockchain) și iFactor Setl (optimizarea proceselor de transfer de plăți prin Open Banking/PSD2). Aceste produse vor conferi platformei versatilitatea necesară pentru crearea unei noi piețe pentru finanțarea IMM-urilor, dar și capacități prin care iFactor să poată deservi instituțiile financiare, în special sectorul bancar, care are nevoie de instrumente digitale adaptate nevoilor pe care clienții din zona IMM le exprimă.

Despre ROCA X – For dreams too big to be built alone

ROCA X este un proiect destinat afacerilor disruptive la început de drum: tinerii antreprenori cu idei revoluționare din zona de tehnologie, în stadiu de MVP sau prototip, cu viziunea de a avea un impact în societate și cu pasiunea pentru a transforma această dorință în realitate.

Despre Seedrs

www.seedrs.com

Seedrs este principala platformă online de investiții. Aceasta permite investitorilor să cumpere și să vândă acțiuni ale companiilor private și ajută antreprenorii ambițioși să obțină investiții pentru businessurile lor, construind comunități în acest proces.

De la lansarea din 2012, Seedrs a încheiat peste 1.200 de tranzacții, cu peste 1 miliard de lire sterline investiți prin platformă până astăzi.

Câteva dintre companiile care au ridicat cu succes fonduri prin platforma Seedrs sunt: Revolut, Perkbox, Wealthify (sold to Aviva), Tandem, FreeAgent (sold to RBS), Allplants, Stamplay (sold to Apple), Chapel Down, Assetz Capital, Courier (sold to Mailchimp), THIS, Humble Grape, JAJA Finance and Mindful Chef (sold to Nestle).

Platforma Seedrs este susținută de investitorii instituționali europeni și de peste 4.600 de clienți ai acestora.