Impact Developer & Contractor achiziționează în Iași un teren de 2,6 hectare pe Dealul Copou

Impact Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar din România listat la Bursa de Valori București (din 1996), cu o capitalizare de 842,6 mil Lei la data prezentului comunicat, anunță achiziționarea, prin subsidiara Greenfield Copou Residence, a unui teren de 2,6 ha situat pe Dealul Copou, una dintre cele mai căutate zone rezidențiale din Iași și, totodată, o parte istorică importantă a orașului.

Cele 2,6 ha vin în completarea terenului achiziționat de către dezvoltator în octombrie anul trecut. Pe întreg terenul, cu o suprafață totală de aproximativ 4,6 ha, Impact va dezvolta ansamblul rezidențial GREENFIELD Copou, cu peste 1.000 de apartamente dispuse în blocuri cu regim mic de înălțime alături de servicii de primă necesitate (sală de sport, restaurante, magazine, piscină, locuri de joacă pentru copii, grădiniță și after-school, stații de încărcare mașini electrice, parcaje biciclete), dezvoltate în cadrul unui centru comunitar integrat. Noul concept facilitează o viață activă, bogată din punct de vedere social și cultural, într-un mediu verde cu aer curat, rezidenții ansamblului beneficiind de un management integrat al proprietăților.

„GREENFIELD Copou se adresează segmentului de piață mediu și îmbină arhitectura modernă cu peisajul natural, fiind situat lângă Grădina Botanică, pe Dealul Copou, plămânul verde al Iașului. În cadrul  acestui proiect ne-am propus să construim o comunitate de oameni preocupaţi de calitatea vieţii, care acordă importanţă impactului pe care îl au asupra mediului, o comunitate durabilă, în armonie cu natura”, a declarat Tinu Sebeșanu, CEO Impact Developer & Contractor.

Proiectul GREENFIELD Copou va fi construit la standarde nZEB, precum și la standarde internaționale de sustenabilitate. Proiectul țintește certificarea BREEAM Excellent, având integrate importante elemente de sustenabilitate specifice proiectelor verzi.

Recent, Impact Developer & Contractor și-a majorat capitalul social cu 50%, la valoarea de 393,75 milioane lei, prin emiterea a 131.250.000 de acţiuni noi. În cadrul acestei operațiuni, compania a oferit acționarilor săi o acţiune gratis la două deţinute. De asemenea, acțiunile Impact au fost splitate în raportul de 1:4, capitalul social fiind astfel împărțit în 1.575.000.000 de acţiuni, cu valoarea nominală de 0,25 lei/acțiune.

Despre Impact Developer & Contractor S.A.

Cu o experiență de 30 de ani pe piață, Impact Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Misiunea Impact Developer & Contractor este de a dezvolta comunitati, prin proiecte sustenabile, la standarde de calitate BREEAM Excellent, atât în București, cât și în marile orașe ale țării. Printre proiectele de referință ale dezvoltatorului se numără GREENFIELD Băneasa și Luxuria Residence, acesta din urmă fiind singurul proiect rezidențial din București cu certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, în 2020 Impact a demarat construcția unui proiect rezidențial în Constanța, Boreal Plus, proiect mixt format din vile și apartamente, precum și a proiectului rezidențial GREENFIELD Copou, în Iași.